جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

خورشت ماست | طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی


مواد لازم برای خورشت ماست به روش هندی
 
مرغ پاک کرده :یک عدد
ماست کیسه آب گرفته :یک کیلوگرم
پیاز سرخ کرده :2 قاشق سوپخوری
گشنیز :250 گرم
زیره نیمه کوب :1/12 قاشق غذاخوری
سیر :3 الی 4 پر
زعفران سائیده شده :یک قاشق چایخوری
روغن :100 گرم
نمک و فلفل :به مقدار لازم
 
 

خورشت ماست | طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی
 
طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی
 
مرغ را بعد از تمیز کردن و شستن،با یک لیوان آب و پیاز سرخ کرده،با حرارت ملایم می گذاریم بپزد. گشنیز را تمیز کرده، می شوئیم و ریز خرد می کنیم. سیر را کوبیده با گشنیز در روغن کمی سرخ می نمائیم و آن را در ظرف مرغ می ریزیم. زیره را اضافه نموده، زعفران را در کمی آب جوش حل می نماییم . نصف آن را در مرغ می ریزیم. به حد کافی نمک و فلفل به آن اضافه نموده،می گذاریم آب آن در حدود 2 تا 3 قاشق بماند. مرغ را از ظرف خارج می کنیم،کمی که سرد شد،آن را قطعه قطعه می کنیم و استخوانهای درشت آن را بیرون می آوریم. مرغ را دوباره در ظرف می ریزیم؛حرارت را کاملا ملایم می نماییم؛ماست را با بقیه زعفران و کمی نمک مخلوط کرده، هم می زنیم تا کاملا صاف شود و داخل ظرف مرغ می ریزیم و هم می زنیم. باید دقت کرد بعد از ریختن ماست، خورشت نجوشد؛کافی است فقط ماست داغ شود؛در غیر این صورت ماست به علت جوشیدن می برد و خورشت آب انداخته،به صورت دلخواه در نمی آید. در صورتی که مرغ با مقدار آب ذکر شده پخته نشد، کمی آب اضافه می نماییم.
این خورشت را می توانیم با گوشت تهیه کنیم؛در این صورت 500 گرم گوشت بدون استخوان کافی است. البته گوشت برای پختن به آب بیشتری احتیاج دارد.
 

خورشت ماست | طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی
نکات تکمیلی در مورد خورشت ماست

خورشت ماست جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 5 دقیقه میباشد .
خورشت ماست را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

خورشت ماست ، طرز تهیه خورشت ماست به روش هندی