جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

اطلاعات معطر


اطلاعات معطر

ماندگاری بوی عطر را می توان در ۳ گروه قسمت کرد بالا, متوسط, پایین

۱. رایحه‌ عطری که می‌زنیم در تمام روز ثابت است؟

نه، این باور اشتباه است. بوی عطری که اسپری می‌کنید، به مرور تغییر می‌کند. ماندگاری بوی عطر را می‌توان در ۳ گروه قسمت کرد؛ بالا، متوسط، پایین. به محض اینکه عطر را اسپری می‌کنید، بوی تندی می‌دهد که به سرعت ظرف ۱۰ دقیقه از بین می‌رود اما بوی حد متوسط عطر که بوی اصلی آن است، تا ساعت‌ها روی بدن باقی می‌ماند و به مرور میزان آن کاهش می‌یابد اما همیشه با توجه به کیفیت عطر، بدن یا لباستان ته مایه‌ای از بوی آن می‌ماند که این ماندگاری سطح پایین عطر است و در این زمان به اسپری مجدد نیاز دارید.

۲. یک عطر روی بدن همه بوی یکسانی می‌دهد؟

این موضوع تا حدی درست است زیرا به هر حال ترکیب‌های تشکیل‌دهنده عطر مشخص است و یکنواخت عمل می‌کند اما به هر حال براساس میزان اسیدیته پوست، تغییرات هورمونی به‌دنبال یائسگی، بارداری یا بیماری یا تغییرات ترکیب‌های اپیدرم در پی عادت‌های غذایی خاص و مصرف دارو ممکن است بوی عطر در هر فرد متفاوت باشد.

۳. دمای هوا بر ماندگاری عطر یا تغییر بوی آن دخیل است؟

بله، دما و نور هر دو بر ماندگاری عطر تاثیر می‌گذارند. در ساحل دریا بوی تند اولیه عطر فورا از بین می‌رود و کمتر از ۱۰ دقیقه می‌توانید آن را استشمام کنید اما در فضای سرد و تاریک، ماندگاری بوی عطر بیشتر است.

۴. مردان بیشتر بوی چوب و زنان بوی گل را می‌پسندند؟

این باور تقریبا درست است. با آغاز فصل گرم سال بیشتر زنان به سمت عطرهایی که رایحه گل دارند می‌روند و مردان بیشتر بوی چوب را می‌پسندند ولی این موضوع برای تمام افراد با هر فرهنگ و سلیقه‌ای صادق نیست.

۵. آیا برحسب سن، انتخاب عطر فرق می‌کند؟

این موضوع تقریبا درست است. بیشتر زنان در سنین خاص جذب عطرهای یکسان می‌شوند اما این مساله عمومیت ندارد.

۶. مردان بیش از زنان به عطر خود وفادارند؟

نه، این باور اشتباه است. برعکس، زنان بیشتر به عطرشان وفادارند. مردان به سادگی می‌توانند عطری را کنار بگذارند و عطر دیگری را که مثلا همسرشان انتخاب کرده، استفاده کنند اما به هر حال با گذر زمان و افزایش سن، سلیقه‌ها متفاوت می‌شود.

۷. میزان ماندگاری عطر به پوست شما بستگی دارد؟

بله، هرچه پوست شما خشک‌تر باشد، ماندگاری عطر روی آن کمتر است و هرچه چرب‌تر باشد، ترکیب‌های عطر را بهتر حفظ می‌کند.

۸. انتخاب رایحه عطر به شخصیت افراد بستگی دارد؟

بعضی کارشناسان بر این باورند افرادی که ورزشکارتر و پویاترند، بیشتر عطرهای خنک و سبک از خانواده مرکبات را می‌پسندند. افراد مهربان و رومانتیک و افراد حساس معمولا بوی گل‌ها به‌خصوص بوی رز و یاس را می‌پسندند. افراد قاطع بیشتر به بوی مشک تمایل نشان می‌دهند. افراد مرموز و خوددار خانواده کهربا و افرادی که دنبال جلب توجه دیگرانند، عطر چوب را ترجیح می‌دهند.

۹. کی عطر بخریم؟ چطور انتخاب کنیم؟

بهترین زمان برای خرید عطر ابتدای روز است که هنوز سرحال و شاداب هستید و درگیر بوهای متفاوت نشده‌اید، هرگز قبل از خرید عطر، به خودتان عطر نزنید. همراه ۱ یا ۲ نفر از دوستان یا همسرتان باشید و سعی کنید عطری را بخرید که موردعلاقه همسرتان است نه شما. قبل از خرید از خود بپرسید عطر را برای چه مکان و زمانی می‌خواهید؟ برای مهمانی‌های شب یا برای محل کار؟ فعالیت فیزیکی زیادی دارید یا کم؟ ماندگاری عطر چقدر برایتان مهم است؟ دوست دارید عطرتان رد داشته باشد؟ تمام این مسائل را با فروشنده در میان بگذارید تا عطر مناسبی به شما معرفی کند. اگر دفعه اول است که عطر می‌خرید، سعی کنید از تمام خانواده‌ها نمونه‌ای را ببویید. بعد بوهایی را که نمی‌پسندید، از روی میز حذف کنید و از فروشنده بخواهید در خانواده عطر موردعلاقه شما، چند رایحه معرفی کند. بهتر است بیش از ۳ عطر را بو نکنید. اگر نتوانستید انتخاب مناسبی داشته باشید، مقداری دانه قهوه ببویید و مجددا عطرها را بو کنید.

۱۰. عطر را چطور تست کنیم؟

معمولا عطر را روی کاغذ تست می‌کنند اما بوی عطر روی پوست مشخص می‌شود. می‌توانید از فروشنده بخواهید ۳ عطر را روی مچ دست و آرنجتان تست کند و هرگز دستتان را روی محل نکشید زیرا باعث مخلوط شدن ترکیب‌های عطر با چربی پوستتان می‌شود.

۱۱. چگونه از عطر نگهداری کنیم؟

عطر در مواجهه با گرما و نور و رطوبت ممکن است دچار تغییر رنگ، بافت

و حتی بو شود. از عطری که در جایی خشک و خنک دور از نورآفتاب نگهداری شود، تا سال‌های متوالی می‌توان استفاده کرد، اما در شرایط عادی تاریخ انقضای عطر ۲۴ تا ۳۶ ماه است.

منبع: Ellequebec.com

حساسیت به عطر در دوره شیمی‌درمانی

دکتر بهرام مفید

فوق‌تخصص خون و انکولوژی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی

شهید بهشتی

یکی از دغدغه‌های بیمارانی که تحت شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی قرار می‌گیرند، این است که می‌توانند از عطر، ادکلن، کرم‌های بهداشتی معطر یا اسپری‌های خوشبوکننده هوا در منزل استفاده کنند یا نه. تاکنون هیچ تحقیقی در این زمینه انجام نشده که نتایج آن نشان دهد ممنوعیتی برای این بیماران وجود دارد یا نه اما از آنجا که واکنش‌های پوستی در افرادی که تحت شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند، متفاوت است، توصیه می‌کنیم هر بیمار این سوال را از پزشکش بپرسد. شاید رعایت نظافت و کاهش مصرف عطر و استفاده از کرم‌های بی‌بو و ضدحساسیت برای پوست حساس این افراد بهترین توصیه باشد.

ترجمه:سمیه مقصودعلی