یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
پیشگیری ساده از تبی سخت
راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو بسته به گروههای در معرض خطر متفاوت است. یک گروه در معرض خطر این بیماری، کسانی هستند که با دام سر و کار دارند، بخصوص قصابها و کارگران کشتارگاهها که دام را ذبح و گوشتش را جابهجا میکنند.
گروه دیگر گروه پزشکان و پیراپزشکان هستند که به دلیل تماس با خون و ترشحات فرد آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا میشوند و گروه سوم هم مردم عادی هستند.
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در گروه اول، یعنی آنها که با دام سر و کار دارند، همه تجهیزات مربوط به حفاظت فردی همچون عینک، کلاه، دستکش، گان، چکمه باید در اختیارشان قرار بگیرد و از طریق آموزشهای سازمان نظام پزشکی، باور به استفاده دایمی از این تجهیزات نیز در آنها به وجود بیاید.
گروه دوم یعنی کادر درمانی بیمارستانها، نیز باید این مساله را در نظر داشته باشند که گرچه بیمار در اتاق ایزوله بستری میشود، آنها حتما باید از عینک، دستکش، کلان و گان استفاده کنند.
تابستان فصل سفر است و امکان دارد در ماههای آینده، بسیاری ازخانوادهها که جزو گروه سوم تقسیمبندیمان به حساب میآیند، به روستاها بروند و در این شرایط باید مراقب باشند که از تماس مستقیم با دامها بشدت بپرهیزند.
بغلکردن دامها، نوازشکردنشان و.... در این شرایط درست نیست و امکان انتقال بیماری از طریق حشرات روی بدن حیوان آلوده را به مردم زیاد میکند و آنها نمیدانند که حیوان آلوده تا مدتها، نشانهای از آلودگی ندارد و ممکن است سالم به نظر برسد.
اشتباه دیگری که برخی مردم در سفر به روستاها مرتکب میشوند این است که دام را همانجا از روستاییها خریداری و با خودرو به شهر منتقل میکنند یا همانجا حیوان را به قصاب روستا میسپرند و گوشت را به شهر میآورند، در حالی که احتمال دارد دام، آلوده باشد، اما در شیوه صحیح، ابتدا دام به وسیله سازمان نظام پزشکی معاینه میشود و اگر از سلامتش اطمینان حاصل شد در اختیار مشتری قرار میگیرد.
همچنین پیشنهاد من این است که مردم برای توزیع گوشت قربانی، به جای آن که مستقیما دام ذبح کنند از گوشت مهرخورده و مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده کنند.
نکته آخر این که اگر مردم مایلند دام را خودشان ذبح کنند، ضمن توجه به این که نباید با خون و مخاط و ترشحاتش تماسی داشته باشند، بهتر است گوشتش را به شکل سرپوشیده تا ۲۴ ساعت در یخچال با دمای صفر تا چهار درجه قرار دهند تا آلودگی احتمالیاش برطرف شود چون در این حالت، اسیدیته (PH) گوشت کاهش پیدا میکند و ویروس تب کریمه کنگو در محیط اسیدی نمیتواند زنده بماند و به این ترتیب خطر رفع میشود.
دکتر محمد زینعلی
کارشناس مرکز بیماریهای واگیردار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست