یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
گاهی رنگ کردن موها دردسرساز می شود
قهوهای، زیتونی، بلوطی یا مشکی؛ شما کدام رنگ را میپسندید؟ دوست دارید موهای شما چه رنگی باشد؟ شاید امروز این سوال، خیلی عادی به نظر برسد، اما جالب است بدانیم رنگ کردن موها قدمت زیادی دارد و انسان از زمانهای بسیار دور برای زیبایی بیشتر و مخفی کردن موهای سفید، اقدام به این کار میکرده است. رنگهایی که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت، بیشتر رنگهای گیاهی و طبیعی بود؛ از جمله حنا که معروفترین و پرکاربردترین آنها بوده و حتی امروز هم مورد استفاده قرار میگیرد، اما علاوه بر آن، بشر در طول زندگی بر کره خاکی از گیاهان دیگری برای رنگ کردن استفاده میکرده است.
دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص بیماریهای پوست و مو در گفتوگو با «جامجم» در اینباره توضیح میدهد: محدودیت رنگهای گیاهی این است که قابل تغییر نیستند، یعنی انسان نمیتوانست این رنگها را تغییر دهد چون این رنگها به دلیل طبیعی بودن، رنگشان ثابت است.
● رنگهای شیمیایی، تنوع و عوارض بیشتر
امروز رنگهای شیمیایی مختلفی وارد بازار شده است که مردم با استفاده از آنها میتوانند رنگ موهای خود را به دلخواه تغییر دهند. دکتر احسانی با اشاره به استفاده از رنگ موهای شیمیایی یادآور میشود: این رنگهای شیمیایی به ۳ دسته رنگهای موقت، نیمه موقت و دائمی تقسیم میشوند. البته هرچه ماندگاری رنگها بیشتر میشود، عوارض آنها نیز افزایش مییابد. رنگهای دائمی چند ماه روی مو میماند و برای پاک شدن آنها به شستشوهای مختلف و زیادی نیاز است.
اما با توجه به تنوع این رنگها و رواج استفاده از آنها، ممکن است افرادی بهطور دائم رنگ موهایشان را تغییر دهند و گاهی رنگی متفاوت را انتخاب کنند. این افراد باید بدانند متخصصان عقیده دارند تعداد دفعات رنگ کردن مو نیز مهم است و نباید از حد مجاز بیشتر شود.
به گفته وی تعداد دفعات رنگ کردن مو به طور استاندارد برای یک خانم یا آقا در طول سال، نباید بیشتر از ۵ یا ۶ بار باشد.
● اگر موهایتان را رنگ میکنید، مراقب باشید
رنگ کردن موها علاوه بر اینکه باعث زیبایی بیشتر و ایجاد تنوع میشود، میتواند موهای سفید را نیز بپوشاند، اما در کنار اینها، رنگ کردن مو عوارضی هم برای فرد ایجاد میکند که باید نسبت به آنها آگاه باشید
دکتر احسانی درباره عوارض رنگ کردن مو توضیح میدهد: یکی از عوارض مهمی که رنگ کردن موها ممکن است در پی داشته باشد، ایجاد واکنشهای آلرژیک و حساسیت است ، البته این عارضه قابل پیشبینی نیست و ممکن است برای فردی که هیچ سابقه حساسیتی نداشته نیز به یکباره اتفاق بیفتد.
به گفته وی به دلیل غیرقابل پیشبینی بودن این عوارض، باید ابتدا رنگ مو را در قسمتی از بدن و به مقدار کم امتحان کرد، چون هرقدر محدوده استفاده از رنگ وسیعتر باشد، عوارض حساسیت نیز بیشتر میشود. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: اگر کسی به رنگ مو حساسیت داشته باشد، این حالت به صورت قرمزی، ترشح، التهاب کف سر و خارش شدید نمایان میشود و این مشکلات میتواند به شدت دردسرساز شود. به گفته دکتر احسانی بندرت ممکن است عوارض داخلی مانند تنگی نفس و مشکلات تنفسی نیز ایجاد شود. وی میگوید: باید توجه داشته باشیم که این عوارض ممکن است در اولین استفاده بروز نکند. گاهی ممکن است فرد چند بار از یک رنگ مو استفاده کند و به آن حساس نباشد، اما در دفعات بعدی دچار حساسیت شود و بهشدت ضایعات التهابی پیدا کند.
دکتر احسانی با تاکید بر این نکته که مهمترین مشکل استفاده از رنگ موها ایجاد واکنشهای حساسیتی است که ممکن است در قسمتهایی خارج از موی سر نیز بروز کند، یادآور میشود: این واکنشها ممکن است خارج از موی سر نیز نمایان شود، به طوری که گاهی افراد با علائمی مانند ترشح، التهاب و قرمزی روی پیشانی، پشت گوش یا ناحیه گردن به پزشک مراجعه میکنند و پس از معاینه و بررسی مشخص میشود این مشکلات به دلیل استفاده از رنگ مو و حساسیت ناشی از آن به وجود آمده است.
دکلره کردن موها هم از جمله مواردی است که باید نسبت به عوارض آن آگاه بود. این عضو هیات علمی دانشگاه در اینباره میگوید: دکلره هم مانند رنگ کردن مو است ولی بیشتر باعث سوختن موها میشود و میتواند مشکلاتی را به صورت شکنندگی و شاداب نبودن موها ایجاد کند.
به گفته وی افرادی که خیلی زیاد از رنگ مو استفاده میکنند ممکن است ابتدا دچار ریزش مو نشوند و فقط با مشکلاتی مانند بدحالتی، کدر بودن و دوشاخه شدن موها روبهرو شوند، اما وقتی تعداد دفعات از حد متعارف تجاوز میکند فرد ممکن است ریزش مو را نیز تجربه کند. بنابراین توصیه میشود افراد تعداد دفعات رنگ مو را محدود کنند.
● مراقب موهای رنگ کرده باشید
افرادی که موهای خود را رنگ میکنند، باید خیلی بیشتر از قبل مراقب موهایشان باشند و در سلامت آنها بکوشند. به همین دلیل شامپوهای مختلفی مخصوص موهای رنگ شده در بازار وجود دارد که این گروه از افراد باید از آنها استفاده کنند. دکتر احسانی با اشاره به این نکته میگوید: شامپوهای خاصی وجود دارد که افرادی که موهای خود را رنگ یا دکلره میکنند، میتوانند از آنها استفاده کنند. این شامپوها بیشتر حاوی نرمکننده هستند تا خشکیای که رنگ مو ایجاد کرده است. استفاده از این شامپوها تا حدی مشکلات موی رنگشده را برطرف میکند .
گاهی مصرف برخی از داروهای مکمل هم میتواند کمککننده باشد. البته به یاد داشته باشید این داروها فقط باید زیر نظر پزشک متخصص مصرف شود.
نیلوفر اسعدی بیگی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست