جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
هیچ کس بهتر از شما محافظ پولتان نیست
فرانچسکو کارلا اقتصاددان، نویسنده، ژورنالیست و تحلیلگر مستقل مسائل مالی است. در ۱۹۹۹ بنیاد Finanzaworld را تاسیس کرده که از پایگاههای خوب اطلاعات مالی در ایتالیا به شمار میآید.
او علاوه بر مصاحبههای فراوان تلویزیونی در نشریاتی چون La Gazzetta، LEspresso و Il Corriere della sera نیز تحلیلهای مالی و اقتصادی مینویسد. در زیر مصاحبهای که به مناسبت انتشار کتاب فایننس دموکراتیک (La Finanza Democratica) با او انجام شده است را میخوانید.
پروفسور کارلا، شما برای اولین بار اصطلاح «فایننس دموکراتیک» را باب کردهاید.
▪ منظور از این اصطلاح چیست؟
ـ فایننس دموکراتیک، نقطه مقابل فایننس تاراجگرانه است که در قالب اعمال برخی کارگزاران خاص، امید بسیاری از سرمایهگذاران را ناامید کرده و تباهی سرمایه را به دنبال آورده است. فایننس دموکراتیک، اعمال سرمایهگذاران منفردی است که راسا اختیار و مدیریت پول خودشان را بر عهده گرفتهاند، بیآنکه به پشتیبانی واسطه گرهای مالی که اغلب بیفایده و پرهزینه هم هستند متوسل شوند.
▪ برای این کار به چه پیش زمینههایی نیاز است؟
ـ لازم نیست حتما متخصص علم اقتصاد یا مالی باشید. کافی است اصول محاسبات ساده را بدانید و اطلاعات بهروز را از منابعی که میدانید مستقل هستند و نمیخواهند کالای خاصی را به شما بفروشند، کسب کنید.
▪ بنابراین مثلا یکی از روشهای سرمایهگذاری که شما آن را «تو برای خودت» نام گذاشتهاید، در عمل چطور اجرا میشود؟
ـ موضوع خیلی ساده است، این روشی است که برای هر کس که اینترنت و روش استفاده از آن را بداند این روزها یعنی تقریبا همه قابل اجرا است. برای شروع یک حساب بانکی آنلاین باز میکنید و با روشی محافظهکارانه فقط در سهامی که میشناسید و به ویژه فقط در فعالیتهایی که ماهیتشان را میفهمید، سرمایهگذاری میکنید. برای این کار لازم است که از روند لحظهبهلحظه بازار و همچنین جریان قیمتگذاری در بورس آگاه باشید.
▪ برای مشارکت فعال به پول زیادی احتیاج هست؟
ـ مهم نیست که چقدر پول دارید، مهم این است که ضمن سرعت عمل دارای دید بلندمدت هم باشید که مدت آن نباید کمتر از ۳ تا ۵ سال باشد. روش دیگر این است که نه خیلی زود به زود معامله کنید و نه خیلی دیر به دیر؛ یعنی برای یک سرمایهگذار باهوش زمانی میان هر شش ماه، یا هر دوازده ماه.
▪ به وسیله اینترنت میتوان در بورسهای خارجی، مثل والاستریت، هم سرمایهگذاری کرد؟
ـ داشتن حساب سرمایهگذاری در والاستریت خیلی مهم است و این روزها به سادگی هم انجام میشود. بانکهای آنلاین امکان میدهند که سهام کسب و کارهای بزرگ آمریکایی را بخرید. کارمزدها هم بسیار ناچیزند، حتی کمتر از بورس میلان در اینجا. سیستم قیمتگذاری بورس نیویورک در مقایسه با اینجا بسیار متفاوت است و بنابراین برای موفقیت باید منابع اطلاعاتی خوب و مستقل داشته باشید که خدماتشان را اغلب به شکل پولی ارائه میکنند.
