دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ نوامبر سال ۱۹۱۸ ـ سرانجام نوه ملکه ویکتوریا - آخرین قیصرآلمان - که از انگلستان و سیاست خارجی آن متنفر بود


۱۰ نوامبر سال ۱۹۱۸ ـ سرانجام نوه ملکه ویکتوریا - آخرین قیصرآلمان - که از انگلستان و سیاست خارجی آن متنفر بود

دهم نوامبر سال ۱۹۱۸، ویلهلم دوم قیصر آلمان که دو روز پیش از آن کنا ره گیری کرده بود و وارد هلند شده بود از این دولت درخواست پناهندگی کرد که پذیرفته شد و تا پایان عمر ( چهارم ژوئن …

دهم نوامبر سال ۱۹۱۸، ویلهلم دوم قیصر آلمان که دو روز پیش از آن کنا ره گیری کرده بود و وارد هلند شده بود از این دولت درخواست پناهندگی کرد که پذیرفته شد و تا پایان عمر ( چهارم ژوئن سال ۱۹۴۱) در آن کشور بسر برد و دوکتاب خوب نوشت. نخستین کتاب او که در ۱۹۲۲ انتشار یافت «خاطرات ۱۸۷۸ تا ۱۹۱۴» عنوان دارد که حاوی راههایی است که به جنگ جهانی اول منجر شد و نیز جریان جنگ. در این کتاب، قیصرکوشیده است ثابت کند که منظور او یک جنگ محدود بود که پس از آغاز شدن ، از کنترل خارج شد و جهانی گردید. کتاب دوم قیصر شرح افکار و کارهای ایام جوانی او و تمایلات ناسیونالیستی اش است.

ویلهلم دوم با این که از جانب مادر نوه ملکه ویکتوریا پادشاه انگلستان بود بیش از هر کس دیگر از انگلستان متنفر و از سیاست خارجی آن دولت منزجر بود و تحت تاثیر همین بیزاری دست به ساختن ناوگان بزرگی برای آلمان زد که بتواند کمر انگلستان را بشکند.

او که در سال ۱۸۵۹ به دنیا آمده بود در سال ۱۸۸۸ قیصر همه آلمان شد و دو سال بعد بیسمارک صدر اعظم آن کشور را برکنار کرد که خود در کتابش به این اشتباه اعتراف کرده است. ویلهلم با حکومت پارلمانی و نیز سوسیالیسم هردو مخالف بود و هر دو را مانع از ابر قدرت شدن آلمان می دانست. از مذاکرات و بحثهای طولانی مجلس چنان بیزار بود که اجازه نمی داد روزنامه های حاوی این مطالب را روی میز او بگذارند. این مذاکرات را اتلاف وقت ملت می دانست.

وی در مصاحبه با دیلی تلگراف چاپ لندن که مشروح آن در شماره ۲۸ اکتبرسال۱۹۰۸ این روزنامه به چاپ رسید دشمنی خود با انگلستان را با دفاع از ایجاد یک بحریه نیرومند برای آلمان علنی ساخت.او ضمن دفاع از عمل خود گفته بود که خاور دور در حال بیدار شدن از خواب و قدرت گرفتن است و آلمان برای حفظ منافع جهانی خود ناچار است یک نیروی دریایی وسیع داشته باشد که بتواند در دریاهای دور دست وارد عمل شود. ویلهلم دراین مصاحبه مشهور که به اتحادیه سازی ها در اروپا دامن زد پیش بینی روزی را کزده بود که چین بیدار شود و قدرت را بگیرد.

ویلهلم که تاریخ از او به عنوان یک ناسیونالیست آلمانی یاد می کند آنقدر زنده ماند که قدرت گیری دوباره آلمان شکست خورده را به چشم ببیند و شاهد پیروزی های نظامی آن در سالهای اول جنگ جهانی دوم باشد. با وجود این گفته بود که تا سلطنت اعاده نشود وی به آلمان باز نخواهد گشت. ویلهلم در منطقه "دوم Doom " هلند عمارتی را با اراضی اطرافش برای سکونت خود خریداری کرده بود و برای این که دچار ضعف جسمانی نشود هر روز به بریدن درخت می پرداخت و تا زمان مرگ نزدیک به چهل هزار درخت را قطع کرده و اراضی اطراف ساختمان را عریان ساخته بود. دولت هلند در سال ۱۹۴۵ محل سکونت قیصر پیشین آلمان را ملی اعلام کرد و اینک از آن به عنوان موزه استفاده می شود و برای بازدید عموم باز است . مقابل این عمارت مجسمه ویلهلم قرار داده شده است.