پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

غذاهایی که شما را کج خلق می کند


غذاهایی که شما را کج خلق می کند

تحقیقات نشان می دهد نوع غذا و خلق و خو با یکدیگر در ارتباط اند و رعایت یک رژیم غذایی نامناسب نه تنها کاهش قندخون را به همراه دارد بلکه باعث بی ثباتی رفتاری می شود.
بدن انسان برای …

تحقیقات نشان می دهد نوع غذا و خلق و خو با یکدیگر در ارتباط اند و رعایت یک رژیم غذایی نامناسب نه تنها کاهش قندخون را به همراه دارد بلکه باعث بی ثباتی رفتاری می شود.

بدن انسان برای ساخت انتقال دهندگان عصبی مثل دوپامین، اندروفین، گلوتامین و سروتونین از موادی مثل اسیدآمینه، مواد معدنی، اسیدهای چرب، پروتئین و کربوهیدرات ها استفاده می کند. اگر شما به حد کافی مواد مزبور را مصرف نکنید دچار افسردگی و اضطراب خواهید شد.

برای پیشگیری از این بیماری ها به توصیه های زیر توجه کنید:

۱- نوسانات شدید در میزان قندخون باعث افسردگی می شود بنابراین باید قندخون خود را ثابت نگه دارید برای این کار باید در طول روز به دفعات ولی در حجم کم غذاهای سالم بخورید.

هیچ وعده غذایی را حذف نکنید، به ویژه صبحانه را.

برخی از افراد سعی می کنند با مصرف کربوهیدرات ها به درمان افسردگی خود بپردازند. درست است که کربوهیدرات ها ترشح سروتونین را افزایش می دهند ولی یادتان باشد مصرف انواع نامناسب کربوهیدرات ها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد.

مصرف غذاهای حاوی قند و کربوهیدرات های ساده را محدود کنید زیرا این مواد نوسان شدید قندخون را به همراه دارد که اثرات آن افسردگی، اضطراب و تندمزاجی است.

توصیه می شود از کربوهیدرات های پیچیده مثل غلات کامل و میوه ها و سبزی ها استفاده کنید. با مصرف این مواد، میزان ثابتی قند وارد جریان خون می شود و در نتیجه نوسان شدید قند نخواهید داشت.

۲- چربی را از رژیم غذایی خود حذف نکنید.

بدن شما به مقداری چربی نیاز دارد. روغن بادام زمینی و ماهی بسیار مفید هستند در عوض مصرف کره و مارگارین را محدود کنید. در ضمن به مقدار زیاد اسیدهای چرب امگا۳ مصرف کنید.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که کمبود چربی های مزبور افسردگی را به دنبال دارد.

اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی های چرب، (قزل آلا، تون، خالی مخالی و ساردین)، تخم کتان و گردو یافت می شود.

۳- میوه ها و سبزیجات تازه ارکان اصلی یک رژیم غذایی سالم را تشکیل می دهند.

مردم افسرده غالباً دچار کمبود ویتامین ها و مواد معدنی هستند.

ویتامین ۶B (گوشت، ماهی، موز، سیب زمینی و غلات کامل)، ویتامین ۱۲B (ماهی و فرآورده های لبنی کم چرب)، اسید فولیک (سبزیجات پربرگ سبز، پرتقال، عدس، ذرت، نخودفرنگی، انواع مغزها و بذرها)، ویتامین C (انگور فرنگی، لیمو، میوه های ترش و سبزیجات) و روی برای تشکیل انتقال دهندگان عصبی ضروری هستند.

۴- اگر کسل و بی حوصله هستید غذاهای سرشار از اسیدآمینه تریپتومان مثل جوجه، سینه بوقلمون و شیر بخورید. تریپتوفان برای تشکیل سروتونین به کار می رود. در ضمن شما می توانید برای جذب بهتر این ماده، کربوهیدرات ها را به غذای خود اضافه کنید، مثل یک برش نان یا مقداری سبزیجات.

۵- مصرف قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار را محدود کنید. مصرف بالای کافئین افسردگی را به دنبال دارد.

۶- هرگز هیچ کدام از گروه های غذایی را از رژیم غذایی خود حذف نکنید.

۷- تمرینات بدنی راه خوبی برای فعال کردن جسم و ذهن است. اندروفین آزادشده در طول تمرینات ورزشی تأثیرات مثبتی بر روی روحیه انسان دارد. روزی حداقل ۲۰ دقیقه به فعالیت بدنی بپردازید. بااین کار از شدت بی نظمی های رفتاری و اضطراب شما کاسته خواهد شد.

ترجمه از آذرشایان