جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

وقتی خودرو، تلفن همراه راننده را قفل می‌کند!


وقتی خودرو، تلفن همراه راننده را قفل می‌کند!

شرکت‌های خودروساز برای آن‌که در این بحران و رکود مالی همچنان بازارهای قبلی خود را حفظ کنند، دست به ابتکارعمل‌های مختلفی می‌زنند. فورد از جمله این شرکت‌هاست و بتازگی روی سیستمی …

شرکت‌های خودروساز برای آن‌که در این بحران و رکود مالی همچنان بازارهای قبلی خود را حفظ کنند، دست به ابتکارعمل‌های مختلفی می‌زنند. فورد از جمله این شرکت‌هاست و بتازگی روی سیستمی کار کرده است که بر اساس آن در صورتی که راننده تحت شرایط استراس‌زا قرار داشته باشد یا به هر دلیلی حواسش حین رانندگی پرت شود، امکان پاسخگویی به تلفن همراه یا ارسال پیامک را از او سلب خواهد کرد. درحقیقت شرکت فورد به دنبال آن است تا با به کارگیری این فناوری نوین تا آنجا که امکان دارد حوادث ناشی​ استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی را به حداقل برساند. اما این کار چگونه صورت می‌گیرد؟

این سیستم هوشمند متشکل از یک‌سری حسگرهای بیومتریکی در کمربند ایمنی و همچنین فرمان خودروست که به صورت لحظه به لحظه استرس حاکم بر راننده را اندازه‌گیری می‌کنند. از سوی دیگر، سیستم راداری و چند دوربین نصب شده در خودرو جریان ترافیک اطراف آن را به طور لحظه‌ای تجزیه و تحلیل می‌کنند. داده‌هایی که از این طریق به دست می‌آیند، به یک سیستم مرکزی ارزشیابی ارسال می‌شوند و این سیستم نیز پس از ارزیابی‌های دقیق در صورت لزوم، نشانه «مزاحم نشو» را در صفحه نمایشگر تلفن همراه راننده نمایش می‌دهد. به این ترتیب، تمامی تماس‌های ورودی به صندوق صوتی گوشی منتقل شده و همچنین پیامک‌ها نیز اعلام نمی‌شود.

حسگرهای مادون قرمزی که در فرمان خودرو نصب شده‌اند، تغییرات دمایی صورت راننده را زیر نظر دارند. گذشته از آن حسگرهایی نیز در قوس دایره‌ای شکل فرمان خودرو نصب شده‌اند که تغییرات احتمالی در کف دستان راننده را تشخیص می‌دهند. تمامی این داده‌ها در عملکرد بازدارنده سیستم جدید فورد تأثیرگذار هستند، اما شاید بتوان اوج ابتکار عمل به کارگرفته شده در این فناوری نوین را در حسگرهای تشخیص‌دهنده سرعت ضربان قلب راننده جستجو کرد. این حسگرها در فرمان خودرو و کمربند ایمنی راننده نصب شده‌اند. در صورتی که سرعت ضربان قلب راننده از حد طبیعی بالاتر باشد، سیستم این‌گونه تشخیص می‌دهد که راننده نباید به تماس‌های ورودی پاسخ دهد یا پیامک‌های دریافتی را مرور کند.

این‌گونه سیستم‌ها شاید در حال حاضر به نظر کمی لوکس به نظر برسند، اما بی‌هیچ شکی و در آینده نزدیک در زمره استاندارد خودروهای هوشمند قرار خواهند گرفت. صنعت اتومبیل‌سازی گام به گام در حال هوشمند‌تر ساختن خودروها و تعاملی‌کردن آنها با دنیای پیرامونشان است تا جهت صرفه‌جویی در مصرف سوخت و استهلاک اتومبیل، رانندگی کم‌خطرتری را به ارمغان آورند.

extremetech

مترجم :مهدی پیرگزی