چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
آرتروز و ۷ توصیه غذایی
تغذیه صحیح که همه متخصصان از آن صحبت میکنند بار خیلی از بیماریها را کم میکند و موجب سلامت و طول عمر میشود. تمام تلاش علمای بهداشت و سلامت این است که مردم سالم پیر شوند و کمتر رنج بیماری ببینند...
این بار میخواهیم از نقش پیشگیری کننده تغذیه بر بیماری آرتروز با شما بگوییم، عمل به توصیههای زیر نقش به سزایی در کاهش احتمال بروز این بیماری دارد:
۱) وزن خود را کنترل کنید. خیلی مهم است که وزن ما متعادل باشد، هرچه بدن سنگینتر شود فشار بر روی مفصل زانو بیشتر میشود. اگر نمیدانید وزن مطلوب تان را چگونه محاسبه کنید یک راه ساده پیشنهاد میکنم: قد خود را به سانتیمتر اندازه بگیرید و عدد ۱۰۰ را از آن کم کنید وزن ایدهآل شما عددی است که به دست میآید . البته روش دقیقی نیست ولی بهتر از این است که شما ندانید در چه وضعیتی هستید.
۲) نوشیدن آب را فراموش نکنید. روزانه حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.
۳) اسید چرب امگا۳ وغذاهای حاوی این اسید چرب که در ماهی سالمون، تن، ساردین، ماهی آزاد و همچنین دانههای روغنی مثل کلزا یا کانولا، سویا و روغن بزرک وجود دارد، بسیار مفید هستند. حداقل هفتهای دوبار ماهی بخورید و یا از کپسولهای امگا۳ که آن را از محل معتبر مثل داروخانه خریدهاید و به آن اطمینان دارید، مصرف کنید.
۴) از میوهها و سبزیهای تازه بیشتر استفاده کنید. همیشه غذاهای طبیعی، سلامتبخش هستند و غذاهایی که در صنعت تهیه میشوند به دلیل مواد شیمیایی و نگهدارندهها میتوانند مضر باشند. به علاوه املاح و مواد آنتی اکسیدان موجود در آنها به سیستم ایمنی شما کمک میکنند.
۵) در مورد بعضی از مواد غذایی که ادعا میشود برای آرتروز مفیدند، دقت کنید که اولا همه مردم مثل هم نیستند؛ ممکن است فردی در جریان معالجه غذایی را مصرف کرده و بهبود سریعتری داشته و باز ممکن است این غذا برای دیگری آن اثر را نداشته باشد. شما از تاثیر دارونماها در بعضی از تحقیقات مطلع هستید، بنابراین نمیشود به این شایعات اطمینان داشت.
۶) بعضی از غذاها به دلیل اگزالات توصیه نمیشوند؛ مثل ریواس، زغال اخته، آلو، کنگر، اسفناج. خانواده دیگر سبزیها نظیر گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، فلفل هم برای تعدادی از بیماران اثرات نامطلوب داشته است. لبنیات چرب، کلیه چربیهای حیوانی، مغزها و آجیلها، دانههای روغنی، کره حاصل از دانهها نیز توصیه نمیشوند چون این مواد به دلیل انرژی بالا موجب اضافه وزن میشوند.
۷) موادی که از جذب کلسیم جلوگیری میکنند، باید خیلی کم و با احتیاط مصرف شوند. نمک، گوشت قرمز، قهوه، شیرینی زیاد و شکر سفید نیز از این دستهاند.
دکتر ربابه شیخالاسلام
متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه و مدیر موسسه تغذیه، سلامت و توسعه www.behsite.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست