دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
عکس های تاریخی (9): انقلاب کوبا (1956-1958)
کوبا جزیره ای کوچک در نزدیکی سواحل ایالت فلوریدا در جنوب غربی ایالات متحده آمریکا است و در ابتدای دهه 1950، این جزیره، تفریحگاه آمریکایی های ثروتمند، فاسد و اعضای مافیا بود، یک دیکتاتور نظامی بومی، فولگانسیو باتیستا، نیز با قدرت تمام در جزیره حکومت می کرد و با نظامیان فاسد و زورگوی خود کنترل کامل مردم فقیر جزیره را با حمایت آمریکا در دست داشت. اما وقایع به ناگهان در چارچوب دنیایی که پس از جنگ جهانی دوم و شروع جنگ سرد میان شوروی و آمریکا آغاز شده بودند، شکل دیگری به خود گرفتند. یک وکیل جوان و بورژوای کوبایی به نام فیدل کاسترو، از سال 1956 جنبشی مسلحانه را به کمک برادر خود رائول و گروه کوچکی از مردان مسلح به ویژه یک دانشجوی پزشکی آرژانتینی که بعدها به نماد جنبش انقلابی در جهان بدل شد، چه گوارا، به راه انداخت و به زودی با برخورداری از حمایت روستائیان فقیر موفق شد رژیم باتیستا را در سال 1958 سرنگون کند. کاسترو پس از پیروزی زیر فشار آمریکا به سوی شوروی سوق یافت و در کوبا یک حکومت دیکتاتوری کمونیستی برقرار کرد که تا امروز ادامه دارد. تقریبا از همان زمان نیز آمریکا تحریم های اقتصادی خود را علیه این جزیره شروع کرد که آنها نیز تا امروز ادامه یافته اند. چه گوارا پس از مدتی انجام نمایندگی کوبا در جهان، برخلاف فیدل، چون معتقد به ادامه انقلاب در آمریکای لاتین و دارای تفکری قاره ای بود، به کمک دوست مشترکشان رژیس دبره ، خبرنگار فرانسوی، به بولیوی رفت تا مبارزه را در آنجا ادامه دهد ، اما اندکی بعد در مبارزه کشته شد، دبره نیز دستگیر و بعدها تحویل فرانسه شد و تا مقام مشاور ریاست جمهوری فرانسه در زمان میتران پیش رفت و امروز یکی از روشنفکران مطرح فرانسه به شمار می رود.
سه سال پس از به قدرت رسیدن کاسترو، جهان در جریان موسوم به «بجران خلیج خوک ها» یعنی استقرار موشک های اتمی شوروی در کوبا، دخالت نظامی آمریکا در کوبا از طریق مهاجران ضد انقلابی کوبایی، تهدید آمریکا به حمله اتمی و سرانجام بیرون رفتن نیروهای شوروی در قبال ضمانت به عدم دخالت آمریکا در این جزیره، خطر جنگ جهانی سوم را از سر گذراند. جان اف کندی و نیکیتا حروشچف دو سوی این ماجرای هولناک بودند.
کوبا هر چند به نسبت سایر کشورهای آمریکای لاتین در برخی از ابعاد رفاه اجتماعی وضعیت بهتری داشت، اما هرگز از دیکتاتوری و فقر خارج نشد و کاسترو امروز هنوز پس از گذار از هشتاد سالگی هر چند رسما زمام امور را به برادرش رائول سپرده، خود در صحنه سیاسی کوبا به عنوان «فرمانده کل» حضور دارد.
برای مشاهده عکس ها در زیر کلیک کنید:
عکس های تاریخی پیشین:
شورش مجارستان(1959)
http://www.anthropology.ir/node/6345
خمرهای سرخ در کامبوج(1975-1979)
http://www.anthropology.ir/node/6276
قتل عام ارمنیان (1915-1916)
http://www.anthropology.ir/node/6243
کودتای شیلی(1973)
http://www.anthropology.ir/node/6179
جنگ داخلی اسپانیا
http://www.anthropology.ir/node/6163
هیتلر و هیندنبورگ(1933)
http://www.anthropology.ir/node/4500
شروع اقدامات نژادپرستانه در آلمان(1933)
http://www.anthropology.ir/node/4502
انقلاب فرهنگی در چین(1966-1968)
http://www.anthropology.ir/node/4504
پیوست | اندازه |
---|---|
6432.doc | 793.5 KB |
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست