شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

شیوه مراقبت از زخم‌ در خانه


شیوه مراقبت از زخم‌ در خانه

بسیار پیش آمده که ما مجبوریم زخمی که بدنبال عمل جراحی داشته ایم را در خانه مراقبت کنیم . حتی اتفاق افتاده که به دنبال جراحتی که در بدنمان ایجاد شده و در درمانگاه پانسمان شده باید …

بسیار پیش آمده که ما مجبوریم زخمی که بدنبال عمل جراحی داشته ایم را در خانه مراقبت کنیم . حتی اتفاق افتاده که به دنبال جراحتی که در بدنمان ایجاد شده و در درمانگاه پانسمان شده باید خودمان هم در منزل آن را مجدد بعد از چند روز تعویض کنیم اما باید به این نکته توجه کنید که اگر زخم شما بزرگ است یک پرستار می‌تواند هر روز پانسمان شما را عوض کند تا زمانی که خودتان بتوانید پانسمان را عوض کرده یا به مطب پزشک بروید. خودتان باید مراقب محل‌های برش کوچک باشید. عموما باید اقدامات زیر را انجام دهید:

۱ ) دست‌‌هایتان را بشویید: شرایط بهداشتی مانع از عفونی شدن زخم می‌شوند.

۲) لوازم خود را یک جا نگه‌دارید: تمامی لوازم مورد نیاز شامل چسب‌زخم‌بندی، گاز، محلول‌های شستشو، یک کیسه زباله پلاستیکی تمیز و ... را فراهم کنید.

۳) پانسمان خود را باز کنید: لبه‌های چسب زخم‌بندی را به آرامی به سمت زخم بکشید. هر بار یک لایه از پانسمان را باز کنید پانسمان باز شده را در یک کیسه زباله بیندازید.

۴) زخم را وارسی کنید: زخم خود را از نظر خون‌ریزی، ترشح، سرخ شدن، سخت شدن یا تورم و بوی آن وارسی کنید. هر گونه ناراحتی را فورا به پزشک گزارش کنید.

۵) زخم را تمیز کنید: مقداری گاز یا اسفنج را در محلول شستشو فرو ببرید. به آرامی آن را به صورت حرکت دورانی با مرکزیت زخم روی محل بمالید. زخم تمیز و بدون ترشح نباید لمس شود.

۶) پانسمان جدید ببندید: زخم را خشک کنید. گاز استریلی را ببندید که به زخم نچسبد. سپس روی آن را با لایه‌های مورد نیاز بپوشانید. نوار زخم‌بندی را از پوست به سمت پانسمان بچسبانید. دوباره دست‌هایتان را بشویید.

نکات بیشتری درباره مراقبت از زخم

دست نزدن به محل لوله تخلیه و درن:

به هنگام تعویق پانسمان ضروری است هر وقت لازم باشد یک پرستار پانسمان شما را تعویض و لوله تخلیه را از بدن شما خارج می‌سازد. مراقب باشید تا لوله تخلیه کشیده یا کشانده نشود. این کار موجب جدا شدن اتفاقی لوله مذکور می‌شود. اگر لوله شل شود با پزشک‌تان تماس بگیرید.

مراقب علایم عفونت باشید:

این علایم عبارت‌اند از: تب، التهاب یا تورم محل زخم، هر گونه ترشحی به خصوص ترشحات بد بو

منبع: هلث دی