▪ چه خطاهایی در جریان یک سرمایهگذاری میتواند رخ دهد؟
ـ یکی از خطرناکترین گرایشات خرید سهام با قیمت باز بدون آگاهی از سطح قیمت است که میتواند به تفاوت عمده قیمت خرید و قیمت اصلی سهام منجر شود. سرمایهگذار هوشمند به دنبال قیمتهای معقول و سهام ارزشمند میگردد. برای اینکه بدانیم قیمتی مناسب هست یا خیر باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت که اطلاعات مربوط به آنها در سایتهای تخصصی میآید. سهام خوب، یا به تعبیری برنده، آن سهامی است که در بخش فعالیت خود پیشرو باشد، حاشیه سود قابل اطمینان و رو به رشد داشته باشد، دارای مدیریت مستحکم و قوی باشد و در کنار بسیاری از عوامل دیگر، همچنین دارای پتانسیل گسترش بازار فروش باشد.
▪ وقتی فرد سرمایهگذاری میخواهد در شرکت خاصی سرمایهگذاری کند، از کجا میتواند مطمئن شود که انتخاب واقعا خوبی داشته است؟
ـ یکی از راهها این است که سری هم به سایت شرکت بزنید و ببینید چطور خودش را معرفی میکند. اگر شرکتی ارتباط خوب برقرار کردن بلد نیست، احتمالا فروش هم بلد نیست و احتمالا خیلی چیزهای دیگر هم بلد نیست. در این صورت بهتر است که به آن اعتماد نشود.
▪ آیا در دورههای کوتاهمدت هم میتوان سرمایهگذاریهای سودآوری داشت؟
ـ سرمایهگذاری امری میان مدت یا بلندمدت است. به نظر من کسی که به دنبال سودبردنهای کوتاهمدت است، بیشتر سفته باز نامیده میشود تا سرمایهگذار.
▪ افرادی که در مقابل حوادث ناگهانی خیلی احساساتی و هیجان زده میشوند، باید قید سرمایهگذاری را بزنند؟
ـ شخصیت و روانشناسی یک فرد بر انتخابهای سرمایهگذاری او بسیار تاثیرگذار است. سرمایهگذار فعال باید برای پذیرش ماهیت پرنوسان بورس آماده باشد و رفتار خود را جوری شکل بدهد که از احساسات غیرعقلایی پرهیز کند و دچار خرید و فروشهای احساسی نشود.
▪ چطور میتوان به سرمایهگذاری زیرک و هوشمند تبدیل شد؟
ـ اول از همه، سرمایهگذار باید بداند که سرمایهگذاری نه امری تفننی، بلکه ضرورتی اجتنابناپذیر است. به علاوه باید صبور، گوش به زنگ و ثابت قدم باشد. روش سرمایهگذاری روشنی داشته باشد و انتظارات نامعقول نداشته باشد؛ زیرا سرمایهگذاری در بورس به هیچ وجه شوخی بردار نیست.
به عنوان آخرین سوال، بفرمایید چه مراحلی را باید برای انجام یک سرمایهگذاری موفق طی کرد؟
فکر میکنم پیروی از همان ۵ اصلی که من در کتاب خودم برای فایننس دموکراتیک ذکر کردهام و اساسیترین مفاهیم سرمایهگذاری را در برمیگیرند، کافی باشد:
۱) هیچ کس بهتر از خود شما نمیتواند محافظ پولتان باشد؛
۲) یادگیری سرمایهگذاری خیلی ساده است و لازم نیست که حتما متخصص علم اقتصاد یا مالی باشید. کافی است از روندها به وسیله منابع مستقل آگاه باشید و فریب همه توصیههای واسطههای مالی را نخورید.
۳) به لطف اینترنت اکنون سرمایهگذاری فردی و بینیاز از واسطههای مالی، خیلی آسانتر و کمهزینهتر شده است. یک حساب بانکی آنلاین برای این منظور کافی است.
۴) فقط در سهامی که میشناسید و ماهیت کسبوکارشان را میفهمید، سرمایهگذاری کنید.
۵) به سرمایهگذاریهای خیلی رویایی و کسانی که در باغ سبز به شما نشان میدهند، اعتماد نکنید.
مترجم: مجید رویین پرویزی
منبع: لیمپیدامنته
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست