چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

لزوم تدوین قانون و تصویب مهریه برای مرد


لزوم تدوین قانون و تصویب مهریه برای مرد

در زمانهای گذشته ، از آنجاییکه زنان به سبب ضعف جسمانی نسبت به مرد "ضعیفه" شمرده میشدند و نیز به لحاظ بعد جنسیتی حق حضور در بازار کار را نداشتند لذا همه هزینه های ایشان برعهده …

در زمانهای گذشته ، از آنجاییکه زنان به سبب ضعف جسمانی نسبت به مرد "ضعیفه" شمرده میشدند و نیز به لحاظ بعد جنسیتی حق حضور در بازار کار را نداشتند لذا همه هزینه های ایشان برعهده مردان بود و به همین منظور جهت جبران هزینه های زندگی در صورت طلاق ، مهریه و نفقه منظور شده است.

اما در دوران امروزی ما شاهد تحول بنیادین نسبت به این تنگ نظری ها شده ایم بگونه ای مه بانوان تا فوق دکترا هم میتوانند تحصیل نمایند و حتی مدیر ارشد نهادها شوند.

هزینه های زندگی هم بقدری بالا رفته که عموم زوجین در موارد زیادی هر دو شاغل هستند بنابراین این دید ضعیفه دیگر نمیتواند مصداق دائمی داشته باشد.

از طرفی به سبب تحصیل و اشتغال ، ادامه روند دیدگاه بسته جنسیتی به زن ، مطرود می باشد و زن در کنار تحصیل و اشتغال و امور زناشویی به وظایف خانه داری هم می پردازد و دو بعدی نیست و شخصیت زن ابعاد جدید و جدی تری یافته است.

بنابراین به مصداق هم مستندات ، می توان واژه قدیمی ضعیفه را از این حیث غیر قابل قبول دانست مگر آنکه زن ، تحصیلات و شغلی که وی را تامین مالی نماید و نیز جسم و روان سالمی نداشته باشد.

اما در غالب بانوان ، زن میتواند خودکفا باشد . مشکلی که هم اکنون در ازدواج وجود دارد اینست که مهریه تنها برای زن ملاک قرار گرفته شده است در حالی که اگر مردی همسرش را دوست داشته باشد و در حد امکانش تسهیلات زندگی را برایش فراهم کرده باشد و اخلاق مناسبی هم داشته باشد تکلیف مرد در صورت اصرار زن به طلاقی که مرد با آن موافق نیست مشخص نیست.

بویژه آنکه زن بهانه جویی نماید و یا با مرد دیگری همزمان رابطه داشته باشد در اینصورت مرد اگرچه میتواند او را به همین سبب طلاق دهد اما ضمانتی برای مردی که دارد زندگی شایسته ای را اداره و انجام میدهد موجود نیست. ضمن اینکه او باید مهریه ای را پرداخت نماید که مایل به طلاق نبوده اگرچه مهریه عندالمطالبه بوده اما به سبب قوانین جدید به عند الاستطاعه مبدل شده بنابراین لازم است که دیدگاه نسبت به زن از دید جنسیتی و خانه داری محدود نشده و به ویژگیهای زن توجه شود که او میتواند مراحل بالاتری را طی نماید چراکه هدف از آفرینش هم همین تکامل بشریت است نه این دنیای مادی.

به همین سبب به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی پیشنهاد میشود تا طرح مهریه برای مرد نیز مدنظر قرار گرفته و پس از جوانب امر انشالله با نظر مساعد این قانون تصویب شود.

پیشنهاد نگارنده در این خصوص اینست که مهریه مرد در صورت اصرار زن به طلاق ، مادی نباشد تا باعث سوء استفاده نشود و بهترین مهریه برای مرد ، الزام زن به گزراندن کلاسها و دوره های آموزشی زندگی و مشاوره ای از دو سال تا پنج سال باشد که این مدت طبق توافق طرفین در هنگام عقد تعیین و در عقد نامه ثبت خواهد شد.

بنظرمی رسد انجام این حرکت یک ضرورت جدی است که باید با تامل خاصی نسبت به آن برخورد نمود...انشالله..

کوروش درخشان