سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ماهی نخوردن, قدغن
فواید مصرف غذاهای دریایی بر کسی پوشیده نیست و توصیه پزشکان به خوردن ماهی، آن هم دو بار در هفته، نشان از خواص فراوان آن دارد. اما خیلیها صرفا به علت دلچسب نبودن طعم و بوی ماهی یا میگو، این محصولات غذایی مغذی را از رژیم غذاییشان حذف میکنند. اگر شما هم چنین دلایلی برای حذف غذاهای دریایی از رژیم غذاییتان دارید، حرفهای جالبی برایتان داریم. با ما همراه شوید...
اولین و مهمترین عامل نخوردن یا کم خوردن ماهی یا سایر محصولات دریایی در بین مردم، دوست نداشتن مزه آنهاست. آنهایی که ماهی دوست ندارند، فکر میکنند که ماهی بدمزه است، اما در حقیقت نمیدانند که شاید مشکل اصلی در نحوه طبخ خودشان باشد. بنابراین از اولین روزی که قصد درست کردن ماهی برای وعده غذاییتان را داشتید، سعی کنید هربار با ادویهها و ترکیبات معطر دیگر ماهیتان را مزهدار کنید تا بالاخره به طعم دلخواهتان برسید. شما میتوانید برای این کار از فلفل سیاه یا قرمز، آبلیمو یا سرکه، فلفل دلمهای یا حتی گوجهفرنگی و هویج استفاده کنید. سسهای مختلفی مثل خردل، چیلی یا کچاپ هم میتوانند برای رسیدن شما به مزه مطلوبتان کمک کننده باشند.
● اگر طبخ ماهی سخت است...
شکایت خیلی از خانمها سخت بودن طبخ ماهی است. آنها میگویند چون هنگام سرخ کردن، روغن زیادی به اطراف پخش میشود و این کار باعث آلودگی محیط اطراف میشود، بنابراین ترجیح میدهند که دفعات طبخ ماهی را محدود کنند. ما برای این دسته از خانمها چند توصیه داریم: اول، روغن کمی کف ماهیتابه بریزید و ماهی را درون آن قرار دهید و در ماهیتابه را بگذارید. اینطوری هم ماهیتان مغزپخت میشود و هم روغن به اطراف نمیپاشد. دوم، بعد از آبکش کردن برنج، ماهی را کف قابلمه قرار دهید و برنج را روی آن بریزید. سوم، اگر کلسترول خونتان هم بالاست میتوانید ماهیتان را با آبلیموی تازه بخارپز کنید.
● اگر از بوی ماهی متنفرید...
نمیتوان انکار کرد که ماهی، میگو و سایر غذاهای دریایی بوی خوبی ندارند و تنفر خیلی از افراد از این محصولات به دلیل بوی ناخوشایندشان است. شما میتوانید این بوی نامطبوع را با افزودن کمی آبلیمو، سرکه یا هر ماده اسیدی خوراکی دیگری قبل از طبخ به ماهی از بین ببرید. همچنین قرار دادن ماهی به مدت نیم ساعت درون ظرفی پر از شیر هم میتواند بوی ناخوشایند آن را از بین ببرد.
● اگر میگو را خیلی چرب میدانید...
درست است که برخی محصولات دریایی مانند میگو کلسترول بالایی دارند. اما تحقیقات نشان دادهاند که این نوع از کلسترول برای قلب کاملاً بیضرر است. نتایج مطالعاتی هم که اخیراً روی مصرفکنندگان میگو انجام شده است، حاکی از این است که افرادی که هر روز و به مدت ۳ هفته میگو مصرف کرده بودند، سطح چربی بد خونشان (LDL) خیلی کم افزایش پیدا کرده بود و در عوض سطح کلسترول خوب خونشان (HDL) به طرز چشمگیری افزایش یافته بود و در نتیجه این امر، خطر بیماری و حمله قلبی در آنها پایین آمده بود. شاید بتوان ماهیها را بهترین منبع برای دریافت امگا ۳ به شمار آورد. اگر از طرفداران زندگی و غذای سالم هستید، بد نیست که بدانید در بین انواع ماهیها، ماهی خال خالی، قزلآلا، تیغ ماهی، آزاد، ماهی تن، ساردین، سفید و کولی، غنیترین ماهیها برای دریافت امگا ۳ هستند پس آنها را بیش از انواع دیگر میل کنید.
● اگر به ماهی آلرژی دارید...
بسیاری از افراد به غذاهای دریایی آلرژی دارند و با مصرف آنها دچار مشکل میشوند. برای رفع این مشکلات راهکارهای زیر را به شما توصیه میکنیم: آلرژی به ماهی سبب حذف این ماده مغذی از رژیم غذاییتان نشود. شما ممکن است به نوع خاصی از ماهی حساسیت داشته باشید اما بهتر است قبل از حذف کلیه ماهیها از رژیمتان، انواع مختلف آن را امتحان کنید. امکان دارد آلرژی شما نسبت به ماهی دودی، ماهیهای جنوب یا شمال باشد. بنابراین قبل از تصمیمگیری به کنار گذاشتن ماهی از سفرهتان، طعم تمام ماهیها را تجربه کنید.
قبل از خوردن میگو برای اولین بار، تکهای از آن را مزهمزه کنید. زیرا آلرژی به میگو از حساسیت های شایع است که امکان دارد شما را از خوردن همه محصولات دریایی منصرف کند.
اگر هنگام طبخ، به ماهی یا میگویتان موادی را اضافه می کنید، اطمینان کامل داشته باشید که آن افزودنی برایتان آلرژیزا نباشد و شما به اشتباه تقصیر را به گردن غذای دریایی نیندازید.
مصرف انواع آبمیوههای حاوی ویتامین C مثل آب پرتقال تازه میتواند در کاهش آلرژی نسبت به ماهی به شما کمک کند. فلفل، گوجه فرنگی یا سایر محصولات آلرژیزا را همراه با غذاهای دریایی استفاده نکنید.
● ۵ نکته درباره نگهداری از ماهی و میگو
همه افراد وقت کافی برای تهیه و مصرف تازه به تازه محصولات دریایی را ندارند و مجبور به خرید یکباره و نگهداری چند ماهه آنها هستند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، رعایت این چند نکته را برای نگهداری غذاهای دریایی جدی بگیرید:
۱) بعد از خریدن ماهی و میگو، آنها را سریعاً بستهبندی کنید و درون فریزر قرار دهید. اگر زمان زیادی برای رساندن آنها به منزل طول میکشد، تا رسیدن به خانه درون محفظهای پر از یخ قرارشان دهید و اگر به صورت یخزده تهیهشان میکنید، قبل از باز شدن یخ به فریزر برسانیدشان.
۲) بستهها را به اندازه نیاز روزانهتان آماده کنید تا مجبور به باز کردن چندباره یخ آنها نشوید زیرا این کار باعث فساد محصولات دریایی میشود.
۳) ماهی یا میگوی تازه را بعد از شستن و قبل از طبخ، درون دستمالی نخی قرار دهید و چند ساعتی داخل یخچال بگذارید. با این کار هم از فساد و بدبو شدنشان جلوگیری کردهاید و هم باعث شدهاید که هنگام سرخ کردن روغن کمتری ببرند.
۴) هوای درون بستههای حاوی ماهی و میگو را قبل از قرار دادن در فریزر بادقت خالی کنید.
۵) نگهداری ماهی یا میگو بیشتر از ۲ روز درون یخچال و بیشتر از ۴ ماه داخل فریزر توصیه نمیشود.
ترجمه:ندا احمدلو
منبع: RD & eHow
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست