پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سالم ترین آشپزی جهان چگونه است


سالم ترین آشپزی جهان چگونه است

مقوی ترین غذاها را با بهترین روش های پخت ادغام کرده تا هم طعم را بهبود داده و هم از خواص مواد غذایی به گونه ای بهینه استفاده شود همچنین از راههایی بسیار سریع و آسان برای آماده کردن غذاها استفاده می شود

مقوی‌ترین غذاها را با بهترین روش های پخت ادغام کرده تا هم طعم را بهبود داده و هم از خواص مواد غذایی به گونه ای بهینه استفاده شود. همچنین از راههایی بسیار سریع و آسان برای آماده کردن غذاها استفاده می‌شود. در نتیجه شما سالم ترین آشپزی جهان را خواهید داشت .

ما آشپزی را برای شما با ارائه دستورات غذایی که از غذاهای مقوی هر فصل تهیه می‌شوند، آسان کرده ایم. سپس روش های پختی مانند سرخ کردن سالم، سرخ کردن بدون روغن ،پختن با استفاده از عصاره ها که با آب محلول شده‌اند به جای روغن و سرخ کردن در فر را به عنوان راههایی برای پخت این غذاها لحاظ کرده ایم. این روش ها ،‌طعم طبیعی مواد غذایی را حفظ کرده بدون اینکه به خواص آنها آسیبی برسد.

متوجه خواهید شد که در هیچ دستور پختی،‌ ما روغن را داغ نخواهیم کرد. تحقیقات علمی در سراسر جهان نشان داده اند که روغن های داغ شده به طور جدی برای سلامتی مضر هستند . متدهای آشپزی سالم این امکان را برای شما فراهم می‌کنند که مواد غذایی مقوی را پخته و به گونه ای که طعم خوبی هم داشته باشند ، نهایت سود را از آنها ببرید .

اگر مواد غذایی را در زمان اوج عمل آوری آنها در فصلشان مصرف کنیم ، نه تنها خاصیت بیشتر بلکه طعم بسیار بهتری هم در این زمان دارند . استفاده از این متدهای آشپزی سریع و آسان که طعم غذاهای فصلی را بهبود می‌بخشند ، به لذت بردن از فواید غذاهای خوشمزه و سالم کمک می‌کنند.

● شیوه سرخ کردن سالم

سرخ کردن سالم ، ‌روش پختی است که به شما اجازه می‌دهد طعم سبزیجات سرخ شده را داشته باشید بدون اینکه لازم باشد از روغن داغ شده استفاده کنید. در واقع به دلیل آگاهی از مضرات حرارت دادن روغن ، ما سعی می‌کنیم دستوراتی را تهیه کنیم که در آنها نیازی به این کار نباشد . شما متوجه خواهید شد که در دستوراتی هم که از روغن استفاده می‌کنیم ، آن را در آخر اضافه می‌کنیم .

در این روش ما با پیاز شروع می‌کنیم ، چون پیاز از خود روغن آزاد می‌کند و می‌توان آن را بدون اضافه کردن روغن ، سرخ کرد. اضافه کردن مقدار کمی آب ، به پیاز اجازه می‌دهد که شروع به روغن انداختن کند. زمانی که پیاز روغن بیندازد ، آب نیز بخار شده است ، بنابراین شما طعم بهتری خواهید داشت. ما استفاده از یک ماهیتابه نچسب را برای این کار به شما پیشنهاد می‌کنیم .

با این حال من دریافته ام که اگر شما چنین ماهیتابه ای ندارید ، یک ماهیتابه ضدزنگ از جنس فولاد نیز می‌تواند مناسب باشد. شما فقط باید از حرارت کمتری استفاده کنید. اگر پیازهای شما شروع به چسبیدن به ماهیتابه کرد ، نگران نباشید .فقط همچنان هم بزنید . وقتی آب را به غذا اضافه کنید ، پیازهایی که به ماهیتابه چسبیده اند ، جدا خواهند شد .این کار طعم بهتری هم به غذای شما خواهد داد . چنانچه به نظر رسید که در حال سوختن هستند ، خیلی راحت فقط شعله را کم کنید و به پختن ادامه دهید .

● چطور سالم سرخ کنیم ؟

سرخ کردن غذای خود را با گرم کردن ۱ قاشق سوپخوری عصاره بر روی حرارتی ملایم ، در یک قابلمه نچسب شروع کنید .به محض اینکه عصاره شروع به جوشیدن کرد ، پیازها را اضافه کنید و مرتب به هم بزنید .

بعد از ۵ دقیقه وقتی پیاز ها پختند شما می‌توانید بقیه مواد مثل سیر یا زنجبیل تازه را اضافه کنید . وقتی این مواد با هم به مدت ۱ دقیقه حرارت داده شدند، سبزیجات را اضافه کنید . این روش امکان داشتن سبزیجات سرخ شده و خوشمزه را بدون حرارت دادن روغن فراهم می‌کند.

●غذاهای نشاط آور تابستان کدامند ؟

به سختی می‌توان زمانی لذت بخش تر از تابستان را برای خوردن پیدا کرد ! این فصل-که به انقلاب تابستانی معروف است و خورشید در شمالی ترین وضعیت خود نسبت به زمین قرار دارد و روزها در آن در بلندترین حالت خود هستند با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربرکت می‌شود. میوه ها و سبزیجات از هر رنگی که تصورش را بکنید در تابستان یافت می‌شوند. گاهی اوقات کشتزارها و باغ‌ها سرشار از مواد غذایی هستند .برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقاب هایمان را باید با انواع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق کنیم .

هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمی توان یافت که بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت.قرمزی گوجه فرنگی های مینیاتوری ،‌زردی خورشید مانند نارنج های تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز ،‌از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی ،‌همگی در تابستان به معرض نمایش در می‌آیند.

وقتی به تابستان فکر می‌کنیم ، ناخودآگاه گرما به ذهنمان می‌آید .در دستور سنتی چینی ، تابستان ، فصل عنصر آتش است ، گرمایی افزون شونده ، که به سمت بیرون حرکت می‌کند ، رشد می‌کند و با روشنی و جنب و جوش مشخص می‌شود .

این انرژی داغ به خنک شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنک کننده باید در رأس برنامه های غذایی ما باشند . سالادها (هم میوه و هم سبزیجات )در این فصل حس خوبی به انسان می‌دهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند. میوه های خنکی چون هندوانه با آب فراوانی که درون خود دارند ،‌به بدن ما کمک می‌کنند که در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ کند. سوپ های خنک و مخلوطی از آب میوه‌ها نیز برای این فصل بسیار مناسب است .اضافه کردن تکه های ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنک ، کمک زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان می‌کند.

در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی که گرمای بدن را کنترل می‌کنند ، در نظر گرفته شود. فلفل های تازه ( مثل فلفل قرمز ) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب کوهی در این فصل فراوان هستند. با قرار دادن تعدادی از این چاشنی های تند و تیز ، می‌توان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ کرد .

گرمای تابستان ، تقریباً مخالف سکون و رخوت است . تابستان زمان غذاهای سنگین نیست . مصرف گوشت ، مصرف شیر کامل و لبنیات ، مصرف تخم مرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمی آید. غذاهای سبک تر،کلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار ، میوه ها و ماهی کباب شده .‌

ما باید چای های نعنایی. را نیز فراموش نکنیم . همچنین برگ های تازه این را می‌توان به عنوان افزودنی های جالبی برای سالادها و سوپ ها در استفاده کرد .

هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن درمورد " سالم ترین غذاهای جهان " وجود ندارد.حالا زمان مناسبی برای شروع حرکت به سوی غذاهای تازه ، با تأکید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است .