یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

جناب آقای دكتر روابط عمومی را دریابید


جناب آقای دكتر روابط عمومی را دریابید

همه می دانند كاركردن برای مردم بدون همراهی مردم به بار نخواهد نشست , همراه كردن مردم جلب مشاركت و اعتماد آنان برای پیشرفت های مادی و معنوی سازمان یا در سطح كلان كشور از جمله وظایف و كاركردهای اساسی روابط عمومی است

همه‌ می‌دانند كاركردن‌ برای‌ مردم‌ بدون‌ همراهی‌ مردم‌ به‌ بار نخواهد نشست‌، همراه‌ كردن‌ مردم‌جلب‌ مشاركت‌ و اعتماد آنان‌ برای‌ پیشرفت‌های مادی و‌ معنوی‌ سازمان‌ یا در سطح‌ كلان‌ كشور از جمله‌وظایف‌ و كاركردهای‌ اساسی روابط عمومی‌ است‌. در برنامه‌های‌ دولت‌ نهم‌ ـ كه‌ از همان‌ بدون‌ تشكیل‌ دولت‌ارائه‌ شد ـ حدود ۹ بار بر جنبه‌های‌ ارتباطی‌ برنامه‌ از جمله‌ لزوم‌ جلب‌ مشاركت‌ مردمی‌ و تقویت‌روابط عاطفی‌ دولت‌ و مردم‌ و نقش‌ رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی وفرهنگ سازی تأكید شده‌ است‌. این‌ تأكیدات‌ لزوم‌ تقویت‌روابط عمومی‌ها را به‌ عنوان‌ مكانیزم‌های‌ اصلی‌ اجرای‌ جنبه‌های‌ ارتباطی‌ برنامه‌ دولت‌ نهم‌اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. هر چند تقویت‌ روابط عمومی‌ها موجب‌ تسهیل‌ كار دولت‌ در سایر محورها وراهبردهای‌ فنی‌، اجتماعی‌، سیاسی‌، فرهنگی‌، اقتصادی‌ و غیره‌ نیز بطور مستقیم و غیر مستقیم‌ خواهد شد، اما آنچه‌باید بطور شفاف‌ در دولت‌ نهم‌ موردتوجه قرار گیرد تقویت‌ نظام‌ اطلاع‌رسانی‌ دولت‌ و توجه‌ ویژه‌ به‌روابط عمومی‌ها به‌ عنوان‌ دستگاهی‌ كه‌ می‌توانند به‌ صورتی‌ نظامند، برنامه‌ریزی‌ شده‌ و سنجیده‌ درجهت‌ ایجاد، حفظ و گسترش‌ تعامل‌ و تفاهم‌ دولت‌ با مردم‌ اقدام‌ كنند.

● جناب‌ آقای‌ دكتر

آنچه‌ در چند دولت‌ گذشته‌ متأسفانه‌ به‌ اشكال‌ و صور گوناگونی‌ باعث‌ شده‌ روابط عمومی‌ همچنان‌بی‌اثر و یا كم‌ اثر جلوه‌ كند همانا اقتدار گرایی‌ مدیران‌، رواج‌ سیستم‌ ارادت‌ سالاری‌ به‌ جای‌شایسته‌ سالاری‌، نگاه‌ ابزاری‌ به‌ روابط عمومی‌، دانای‌ كل‌ جلوه‌كردن‌ برخی‌ مدیران‌، بیگانگی‌ سازمانی‌ ویا بیگانگی‌ حرفه‌ای‌ بسیاری‌ از مسئولان‌، پایین‌ بودن‌ آگاهی‌ جامعه‌ و مدیران‌ ارشد به‌ اهمیت‌ و نقش‌روابط عمومی‌، كم‌ مهارتی‌ و مشكل‌ فنی‌ و تخصصی‌ اغلب‌ روابط عمومی‌ها در تدوین‌ برنامه‌های ارتباطی و ‌روابط عمومی‌، مشكلات‌ و ضوابط قانونی‌ و اداری‌ برای‌ كار روابط عمومی‌ها، ساختار تشکیلاتی ‌ضعیف‌ و غیر کارآمد بسیاری از روابط عمومی‌ها و آسیب‌پذیری‌ همبستگی‌ و روح‌ كار جمعی‌ در مدیران‌ روابط عمومی‌ ومطلق‌اندیشی‌ مسئولان‌ چه‌ روابط عمومی‌ و چه‌ برخی‌ از مدیران‌ ارشد در بدنه‌ دولت‌، بی‌توجهی‌ به‌ طرحها و پژوهشهای‌ افكارعمومی‌- که همه و همه موجبات بی توجهی یا کم توجهی به افکار عمومی را سبب شده و‌ عدم‌ مشاركت‌ عمومی‌ در تصمیم‌گیریهارا که از دغدغه های جدی جنابعالی است باعث می شود -... است‌.

امید است‌ دولت‌ جنابعالی‌ با توجه‌ به‌ تأكیدات‌ بسیاری‌ كه‌ چه‌ در سخنرانی‌ها و چه‌ در برنامه‌ دولت‌مطرح‌ فرموده‌اید اولا مدیران‌ ارشد را نسبت‌ به‌ نقش‌ ویژه‌ مردم و افكارعمومی‌ در توسعه‌ كشور توجیه‌كرده‌ و ثانیا" مدیرانی‌ در روابط عمومی‌ منصوب‌ شوند كه‌ از لحاظ فنی‌، تخصصی‌، تجربی‌ وتوانمندی‌های‌ فردی‌ با برنامه‌ریزی‌های‌ ارتباطی‌ ویژه‌ و پژوهش‌های‌ افكارعمومی‌ توانایی‌ جلب‌مشاركت‌ عمومی‌ و اعتمادسازی‌ در افكارعمومی‌ را دارا باشند و فرایند توسعه‌ كشور و تحقق‌ عملی‌شعارهای‌ جنابعالی‌ را به‌ نحو مطلوبی‌ فراهم‌ كنند.انشاالله

امروزه‌ ایران‌ در معرض‌ تحولات‌ گسترده‌ و عمیقی‌ قرار گرفته‌ و مسائل‌ مهمی‌ را پیش‌ رو دارد. درواقع‌ما در چرخشگاه‌ تمدن‌ جدیدی‌ قرار گرفته‌ایم‌ و یكی‌ از مهمترین‌ نشانه‌های‌ این‌ تحولات‌ شتاب‌ سریع‌رویدادهای‌ نوینی‌ است‌ كه‌ در پیرامون‌ ما به‌ وقوع‌ پیوسته‌ و همچنان‌ در حال‌ وقوع‌ است.‌ در این‌ میان‌انقلاب‌ ارتباطات‌ و تحولات‌ سریع‌ در حوزه‌ اطلاعات‌ نقشی‌ انكارناپذیر بر دگرگونیها دارند. در این‌دنیای‌ پرتحول‌، ثروت‌ در اختیار كسانی‌ است‌ كه‌ از اطلاعات‌ و تكنولوژیهای‌ اطلاعاتی‌ به‌ بهترین‌ شكل‌ممكن‌ مدد می‌گیرند.

در این‌ وضعیت‌ روابط عمومی‌ها در اجتماع‌ پیچیده‌ و كثرت‌گرای‌ ما كمك‌ می‌كنندتا از طریق‌ مشاركت‌ و ایجاد تفاهم‌ متقابل‌ بین‌ گروههای‌ مختلف‌، سازمانهارا به‌ اتخاذ تصمیمات‌ مؤثرتر وادارند تا از كاركردهای‌ بیشتر و مطلوبتری‌ برخوردار شوند. روابط عمومی‌ها می‌توانند موجبات‌هماهنگی‌ بین‌ سیاستهای‌ فردی‌ و عمومی‌ را فراهم‌ كنند و از این‌ طریق‌ اعتماد عمومی را ایجاد‌ و مشاركت‌همگانی‌ را محقق سازند.

● جناب‌ آقای‌ دكتر

امروزه‌ در كشور ما روابط عمومی‌ها با مشكلات‌ و نارسایی‌های‌ زیادی‌ روبرو هستند.روابط عمومی‌ها هرگز نتوانستند نگاه‌ حرفه‌ای‌ و تخصصی‌ را در خود حفظ و یا اغلب‌ ایجاد كنند. چراكه‌ از یك‌ طرف غالب‌ مسئولان‌ ارشد نظام‌ به‌ این‌ هنر و فن‌ مردمی‌ توجهی‌ نكردند و از طرفی‌ بسیاری‌ ازمدیران‌ ما با كاركردها و وظایف‌ روابط عمومی‌ ایده‌آل‌ آشنا نبودند. تا جایی‌ كه‌ حتی‌ شعار "دولت‌پاسخگو" نیز علیرغم‌ پیام‌ خوشحال‌ كننده‌ای‌ كه‌ برای‌ روابط عمومی‌ها به‌ همراه‌ داشت‌، نتوانست‌گرهی‌ از مشكلات‌ روابط عمومی‌ها باز كند : فضای‌ بیشتری‌ باز شد، جلسات‌ هماهنگی‌ متعددی‌ بر پاشد، بر نقش‌ ویژه‌ اطلاع‌رسانی‌ به‌ طور مكرر‌ تأكید شد، ستادهای‌ ویژه‌ تشكیل‌ شد، اما گره‌ همچنان‌بسته‌ ماند و باز نشد و ...

جنابعالی‌با شعار مهرورزی‌، عدالت‌ گستری‌، خدمت‌ به‌ بندگان‌ خدا و پیشرفت‌ مادی‌ و معنوی‌ كشورمسئولیت‌ سنگین‌ ریاست‌ جمهوری‌ را بر عهده‌ گرفتید. بی‌شك‌ اگر این‌ شعارها تحقق‌ یابند، كشور ایران‌اسلامی‌، رنگ‌ آبادانی‌ بر خود گرفته‌ و ایرانی‌ آباد شایسته‌ نام‌ ایران‌ خواهیم‌ داشت‌. همچنان‌ كه‌ همواره‌تأكید داشته‌ و دارید كه‌ "ما می‌توانیم‌" بدون‌ تردید " شما می‌توانید"; "اگر" مكانیزم‌های‌ اجرای‌ شعارهایتان‌ رابرای‌ مردم‌ مشخص‌ بفرمایید.