چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

پروژه دخالت فیفا در فوتبال باید به پایان برسد


پروژه دخالت فیفا در فوتبال باید به پایان برسد

مردم او را می شناسند, در واقع خیلی پیش از ورودش به عرصه سیاست او را می شناختند, او را نخستین بار در دایره طلایی دیدند, با قهرمانی اش باورش کردند و با انتخابش به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس هفتم به او اعتماد نمودند

مردم او را می شناسند، در واقع خیلی پیش از ورودش به عرصه سیاست او را می شناختند، او را نخستین بار در دایره طلایی دیدند، با قهرمانی اش باورش کردند و با انتخابش به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس هفتم به او اعتماد نمودند.

این روزها هم تنها گوش های شکسته یادگار دوران قهرمانی اش او را به ورزش پیوند نمی زند، بلکه خود به خوبی می داند که از ورزش برخاسته است و بدان مدیون و متعهد است و لذا با حضور در فراکسیون ورزشی مجلس به خوب و بد آن نظر دارد و با آنها آشناست.

این باور زمانی با برگزاری جلسات و دعوت از مدیران ارشد باشگاه های دولتی به مجلس، رخ می نماید و زمانی با حضور در جلسات مشترک با مسوولان سازمان تربیت بدنی، کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال، فدراسیون کشتی و … به منصه ظهور می رسد.

امیررضا خادم اکنون به عنوان رییس فراکسیون ورزشی و نیز کمیته تربیت بدنی مجلس حضوری مستمر و البته محتاط در دنیای پرچالش و پرآشوب ورزش کشورمان دارد. آنچه در زیر می خوانید متن کامل گفت وگوی اختصاصی «جوان» است با وی پیرامون مسایل و موضوعات مختلف ورزش.

● سنگ انداختن مدیران دولتی سر راه خصوصی سازی

امیررضا خادم در خصوص روز خصوصی سازی باشگاه های دولتی اظهار داشت: به حکم قانون برنامه چهارم توسعه تا انتهای این برنامه یعنی حدود دو سال دیگر، کل ورزش حرفه ای و ۵۰ درصد ورزش قهرمانی باید توسط بخش خصوصی اداره گردد. این امر نیازمند توجیه مدیران دولتی و نیز حمایت از بخش خصوصی است لذا اولین اقدام، ساماندهی نظام باشگاهداری ورزش در کشور است. در این نظام، نحوه حرکت ورزشی و به خصوص ورزش حرفه ای به سمت خصوصی شدن و خودگردانی تعریف می شود و فرآیند آن به صورت شفاف پیش روی برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به این که سازمان تربیت بدنی دارای امکانات اجرایی، مالی و کارشناسی قوی تری نسبت به سایر بخش ها می باشد، لذا از این نهاد خواستیم، به تدوین نظام فوق بپردازد ولی متاسفانه پس از گذشت یک سال و نیم از زمان جلسات برگزار شده پیرامون این موضوع، هنوز هم آیین نامه ای تدوین نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس هفتم با ابراز شگفتی از موضع گیری مدیران باشگاه های دولتی در بحث خصوصی سازی، تصریح کرد: طی جلسات متعددی که با مسوولان و مدیران باشگاه های دولتی برگزار کردیم، یک نکته بیش از سایر موارد جای شگفتی داشت و آن اینکه تاکنون بخش های مختلف دولتی نسبت به تیم داری و باشگاهداری ابراز نارضایتی می کردند و این منت همواره بر سر ورزش و ورزشکار بوده است ولی حال که ورق برگشته و در راستای اجرای قانون برنامه چهارم توسعه اقداماتی در حال شکل گیری است با مقاومت های پنهان و آشکار مدیران ورزشی دولتی روبه رو شده ایم.

این مقاومت ها برای جلوگیری از واگذاری تیم ها و باشگاه های دولتی به بخش خصوصی کاملا عیان است و نمونه آن را می توان در نقل و انتقالات تابستان گذشته و اتفاقاتی که در لیگ برتر به وقوع پیوست، به وضوح مشاهده کرد.

وی افزود: همزمان با مصوبات اصل ۴۴ قانون اساسی ارتباط برقرار کردیم و با کمال تاسف تنها بر حیرتمان افزود چرا که به شدت با مقاومت مدیران این باشگاه ها از جمله باشگاه راه آهن مواجه شدیم!؟

رییس کمیته تربیت بدنی مجلس به راهکار برخی ها جهت خصوصی سازی اشاره کرد و گفت: با این روند ما به خصوصی سازی دست نخواهیم یافت و یا شرایط به گونه ای رقم خواهد خورد که دولتی ها، شرکتی در زیرمجموعه خود به وجود خواهند آورد و اختیاراتی را بدوخواهند سپرد بدین ترتیب از طریق آن شرکت، باشگاه تامین اعتبار می شود! متاسفانه دیدگاه فوق، دیدگاه بسیاری از مدیران دولتی است و قصد دارند تا خصوصی سازی را از طریق روش مذکور به ورزش بیاورند.

خادم تاکید کرد: من هرگز مفهوم و دلیل این دوگانگی یعنی منت گذاشتن سر ورزش و ورزشکار و مقاومت در برابر خصوصی سازی را درک نکردم.

● روند حرکت کشتی نگران کننده است

خادم با اشاره به تحولات اخیر جامعه کشتی، خاطرنشان ساخت: روندی که اکنون فدراسیون کشتی در پیش گرفته، بسیار نگران کننده است. خط مش کنونی شاید برای کوتاه مدت، نتایجی مثبت به بار آورد ولی این روند در درازمدت قابل اعتماد نیست و مسوولان کشتی باید به راهکارهای بهتری بیندیشند. ولی در خصوص نتایج ضعیف کشتی در رقابت های باکو اظهار داشت: کشتی ما همواره قابلیت های پنهان و استعدادهای فراوان و پایان ناپذیری بوده و هست. اتفاقاتی که در باکو رخ داد و نتایج ضعیف آن را نمی توان به عنوان یک اصل پذیرفت و آن را مبنا و ملاک قدرت و ضعف تیم ملی کشتی به حساب آورد. من معتقدم برخی حواشی به پیکره تیم ملی، ضربه زد که البته می توان با تدبیر حاشیه را به حداقل رساند. رییس فراکسیون ورزشی مجلس به اشاره به پیش روی داشتن المپیک پکن گفت: مردم را نترسانیم، ما به طور قطع در المپیک افتخارآفرین خواهیم بود. در واقع از رشته ای که بعد از فوتبال بیشترین علاقه مند را دارد و بیشترین هزینه را می کند، نباید انتظار کمی داشت. کشتی ورزش اول کشور ماست و با پتانسیل هایی که در حال حاضر در کشور موجود است با دست پر و مدال های خوشرنگ از المپیک باز می گردیم.

● باز هم فوتبال! باز هم انتقاد!

خادم در خصوص مشکلات فراوان فوتبال کشورمان گفت: طی ۵/۱ سال گذشته سوء مدیریت موجب شد تا پای خارجی ها به فوتبال ما باز شود تا آنجا که از کوچک ترین تا بزرگ ترین امور جاری دخالت نهادهایی نظیر AFC و فیفا را شاهد هستیم و متاسفانه این روند ادامه یافته است و باید برای کاهش آن راهکاری جدی جست. وی تاکید کرد: مسوول ورزش کشور باید به دنبال توسعه، رشد و ساختن نیروهای انسانی مناسب برای مدیریت بخش های مختلف باشد، در واقع این اصلی ترین رسالت رییس سازمان تربیت بدنی است و من معتقدم حضور رییس دستگاه ورزش کشور در راس هیچ فدراسیونی حتی فدراسیون های بی سر و صدایی نظیر گلف و بیس بال و … نیز پذیرفته نیست چرا که در درازمدت ضربه های جبران ناپذیری وارد خواهد آورد و سازمان ورزش بعد نظارتی خود را از دست خواهد داد. البته با انصراف علی آبادی از انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، این نگرانی نیز برطرف گردیده است و من امیدوارم سازمان تربیت بدنی با دقت نظر کافی به حل مشکلات بزرگ تری بیندیشد.

آجربندیان



همچنین مشاهده کنید