سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

پیشگیری از آلزایمر


پیشگیری از آلزایمر

تحقیقات نشان می دهد که به کار بستن رژیم غذایی مدیترانه ای خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
از سال ها پیش مشخص شده بود که رعایت رژیم غذایی مدیترانه در کاستن از خطر ابتلا به بیماری …

تحقیقات نشان می دهد که به کار بستن رژیم غذایی مدیترانه ای خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

از سال ها پیش مشخص شده بود که رعایت رژیم غذایی مدیترانه در کاستن از خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان بسیار موثر است ولی با مطالعات اخیر روشن شده که این رژیم خطر ابتلا به آلزایمر را نیز کاهش می دهد. این رژیم غذایی بر مصرف زیاد میوه و سبزیجات استوار است و در ضمن سرشار از فیبر می باشد.

هفت گام

راه آسانی برای پیشگیری از آلزایمر وجود دارد که شامل ۷ گام می باشد. شما می توانید در طول یک هفته روزی یک گام بردارید و یا اینکه هر هفته یک گام برداشته و این کار را تا هفت هفته ادامه دهید.

۱- غلات کامل

چه بخوریم؟ غلات کامل مثل برنج، ذرت، بلغور، نان نقش مهمی در تغذیه کشورهای مدیترانه دارد ولی این نان با کره یا روغن تهیه نمی شود.

چه نخوریم؟ محصولات آرد تصفیه شده مثل نان سفید و کیک ها و شیرینی جات بسته بندی شده.

۲- میوه ها و سبزیجات

چه بخوریم؟ مقدار زیادی میوه مصرف کنید و انواع سبزیجات را نیز به رژیم غذایی خود بیفزائید. در بسیاری از غذاهای مردم مدیترانه پیاز، گوجه فرنگی، بروکلی، بادمجان و فلفل به کار می رود در ضمن سبزیجاتی مثل اسفناج و انواع کاهو را از یاد نبرید.

استفاده از مرکبات، انواع توت ها، خربزه، انگور و زیتون نیز توصیه می شود، به خصوص در سالاد یا ساندویچ.

چه نخوریم؟ دسرهای چرب و شیرین

۳-حبوبات

چه بخوریم؟ انواع عدس، نخودفرنگی، لوبیا. شما می توانید از مواد مزبور در سوپ ها، غذاهای اصلی و یا سالادها استفاده کنید.

چه نخوریم؟ لوبیاهای کنسروی

۴- روغن ها

چه بخوریم؟ روغن زیتون، روغن کانولا، اسیدهای چرپ امگاه ۳، روغن ها حاوی مقدار زیادی کالری هستند. بنابراین روزی حداکثر دو قاشق از آنها مصرف کنید.

چه نخوریم؟ کره، مارگارین، غذاهایی که با روغن های خرما و نارگیل تهیه می شوند.

۵- انواع مغزها

چه بخوریم؟ گردو، بادام، فندق. مغز سرشار از کالری و چربی های بدون ضرر هستند. روزی یک مشت از انواع مغزها بخورید.

چه نخوریم؟ مغزهای بسیار شور و شیرین

۶- ماهی

چه بخوریم؟ هفته ای سه بار ماهی مصرف کنید. ماهی های خال مخالی، تون، آزاد، شاه ماهی، ساردین و قزل آلا بهترین گزینه ها هستند.

بهتر است ماهی را به صورت کبابی و آب پز مصرف کنید و یا کمی آن را سرخ نمائید.

چه نخوریم؟ مصرف گوشت قرمز را به هفته ای یک بار محدود کنید و از مصرف زیاد مرغ و تخم مرغ بپرهیزید.

۷- فرآورده های لبنی

چه بخوریم؟ ماست و پنیر کم چرب

چه نخوریم؟ فرآوردهای لبنی چرب

علاوه بر موارد فوق، خوردن آب انگور نیز بسیار مفید است.

شما راه های مختلفی برای استفاده از غذاهای ذکر شده در اختیار دارید. به عنوان مثال شما می توانید مقداری مغز در سالاد سبزیجات خام بریزید، برای سرخ کردن ماهی از روغن زیتون استفاده کنید و یا تکه های میوه تازه را به جای خامه با ماست مخلوط نمایید.

آذر شایان