چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مانچینی، آهنگساز جادویی
مانچینی، آهنگساز جادویی هنری مانچینی متولد ۱۹۲۴ از آغاز دهه ۱۹۵۰ تا اوایل دهه ۱۹۹۰ برای تعداد بیشماری از فیلمها موسیقی ساخت. او در این مدت بارها با بلیك ادواردز هم تیم شد، و آهنگهایی را برای فیلمهای این كارگردان بزرگ خلق كرد. شاید به همین دلیل فیلمهای بلیك ادواردز اغلب از موضوعاتی رمانتیك برخوردارند و حتی فیلمهای حادثهای او بسیار به كمدیهای عاشقانه نزدیك هستند. به واقع موسیقی جاز مانچینی با سبك ملایم آن، بسیار مناسب این نوع فیلمها بود.
در موسیقیهای این آهنگساز اگر چه به ندرت لحظات تاریك و خشن یافت میشود، اما با این همه در برخی از آهنگهای او حالتی از غم توأم با درد و اشتیاق احساس میشود. چنین مواردی غالباً حاصل همكاری مانچینی با ترانهسرایی به نام «جان مریسر» بوده است. از جمله این آهنگها میتوان به موسیقی فیلمهای «صبحانه در تیفونی» و «روزهای شراب و گل» اشاره كرد.
پس زمینه موسیقیهای مانچینی را جاز تشكیل میدهد، و او قبل از آغاز كار در سینما چند سالی به آهنگسازی برای مجموعههای تلویزیونی نظیر «پیترگان» و «آقای لاكی» مشغول بود. نخستین فیلمهایی كه مانچینی برای آنها موسیقی نوشت، «داستان گلن میلر» و «بنی گلدمن» بودند. در این دو فیلم مانچینی بیشتر از تجربیات خود در گروههای رقص وآواز بهره برده است. سبك مانچینی در این فیلم و برخی دیگر از فیلمهایش بیشتر نزدیك به سبك گروه «بیگ بن» است تا سبكهای اركستر سمفونیك. تركیب سازهای او نوعاً شامل سازهای كوبهای همراه با زهی و اغلب با ترومپت به عنوان ساز اصلی است.
گاه نیز به جای ترومپت از ساكسیفون و یا فلوت استفاده كرده است.
آنچه آهنگهای مانچینی را به یادماندنی ساخته است، صرفاً لحنهای (Tune) خوب آنهاست. در بسیاری از موارد موسیقیهای متن مانچینی بیشتر مجموعهای از لحنها و صداهاست تا متنی به عنوان یك پس زمینه، یعنی آنچه كه در آهنگهای غالب آهنگسازان دیگر یافت میشود. این شیوه آهنگسازی مانچینی به خلق موسیقیهایی سرشار از احساس و تمهایی مملو از حس كنایه و طنز منجر شده است. آهنگها و تمهایی كه به مدت چند دهه مردم آنها را بر لب زمزمه كردهاند.
از میان مشهورترین آهنگهای او میتوان به موسیقی «پلنگ صورتی»، «رودخانه ما»، «صبحانه در تیفونی»، «پیترگان» و «بچه فیل راه میرود» اشاره كرد. ساخت موسیقی برای مجموعه تلویزیونی «تورن بردز» و فیلمهای سینمایی «متولد چهارم جولای»، «تماس شیطانی»، «زندانی زندا» و «دزدی كه به شام دعوت شد» از جمله دیگر كارهای اوست. هنری مانچینی سرانجام به سال ۱۹۹۴ بدرود حیات گفت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست