پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

مقایسه کره و مارگارین


مقایسه کره و مارگارین

به همین دلیل در برنامه‌غذایی خود، کره‌حیوانی را حذف و مارگارین را جایگزین کرده‌ایم. تفاوت کره‌حیوانی و مارگارین چیست؟ آیا می‌توان مارگارین را هم مانند کره‌حیوانی برای …

به همین دلیل در برنامه‌غذایی خود، کره‌حیوانی را حذف و مارگارین را جایگزین کرده‌ایم. تفاوت کره‌حیوانی و مارگارین چیست؟ آیا می‌توان مارگارین را هم مانند کره‌حیوانی برای سرخ‌کردن موادغذایی استفاده کرد‌؟»

مارگارین که به آن کره گیاهی هم می‌گویند، محصولی بر پایه چربی گیاهی است در حالی که کره‌حیوانی، پرچرب‌ترین محصول لبنی و بر پایه چربی حیوانی است. برخی اعتقاد دارند کره به محصول لبنی بر پایه چربی حیوانی گفته می‌شود بنابراین نمی‌توان نام «کره» را فرآورده گیاهی نهاد. در تولید مارگارین، چربی‌های گیاهی با نسبت خاصی با هم ترکیب می‌شوند و اصلاحاتی در ترکیب شیمیایی چربی سازنده آن داده می‌شود تا خاصیت نرمش، ریخت‌پذیری و مالش‌پذیری پیدا کند. به همین دلیل مارگارین در یخچال سفت نمی‌شود و می‌توان به راحتی پس از خارج‌کردن از یخچال، آن را روی نان مالید و مصرف کرد در حالی کره‌حیوانی در یخچال سفت می‌شود و باید چند دقیقه‌ای در دمای محیط بماند تا خاصیت مالش‌پذیری روی نان پیدا کند. در اینکه مارگارین کلسترول ندارد، شکی نیست اما به هیچ‌وجه از روغن‌های گیاهی مانند مارگارین نباید برای سرخ‌کردن موادغذایی استفاده کرد. این چربی به شدت به حرارت حساس است و استفاده از آن برای سرخ‌کردن باعث اکسیدشدنش می‌شود. اگر شما و فرزندانتان از نظر پزشکی مشکلی ندارید، لازم نیست مصرف مارگارین که به‌هیچ‌‌وجه عطر و طعم دلپذیر کره‌حیوانی را ندارد، جایگزین کره‌حیوانی کنید. همسرتان به دلیل ابتلا به چربی‌خون، می‌توانند به جای کره‌حیوانی از مارگارین استفاده کنند اما این چربی گیاهی هم حاوی کالری است و باید در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد.

دکتر سید امیرمحمد مرتضویان

متخصص صنایع‌غذایی و عضو هیات‌علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی