دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
تای چی را امتحان کنید
![تای چی را امتحان کنید](/web/imgs/16/150/594rp1.jpeg)
اگر به دنبال راهی برای کاهش استرس میگردید، تایچی را امتحان کنید. تایچی که در اصل بهعنوان یک شیوه دفاع شخصی بهوجود آمد، امروزه بهصورت شکلی از ورزش درآمده است که برای کاهش استرس و نیز اهداف بهداشتی گوناگون دیگر به کار میرود...
تایچی که بسیاری آن را «مراقبه در حال حرکت» مینامند، از طریق حرکتهای ملایم و سیال باعث آرامش فرد میشود.
● تایچی چیست؟
تایچی یک سنت باستانی چینی است که امروزه به شکلی عالی از ورزش درآمده است. این ورزش شامل حرکتهایی است که آهسته و متمرکز و با نفس کشیدن عمیق انجام میشود. تایچی که آن را «تایچی چوان» هم نامیدهاند، یک ورزش غیررقابتی شامل فعالیت جسمی ملایم و حرکتهای کششی است که سرعتش را خود فرد تعیین میکند. فرد هنگام انجام تایچی از یک وضعیت بدنی به شکلی بدون وقفه و سیال به وضعیت بدنی دیگر میرود و بدنش را در حالت حرکت مداوم نگهمیدارد. این ورزش سبکهای متفاوت و هر سبک تاکیدات خاص خودش را دارد. برخی افراد ممکن است بر جنبه حفظ سلامت تایچی متمرکز شوند، در حالی که برخی دیگر بیشتر بهعنوان یک ورزش رزمی به آن میپردازند.
● چه کسی میتواند تایچی انجام دهد؟
تایچی ورزشی «کمشدت» است و کمترین استرس را بر عضلات و مفاصل وارد میکند بنابراین انجام آن برای افراد در همه سنین و با میزانهای متفاوت تناسب بدنی بیخطر است و حتی برای سالمندانی که اهل ورزش نیستند، هم بسیار مناسب خواهدبود. این ورزش به دلیل ارزان بودن، نیاز نداشتن به وسیلهای خاص و امکان انجام در هر محیطی بهصورت فردی یا گروهی، برای بسیاری افراد جذاب است. البته گرچه تایچی بهطور کلی ورزشی بیخطر است اما زنان باردار و افراد دچار مشکلات مفصلی، کمردرد، شکستگیها، پوکی استخوان شدید و فتق باید پیش از شروع آن با پزشک مشورت کنند چون ممکناست لازم باشد برخی از حرکتهای تایچی را تغییریافته انجام دهند یا به کلی از انجام آنها پرهیز کنند.
● چرا تایچی انجام دهیم؟
درست انجام دادن تایچی و انجام مرتب آن، میتواند نقش مثبتی در بهبود سلامت کلی داشته باشد. از فواید تایچی میتوان به این موارد اشاره کرد: کاهش استرس و اضطراب، افزایش توانایی هوازی، افزایش انرژی و بنیه، افزایش انعطافپذیری، تعادل و چابکی و افزایش قدرت عضلانی. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد تایچی ممکن است این تاثیرات مثبت را بر بدن بگذارد: بهبود کیفیت خواب، تقویت دستگاه ایمنی، کاستن از میزان کلسترول و فشارخون، بهبود درد مفصل، بهبود علایم نارسایی قلب، بهبود سلامت کلی در سالمندان و کاهش خطر افتادن در سالمندان.
● چگونه تایچی را شروع کنیم؟
گرچه میتوانید با تهیه ویدئوها و کتابهای آموزشی انجام تایچی را بیاموزید، اما راهنماییگرفتن از یک مربی میتواند بسیار مفید باشد تا انجام درست تکنیک را یاد بگیرید.
مربی تایچی میتواند به شما تعلیم دهد که چطور وضعیتهای بدنی خاص را به خود بگیرید و چطور نفسکشیدنتان را تنظیم کنید. او همچنین باید شیوه ایمن انجام حرکتهای را یاد دهد، بهخصوص اگر دچار آسیبدیدگی، بیماریهای مزمن یا مشکلات حفظ تعادل یا هماهنگی هستید. گرچه حرکتهای این ورزش آرام و ملایم است و تقریبا هیچ عارضه جانبی منفیای ندارد، اما اگر شیوه درست انجام دادن آنها را ندانید، ممکن است باعث آسیبدیدگی شود. با رفتن به کلاس و آموزش زیر نظر مربی، ممکناست آنقدر اعتمادبهنفس پیدا کنید که حرکتهای تایچی را به تنهایی و بدون کمک مربی انجام دهید اما انجام گروهی تایچی در کلاس به بهبود ارتباطهای اجتماعی هم کمک میکند.
● تایچی در زندگی روزمره
گذراندن یک دوره ۱۲ هفتهای کلاس تایچی میتواند بسیار مفید باشد اما اگر برای درازمدت به انجام تایچی ادامه دهید و مهارت بیشتری پیدا کنید، بیشتر سود خواهید برد. با انجام تایچی در یک جای معین و در زمان معین در روز میتوانید آن را به یک کار روتین روزانه تبدیل کنید اما اگر سرتان خیلی شلوغ است، چند دقیقه انجام این حرکتها در هر زمانی میتواند مفید باشد. حتی میتوانید در شرایط پراسترس که امکان حرکت ندارید، مثلا در ترافیک یا در یک جلسه کاری، از شیوه مراقبهای که در تایچی آموختهاید، برای آرام کردن ذهن و بدنتان استفاده کنید بدون اینکه خود حرکتهایی را انجام دهید.
ترجمه: محمد نیکویی
منبع: MayoClinic
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست