دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
چه چیزی رزی اودانل و «رزی شو» را نجات داد
![چه چیزی رزی اودانل و «رزی شو» را نجات داد](/web/imgs/16/149/3d8fc1.jpeg)
رزی اودانل، چهره شناختهشدهای است، این بازیگر ۵۰ساله بیشتر به دلیل سریالهای کمدی که بازی کرده شهرت دارد اما حضور در فیلمهای سینمایی را هم تجربه کرده است؛ (بیخوابی در نیویورک، غریزه مرگبار، فیلیت استونها، کاملا بیخواب، تارزان و... فیلمهای مطرح او هستند). رزی اودانل که به عنوان همکار با اپرا هم فعالیت داشته حالا یک برنامه تلویزیونی مشهور به نام «رزی شو» دارد که در شبکه تلویزیونی اپرا پخش میشود و بسیار هم محبوب است. جدا از اینها رزی اودانل چند کتاب پرطرفدار را هم منتشر کرده و در زمینه فعالیتهای خیرخواهانه و انساندوستانه هم بسیار فعالیت کرده است، ولی یک اتفاق، نزدیک بود باعث شود فردی با این همه فعالیت به نقطه پایان برسد اما چرا؟
● چه چیزی
سینهام درد میکرد، اما به قلبم فکر نکردم
رزی اودانل خودش ماجرا را اینگونه تعریف میکند: خوشحالم که هنوز زندهام، خوشحالم که میتوانم حرف بزنم، بنویسم، بشنوم و راه بروم. من تا یک قدمی مرگ رفتم و برگشتم و شاید اگر مرده بودم خودم را بیشتر از همه مقصر میدانستم. علت اینکه این بازیگر مشهور اینگونه خود را نکوهش میکند چیست؟ واقعیت این است که رزی اودانل در هفتههای گذشته دچار حمله قلبی شده ولی متوجه علائم خود نشد و این مسئله ممکن بود جان او را به خطر بیندازد. خود اودانل در وبلاگش ماجرا را اینگونه تعریف میکند: آن روز عصر وقتی به خانه آمدم با همسایهام احوالپرسی کردم، درست درکنار در ورودی خانه متوجه شدم که مادر همسایهام که زنی سنگینوزن است میخواهد سوار اتومبیلش شود.
● چه چیزی
رفتم و به او کمک کردم. زمانی که زیر بغل او را گرفتم احساس کردم بدنم درد گرفته است. اما توجهی نکردم، وقتی به خانه رفتم درد دست راستم خیلی زیاد بود اما فکر میکردم که این درد به دلیل کمک به همسایه است. بعد احساس تهوع کردم و حالم آنقدر بد شد که روی صندلی نشستم، کمی عرق کرده بودم و حس میکردم پوست قفسه سینهام گزگز میکند، اما به درد قلبی فکر نکردم و وقتی که دردم ادامه یافت به سراغ اینترنت رفتم و در مورد این علائم جستوجو کردم. در خلال جستوجویم دیدم که اگر فردی فکر میکند دچار حمله قلبی شده بهتر است یک آسپیرین بخورد، با اینکه فکر نمیکردم مشکل من قلبی باشد اما یک آسپیرین خوردم و رفتم بخوابم. به سختی توانستم چند ساعت استراحت کنم. ولی فردا صبح مجبور شدم به پزشکم زنگ بزنم و بعد از آن آمبولانس اورژانس سراغم آمد و...
● در تماس با اورژانس تعلل نکنید
داستان رزی اودانل از آن جهت جالب است که داستان معمول اتفاقی است که برای خیلی از انسانها میافتد اما این بار چون ماجرا برای یک انسان معروف اتفاق افتاده مورد توجه رسانهها قرار گرفته و حالا میتواند نکات عبرتآموز متعددی برای سایر افراد جامعه داشته باشد. دکتر رماری آنمکلاگین، مدیر مرکز قلب مونت سیفایی در نیویورک میگوید: شاید فکر کنید علامتهایی که خانم اودانل داشته علامتهای مهمی نبودهاند، اما باید بگویم این علامتهای خاص حمله قلبی در خانمها هستند: درد در بالای شکم، درد دست که به دنبال یک فعالیت ایجاد شده است، حالت تهوع و احساس ناراحتی را باید جدی گرفت. به هر حال خوب است که خانم اودانل به جستوجو در اینترنت پرداخته و حتی یک قرص آسپیرین خورده است، ولی اشتباه اصلی او این بود که با اورژانس تماس نگرفت، او باید در همان لحظهای که دردش شروع شد با اورژانس تماس میگرفت و نباید لحظهای را از دست میداد. این خطا و اشتباه ممکن بود به قیمت جان او تمام شود. هرقدر در زمان بروز مشکل قلبی درمان دیرتر شود بخش بیشتری از ماهیچه قلب دچار مشکل میشود. برای همین به محض شک به مشکل قلبی باید با اورژانس تماس گرفت.
● فرصت دوباره زندگی کردن
رزی اودانل خوششانس بود که تنها یک ساعت پس از تماسش با اورژانس، در اتاق تخصصی قلب مرکز درمانی حضور داشت. در نهایت برای او آنژیوگرافی انجام شد و مشخص شد که یکی از عروق اصلی قلب او دچار تنگی بسیار شدید است. خودش میگوید: دکتر به من گفت ۹۹درصد یکی از عروق اصلی قلب من گرفته بود و فقط یک قدم تا مرگ فاصله داشتم درمان توسط استنت گذاری در شریان قلب برای او انجام شد و او ۳ روز پس از گذاشتن این استنت از بیمارستان مرخص شد. حال عمومی وی کاملا خوب است اما اعلام شده که قصد دارد یک ماه را به استراحت بپردازد.
خودش میگوید: خوشحالم که اینجا هستم و میتوانم دوباره زندگی کنم، از اینکه فرصت زندگی دوباره به من داده شد خیلی خوشحالم. اما دکتر مک لاگین در این میان به نکته مهمی اشاره میکند؛ رزی اودانل خوششانس بود که اقدام درمانی در زمان مناسب برای او انجام شد، در واقع آن چند ساعت توجه نکردن به علائم میتوانست جان او را به خطر بیندازد، اما او خوششانس بود، بسیاری از مردم به این اندازه خوششانس نیستند. برای همین است که پزشکان دائما به همه مردم یادآوری میکنند که علائم بیماریها و مشکلات قلبی را بشناسند و در زمان دچار شدن به علائم حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی زمان را از دست ندهند. این مسئله بهخصوص در مورد افراد میانسال و مسن حائز اهمیت است، ولی جوانان هم نباید فکر کنند که به صرف جوان بودن از خطر حمله قلبی در امان هستند.
مشکلاتی مثل بیماری دیابت، چاقی بیش از حد، مشکلات عروقی،استرسهای شدید، رژیمهای غذایی نامناسب و... مسائلی هستند که میتوانند جوانها را هم دچار مشکلات قلبی بکنند.
● علائمی که زنان باید جدی بگیرند
دکتر تری مایک، فوقتخصص بیماریهای قلبی در مرکز تخصصی قلب و عروق آیوا میگوید: علائم سکتهها و حملات قلبی در زنان و مردان متفاوت است. متاسفانه آگاهی در مورد علائم مشکلات قلبی در آقایان بیشتر از خانمهاست. به تازگی هم مطالعهای نشان داده تنها ۵۰درصد از زنان وقتی که علائم حمله قلبی را داشته باشند با اورژانس تماس میگیرند و کمتر از ۳۰ درصد آنها اطلاعات کافی در مورد علائم حملات قلبی دارند. به گفته این پزشک، زنان باید حتما این علائم را جدی گرفته و در صورت داشتن آنها با اورژانس تماس بگیرند.
احساس سنگینی غیرطبیعی روی قفسه سینه، انگار که وزن زیادی روی سینه قرار گرفته باشد.
درد شدید و تیز در قسمت بالایی بدن، در گردن، پشت و فک، این نوع دردها در زنها بیشتر از مردان شایع است.
تنگی نفس ناگهانی
تعریق بسیار زیاد بیدلیل یا عرق سرد در زنان که ربطی به حالتهای معمول یائسگی نداشته باشد
خستگی زیاد، ناگهانی و بیدلیل
سرگیجه، احساس سبکی سر و گیجی، بدون دلیل مشخص
تهوع و استفراغ بدون داشتن دلیل مشخص
اگر یکی از این علائم را داشتید که بیشتر از ۱۰دقیقه طول کشید یا اگر ۲ علامت را در خود دیدید حتما با اورژانس تماس بگیرید. اگر علائم طی ۱۰ دقیقه برطرف شد اما احساس کردید شبیه علائم مشکلات قلبی بود هم حتما با اورژانس تماس بگیرید.
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست