جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

اصول کار با ماوس


اصول کار با ماوس

ماوس یکی از کاربردی ترین ابزار رایانه است که تقریبا همه مردم با آن سرو کار دارند.اما برخی افراد به دلیل نوع شغل خود هر روز ساعات زیادی را به کار با ماوس می‌پردازند. اگرچه کار کردن …

ماوس یکی از کاربردی ترین ابزار رایانه است که تقریبا همه مردم با آن سرو کار دارند.اما برخی افراد به دلیل نوع شغل خود هر روز ساعات زیادی را به کار با ماوس می‌پردازند. اگرچه کار کردن با این وسیله بسیار آسان است اما استفاده طولانی‌مدت آن می‌تواند باعث ایجاد صدماتی در فرد شود.این صدمات که ناشی از حرکات تکراری هستند (آر.اس.آی) اغلب باعث درد، سوزش، ورم، ضعف عضلات، بی‌حسی، کرختی و کاهش مهارت در اندام‌های مرتبط می‌شود.برای جلوگیری از چنین صدماتی باید به چند مورد زیر توجه کنید:

ماوس را به آرامی در دست بگیرید و آن را در محدوده مورد نظر حرکت دهید. محکم گرفتن ماوس تنش زیادی را به دست وارد می‌کند.

برای حرکت دادن ماوس مفصل آرنج را محور قرار دهید تا بدون خم شدن مچ دست امکان حرکت فراهم شود.

برای یافتن بهترین محل قرارگیری ماوس روی صندلی خود تکیه دهید، بازوها رابه صورت آویزان و در حالت راحتی قرار دهید، ساعد خود را از مفصل آرنج خم کنید. سطح زیر آرنج شما ارتفاع قرارگیری ماوس را نشان می دهد.

از تکیه دادن مچ به لبه میز خودداری کنید، چون بسیای از سیاهرگ‌های ناحیه مچ سطحی هستند و هر فشاری به این ناحیه می‌تواند جریان خون را مختل کند و این اختلال خطر ایجاد صدمات را افزایش می دهد.

ماوسی را انتخاب کنید که ساختار قرنیه داشته باشد و در حد امکان مسطح باشد، چون کف دست انسان خمیدگی آناتومیک خاصی دارد که از برخورد کف دست با سطوح مختلف جلوگیری می‌کند. اندازه ماوس باید متناسب با دست کاربر باشد.

هر ساعت ۵ یا ۴ بار شانه ها را بچرخانید و دست وانگشتان خود را به آرامی تکان دهید.