پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

فایل سیستم NTFS


فایل سیستم NTFS

این سیستم فایل نسبت به سیستم فایلهای قدیمی دیگر از جمله Fat۱۶,Fat ۳۲ و مزیت های بیشترو برتری دارد, از این رو بسیاری از کاربران جهت بهره مندی از امکانات خوب آن به این سیستم روی آورده و درایوهای هارد دیسک خود را به این روش فرمت میکنند

ثبت و نگهداری فایلها بر روی دیسک سخت/ Hard Disk بر طبق قواعد خاصی صورت میگیرد که این قواعد فایل سیستم/ File System نامیده میشود.

مهمترین و پر کاردبردترین فایل سیستم ها عبارتند از:Fat,Fat۳۲,Ntfs,Hpfs,NetwareFs,Linux Ext۲,Linux Swap

Fat ۳۲ وFat اولین بار به همراه داس و ویندوزهای ۹۵ و ۹۸ ارائه شدند.در این نوع سیستم فایل هیچگونه امکان کد گذاری , فشرده سازی و تخصیص فضا در هارد دیسک وجود نداشته و کاربر فقط می تواند File یا Folder خود را به اشتراک بگذارد .یکی از مهمترین مشکلات امنیتی در سیستم FAT۱۶ و FAT۳۲ عدم توانایی در تعریف سطوح مجوز دسترسی به فایل ها و پوشه ها می باشد. که این امر می تواند به عنوان یکی از دلایل ناکارآمد و غیر قابل اطمینان این سیستم ها در سطوح شبکه باشد.

بر همین اساس مایکروسافت سیستم فایلی جدیدی تحت عنوان NTFS ایجاد نمود که از یک ساختار ۶۴ بیتی پشتیبانی می کند , از این رو کاربران می توانند فایل هایی با طول نام ۲۵۶ کاراکتر ایجاد کنند. فایل سیستم NTFS یا( New Technology File System ) تکنولوژی جدیدی است که از جانب مایکروسافت به همراه نخستین نسخه Windows Nt ارائه شد و فقط در ویندوزهای NT ,۲۰۰۰, ۲۰۰۳ و XP پشتیبانی میشود. این سیستم فایل نسبت به سیستم فایلهای قدیمی دیگر از جمله Fat۱۶,Fat ۳۲ و... مزیت های بیشترو برتری دارد, از این رو بسیاری از کاربران جهت بهره مندی از امکانات خوب آن به این سیستم روی آورده و درایوهای هارد دیسک خود را به این روش فرمت میکنند.

● مزایای فایل سیستم NTFS عبارتند از:

▪ پشتیبانی از استاندارد Hot Fixing, با استفاده از این استاندارد به شناسایی اتوماتیک و علامت زدن بد سکتور های موجود در هارد دیسک پرداخته , و از آن ها جهت ذخیره اطلاعات استفاده نمیکند.

▪ بازیابی اطلاعات حذف شده از هارد دیسک! ساختار اصلی NTFS بر اساس Master File Table میباشد, به این صورت که چندین کپی از قسمت های مهم این جدول را نگهداری کرده تا از نابودی احتمالی اطلاعات جلوگیری کند. و از آنجا که این سیستم امکان ذخیره اطلاعات با استفاده از کلاسترهای کوچک را شامل میشود جهت درایو های بزرگ بسیار مناسب میباشد.

▪ دارای فایل سیستم ۴ کیلو بایتی که در نتیجه آن منجر به کاهش مقدار فضای اشغالی هارد دیسک میشود.

▪ امنیت ( Security) بیشتر نسبت به فایل سیستم FAT۱۶و FAT۳۲ با امکان تعیین سطح دسترسی کاربران (Permission). این نوع Partition بندی از سیستم امنیتی بالایی برخوردار است بدین معنی که کار بر امکان ایجاد امنیت برای Folder , File خود داراست تا حدیکه قدرت پاک کردن و تغییر فایلهای خود را از دیگران منع می کند .

▪ سرعت عمل بالا در خواندن اطلاعات.

▪ فشرده سازی بسیار خوب و برتر نسبت به فایل سیستم های قدیمی با استفاده از Disk Compression جهت استفاده بهتر از فضای دیسک.

▪ رمز نگاری فایل ها یا File Encryption ,جهت استفاده کاربران خاص از داده ها!

▪ امکان ذخیره سازی فایلهای بزرگتر از ۴ GB در دیسک.

▪ امکان فرمت پارتیشن های بزرگتر از ۳۲ GB.

▪ امکان Disk Quotas ( مدیر سیستم با این امکان بخش هایی از یک Partition را به خود یا دیگران اختصاص می دهد)

▪ و ......

NTFS در کنار مزایای خوب خود مشکل بزرگی هم دارد که توسط ویندوز های قدیمی تر از جمله ۹۵,۹۸,ME قابل شناسایی و پشتیبانی نمیباشد.به این معنا که وجود دارد اما قابل رویت و استفاده نیست!

NTFS قابلیت های بسیار خوبی داشته و استفاده از آن تا حد بسیاری به سود کاربران میباشد , اما با توجه به این که بسیاری از کاربران هنوز هم از ویندوز های قدیمی استفاده میکنند و امکان استفاده از این سیستم فایل را در ویندوز هایی همچون ME.۹۸.۹۵ و .. نخواهند داشت بنابر این به همان سیستم فایل قبلی خود یعنی Fat۳۲ اکتفا میکنند.

منبع: www.myprosoft.net