چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

ترس از کلسترول تخم مرغ


ترس از کلسترول تخم مرغ

یکی از مواد غذایی که بلافاصله بعد از مطلع شدن از چربی خون بالا از رژیم غذایی حذف می‌شود، تخم مرغ است در حالی که هنوز انواع روغن‌ها برای تهیه غذا استفاده می‌شود و حتی تغییری هم …

یکی از مواد غذایی که بلافاصله بعد از مطلع شدن از چربی خون بالا از رژیم غذایی حذف می‌شود، تخم مرغ است در حالی که هنوز انواع روغن‌ها برای تهیه غذا استفاده می‌شود و حتی تغییری هم نکرده است. در کل، تخم مرغ ماده غذایی شناخته شده‌ای است که از نظر کیفیت بعد از شیر مادر قرار می‌گیرد. در حقیقت تخم مرغ بهترین منبع پروتئینی است که حاوی ویتامین‌ها به‌جز ویتامین C و مواد معدنی ضروری است. اما برخی از عوامل نظیر کلسترول بالای تخم مرغ موجب شده است که این ماده غذایی در تغذیه عمومی‌حتی در زمان حاضر نیز جایگاه واقعی خود را نیابد.

براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده از سوی انجمن قلب آمریکا، کمیسیون بین‌المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند. به عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی‌شود و قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می‌شود. به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می‌یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می‌کند. لازم به ذکر است که چربی‌‌های اشباع شده موجود در غذا بیشترین تاثیر را روی سطح کلسترول خون می‌گذارند و در این بین کلسترول غذا نقشی ندارد. طبیعی است وقتی که چربی‌های اشباع نشده جایگزین چربی‌های اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می‌آید. نکته قابل توجه آن است که قسمت اعظم چربی‌‌های موجود در زرده تخم مرغ ،از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند. بنابراین از کلسترول تخم مرغ نترسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید. جالب است بدانید که افرادی که سکته قلبی هم کرده‌اند، اجازه دارند که در هفته دو عدد تخم مرغ بخورند. پس خیلی به خودتان ترس راه ندهید.