پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

لوییس کارتیه


لوییس کارتیه

همان‌طور که می‌دانید کارتیه یک شرکت بزرگ و شناخته شده در زمینه طراحی و ساخت طلا و جواهر و ساعت است که سابقه درخشانی در ساخت جواهرات اختصاصی برای افراد معروف و سرشناس دارد. جالب …

همان‌طور که می‌دانید کارتیه یک شرکت بزرگ و شناخته شده در زمینه طراحی و ساخت طلا و جواهر و ساعت است که سابقه درخشانی در ساخت جواهرات اختصاصی برای افراد معروف و سرشناس دارد. جالب است بدانید که موفقیت کارتیه به عنوان نخستین فروشنده جواهرات قیمتی در سطح دنیا مدیون تلاش‌های ۳ برادر است که با استقرار در نیویورک، پاریس و لندن اداره این امپراتوری بزرگ را عهده‌دار شدند.

این سازنده بزرگ جواهرات در سطح دنیا تاکنون ۲۷ تاج برای مراسم تاجگذاری پادشاهان مختلف در کشورهای سلطنتی طراحی کرده است و پس از این‌که به دلیل طراحی تاج برای پادشاه ادوارد هفتم به عنوان جواهرساز رسمی دربار انگلیس منصوب شد کشورهای روسیه، یونان، رومانی، مصر، اسپانیا،‌ پرتغال و بلژیک هم کارتیه را به عنوان جواهرساز سلطنتی قصر خود انتخاب کردند.

پیتر کارتیه، بعد از کارتیه در سال ۱۸۰۸ میلادی و در سن ۲۱ سالگی در آغاز جنگ‌های ناپلئونی در اسپانیا دستگیر و در نهایت به اعدام محکوم شد. البته پس از آن او به کمک همسر یک نانوا نجات پیدا کرد که پس از مدت کوتاهی دوباره توسط سربازان انگلیسی دستگیر شد و پس از ۸ سال اسارت با الیزابت گاردین ازدواج و زندگی آرامی را شروع کرد. پدر پیتر در یک کارگاه کوچک در لوور به عنوان تراشکار مشغول به کار بود و اجناس لوکس و زیبایی برای خانواده‌های سلطنتی می‌ساخت.

اما پیتر نتوانست در عرصه کار و فعالیت همانند پدرش به جایگاه خوبی دست پیدا کند و در سن ۳۹ سالگی از دنیا رفت. پسر بزرگ پیتر که به نام پدربزرگش لوییس نامگذاری شده بود در یک کارگاه جواهرسازی در نزد آدولف پیکارد استخدام شد و به این ترتیب توانست قدم به عرصه‌ای برای نام‌آوری و شهرت خانوادگی‌اش گذارد.

از آنجا که او فرد توانمندی بود در سال ۱۸۴۸ میلادی پیکارد تصمیم گرفت مسوولیت این کارگاه جواهرسازی را به او واگذار کند و به این ترتیب لویی کارتیه به عنوان جواهرفروشی که صاحب سبک و ایده‌های جدیدی در زمینه طراحی و ساخت جواهرات بود، شناخته شد. او که در آن زمان تنها ۳۴ سال داشت نه تنها جواهرات خودش را تولید می‌کرد بلکه از جواهرسازهای دیگر هم خرید می‌کرد و به این ترتیب از این سود خود مبلغی بیش از ۹۲۵۲ فرانک به دست آورد. اگرچه او در این حرفه به موفقیت قابل توجهی دست یافته بود، اما همیشه در این آرزو بود که روزی بتواند مورد توجه خاندان سلطنتی هم قرار گیرد. در آن زمان ناپلئون سوم قصد داشت با یک پرنسس اسپانیایی ازدواج کند و همزمان کارتیه کارگاه‌های جواهرسازی خود را توسعه داده بود. امپراتوری فرانسه هم برای تولید و ساخت جواهرات سلطنتی خود ۲ کارگاه از مجموعه کارگاه‌های جواهرسازی کارتیه را انتخاب کرد. پس از او پسرش آلفرد کارتیه، مدیریت کارگاه‌های جواهرسازی را عهده‌دار شد و پس از مدتی مدیریت این مجموعه را به فرزندانش پیر، ژاکو و لویی واگذار کرد. ژاکو به همراه پیر رهسپار سفری دریایی شدند و به این ترتیب شعبات جدیدی از جواهرسازی بزرگ کارتیه در نیویورک و لندن هم افتتاح شد.

لوییس کارتیه همانند پدر و پدربزرگش بدعت‌گذار سبک‌های جدید در طراحی جواهرات بود و به عنوان معروف‌ترین طراح جواهرات در دنیا شناخته شد. بدون تردید در همه این سال‌ها کارتیه در آفرینش‌های هنری یک قدم جلوتر از دیگر رقبای خود در این عرصه بوده است.

wikkipedia

فرانک فراهانی جم