جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
بهترین شیوه طبخ میگو
در بیشتر جوامع بهخصوص کشور ما، کمبود ید یکی از مشکلات تغذیهای است که زمینه بروز برخی بیماریها را فراهم میکند. ید یکی از موادمعدنیای است که بیشتر در غذاهای دریایی یافت میشود.
گرچه مقدار ید موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی به ید خاک بستگی دارد (که در ایران خاک از نظر ید نسبتا فقیر است)، اما ید موجود در بدن آبزیانی که در آبهای آزاد پرورش یافتهاند، بیش از این خوراکیهاست. ماهی و میگو غنیترین منابع غذایی حاوی ید هستند. از اینرو، مصرف غذاهای دریایی به خصوص در گروههای آسیبپذیری مثل کودکان بسیار مهم است و متخصصان تغذیه عادت به مصرف آنها را توصیه میکنند. متاسفانه اغلب والدین، غذاهای دریایی را (به دلیل طعم و مزه آن) کمتر در برنامه غذایی فرزندشان قرار میدهند در حالی که مصرف متعادل این مواد غذایی برای همه افراد بهخصوص کودکان زیر ۵ سال، اهمیت بسیاری دارد.
هرچند برای ذائقهسازی صحیح و اصولی، بهتدریج باید غذاهای دریایی، سهمی از رژیم غذایی کودک را تشکیل دهند زیرا منبع انحصاری ید است و در عملکرد صحیح تیرویید، مغز و در کل فعالیت فیزیکی بدن تاثیر مهمی دارند. میگو سرشار از پروتئین است و به دلیل اینکه درصد جذب پروتئین آن بسیار بالاست، مصرفش در کودکان در حال رشد میتواند بخش قابلملاحظهای از پروتئین موردنیاز بدن را تامین کند. علاوه بر آن، این ماده غذایی حاوی انواع موادمعدنی مانند سلنیوم، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامین D و B۱۲ است. چربی موجود در آن نیز غیراشباع و جزو اسیدهای چرب ضروری بدن است که بدن قادر به تامین آن نیست و باید از طریق رژیم غذایی روزانه آن را دریافت کند. بسیاری از افراد با این تصور که میزان کلسترول میگو از سایر گوشتها بالاتر است، کمتر آن را مصرف میکنند در حالی که این مقدار کلسترول آنقدر نگرانکننده نیست که بخواهیم میگو را از برنامه غذاییمان حذف یا مقدار مصرف آن را کاهش دهیم، بهخصوص در کودکان و حتی نوجوانان که مشکلی از نظر دریافت کلسترول موجود در میگو ندارند.
البته با توجه به اینکه چربیهای موجود در میگو نسبت به حرارت حساسترند، بهترین روش پخت آن بخارپز و کبابکردن است. میتوانید میگو را با طعمدهندههای متفاوتی مانند سیر، زعفران و... مزهدار کنید یا برای اینکه کودکان تمایل بیشتری برای مصرف آن داشته باشند آن را سوخاری یا سرخ کنید و در کنار آن مخلوطی از سس سفید و ماست که سبزیهای معطر به آن اضافه کردهاید، قرار دهید. برای سرخ کردن آن باید از روغنهای مخصوص سرخکردن استفاده کنید زیرا این روش پخت با حرارت بالا (البته در مدت زمان کوتاه) انجام میشود. سرخکردن طولانیمدت باعث تغییر ماهیت اسیدهای چرب غیراشباع و در نهایت از بین رفتن موادمغذی آن خواهد شد. حتما میگو را تازه تهیه و حداقل ۵-۴ بار در ماه آن را مصرف کنید.
دکتر محمدرضا وفا
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
عراق دانشگاه تهران انتخابات حسن روحانی مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی دولت دولت سیزدهم چین رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی
ایران بارش باران تهران هواشناسی یسنا هلال احمر روز معلم آتش سوزی پلیس معلم سیل شهرداری تهران
سهام عدالت قیمت خودرو قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران ارز
عمو پورنگ لیلا بلوکات سریال موسیقی پردیس پورعابدینی تلویزیون عفاف و حجاب صداوسیما مسعود اسکویی سینمای ایران سینما
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه حماس ترکیه نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس علی خطیر سپاهان باشگاه استقلال تراکتور لیگ برتر جواد نکونام لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا
هوش مصنوعی اینستاگرام اپل گوگل تبلیغات ناسا دبی
خواب فشار خون کبد چرب