دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

خاستگاه اولیه اسپاگتی


خاستگاه اولیه اسپاگتی

اسپاگتی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایتالیایی است که از گذشته تاکنون توانسته جایگاه بسیار مطلوبی در میان مردم این کشور پیدا کند. همان طور که برنج غذای اصلی ما ایرانی‌ها را …

اسپاگتی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایتالیایی است که از گذشته تاکنون توانسته جایگاه بسیار مطلوبی در میان مردم این کشور پیدا کند. همان طور که برنج غذای اصلی ما ایرانی‌ها را تشکیل می‌دهد، اسپاگتی نیز جزو اصلی‌ترین غذاهای کشور ایتالیا محسوب می‌شود. اسپاگتی تاریخچه بسیار پیچیده و مبهمی دارد تا جایی که هنوز کسی نتوانسته به طور قطع بگوید که خاستگاه اصلی اسپاگتی کجاست؟

یا چه کسی اولین بار اسپاگتی را در ایتالیا طبخ کرده؟ آنچه که مسلم است طبخ این غذای لذیذ از قرن چهاردهم در ایتالیا رواج پیدا کرده و مورد استقبال همگان قرار گرفته است.

شکل اصلی و اصیل اسپاگتی، رشته‌ای است که در زمان پخت با نرم شدن این رشته‌های خمیری به غذایی درهم تنیده تبدیل می‌شود. با مهاجرت گروهی از مردم ایتالیا به دیگر کشورها، اسپاگتی فرصت طلایی برای دست یافتن به جایگاهی مناسب در منوی غذایی مردم جهان پیدا کرد.

درخصوص تاریخچه اسپاگتی گروهی معتقدند که این غذا، طبق افسانه‌های اساطیری یونان و روم باستان به این کشورها تعلق دارد. چراکه در داستان‌های قدیمی این کشور از غذایی شبیه اسپاگتی زیاد حرف به میان آمده است.

گروهی دیگر بر این باورند که اسپاگتی در اواخر قرن سیزدهم میلادی توسط مارکوپولو از چین به ایتالیا آورده شده و بعدها در این کشور شیوه طبخ آن ابداع شده است، زیرا چین نیز کشوری است که در سبد غذایی آن در گذشته و حال غذاهای رشته‌ای که بی‌شباهت به اسپاگتی هم نیستند وجود داشته است.

تفاوت باورها باعث می‌شود که نتوانیم به راحتی اسپاگتی را به کشور ایتالیا نسبت دهیم، اما پرواضح است که ایتالیا خاستگاه اصلی طبخ اسپاگتی به شیوه‌ای است که مورد استقبال مردم چه در این کشور و چه در دیگر کشورهای جهان قرار گرفته است.

در حال حاضر علاقه مردم ایتالیا به این غذای لذیذ بازار تولید اسپاگتی را بر آن داشته تا هر روز برای ارضای سلایق متفاوت مردم دست به تولید اسپاگتی با طرح و طعم‌های متفاوت بزنند.دولت ایتالیا نیز برای تامین آرد مورد نیاز کارخانجات تولید اسپاگتی مجبور به افزایش روزافزون درخواست برای واردات گندم شده است.

صدیقه حاج نوروزی

منبع: inmamaskitchen