چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
سال جدید در قرق تبلت ها
![سال جدید در قرق تبلت ها](/web/imgs/16/162/5o7oj1.jpeg)
آنچه که میتوان در یک نگاه از سالی که گذشت،به دست آورد این است که سال ۲۰۱۰ سال شکوفایی و حرکت رو به رشد فنآوری در جهان بود.از عرضه جدیدترین لپ تاپها و تبلتها گرفته تا تولید عجیب ترین گوشیهای هوشمند دنیا.حال با شروع سال ۲۰۱۱، دوباره غولهای فنآوری رقابت داغی را با یکدیگر آغاز کردهاند.بیشک سال ۲۰۱۱ از نظر نوآوری و خلاقیت،سال تبلتهاست.چراکه تمامی شرکتهای سازنده سخت افزار هریک به نوعی سعی بر این دارد تا با اعمال تغییرات در ظاهر یا کارایی تبلت ها،گامی موثر در پیشرفت این صنعت بردارند و سودهای کلانی به جیب بزنند.بر اساس آنچه که سایتهای خبری پیشبینی کردهاند، انتظار میرود در سال ۲۰۱۱ اپل در توسعه تبلتهای خود پیش تاز باشد و موفقیت خود را در این زمینه رشد دهد اپل در سال گذشته توانست عنوان بزرگترین شرکت فنآوری جهان را از آن خود کند آن هم به علت ارائه تبلت iPad اپل بزرگترین کمپانی در زمینه تکنولوژی کامپیوتر درجهان شد همچنین به علت میزان و ظرفیت فروش خود در سال ۲۰۱۰ جایگاه واقعی تبلتها در میان کاربران مشخص میشود علاوه بر اپل شرکتهای بزرگ دیگری که روی تبلتها کار میکنند افزایش یافته به هر حال انتظار میرود مانند آنچه که در اواخر سالجاری اتفاق افتاد باز هم فروش نوت بوکها کاهش یابد.
گوشی هوشمند گالکسی شرکت سامسونگ رتبه دوم برترین ابزارهای فنآورانه سال ۲۰۱۰ را کسب کرد.میتوان گفت سال ۲۰۱۰ در زمینه تلفنهای همراه هوشمند، سال آندروید گوگل بوده؛ زیرا در سه ماه سوم سال این سیستمعامل گوگل روی بیش از ۹ میلیون تلفن هوشمند نصب شد.
این بدان معنی است که در حدود ۴۴ درصد از تمام تلفنهای هوشمند جدید تحت سیستمعامل اندروید هستند، در حالی که این میزان در سال گذشته تنها پنج درصد بود.یکی از برترین تلفنهای اندرویدی سال ۲۰۱۰ نیز گالکسی سامسونگ بوده که مهمترین ویژگی آن، نمایشگر درخشان و شفاف آن عنوان شده است با توجه به آنچه که گفته شد به نظر میرسد در سال آینده Honeycomb اندروید را پیش رو داریم که اختصاصا برای تبلتها بهینه سازی شده است و با این اوضاع انتظار به بازار آمدن تبلتهایی با سیستم عامل اندروید را باید داشته باشیم.اما بر حسب تجربه تبلتهای ویندوزی چندان مورد توجه کاربران نیستند، مگر این که طراحان آن چارهای بیندیشند و آن را جذاب ارائه دهند.
اما اینطور به نظر میرسد که تولید کنندگان و مصرف کنندگان گرایش کمتری به تولید نوت بوک خواهند داشت البته این موضوع را نمیتوان بهطور قطع بیان نمود.در کل در میان آنچه تحلیلگران سایتهای مختلف ارائه کردهاند تبلتهایی که از ویندوز ۷ استفاده میکردند و یا ترکیبی از تبلت و نوت بوک هستند، کمتر شانس حضور و برد در بازار رقابت را خواهند داشت.
همانطور که گفته شد سال ۲۰۱۱ سال تبلت هاست.شرکتهایی چون دل،اچ تی سی،موتورولا و اچ پی از معروفترین شرکتهایی هستند که میخواهند شانس خود را با ورود به عرصه تبلتها امتحان کنند.سال گذشته در چنین روزهایی هیچکس با نام آی-پد آشنا نشده بود اما شرکت اپل پس از یک سال ثابت کرد که ابزارهایی تبلت مانند میتوانند موفقیت آمیز باشند از این رو سال ۲۰۱۱ به سال تبلتها و اولین نمایشگاه الکترونیکی سال به سکوی پرتابی برای این محصولات تبدیل شده است.
▪ موتورولا: این شرکت عرضه محصول تبلت خود را در CES ۲۰۱۱ تایید کرده است با این حال بر سر نام این محصول شایعات فراوانی وجود دارد، «موتو-پد»، «موتورولا زوم» و «موتورولا استینگری» نامهایی هستند که برای این محصول جدید پیش بینی شده اند
اطلاعات زیادی از این محصول در دسترس نیست و تنها مشخص شده است که این تبلت تحت سیستم عامل اندروید ۲.۳ خواهد بود.
▪ HTC: احتمال اینکه تبلت این شرکت معتبر HTCPad نام داشته باشد زیاد نیست و عرضه آن در نمایشگاه CES نیز چندان قطعی نیست زیرا این شرکت تا کنون درباره زمان نحوه ارائه این محصول اخبار رسمی منتشر نکرده است.
همچنین احتمال عرضه این تبلت در CES تنها بر مبنی سخنرانی اخیر رئیس شرکت HTC است که در آن به استفاده از تبلتها اشارهای کوچک کرده بود.بر اساس گفتههای وی این تبلت به احتمال زیاد تحت اندروید بوده و در دو سایز مختلف تولید خواهد شد.
▪ HP: شرکت HP نیز ارائه تبلت PalmPad خود را در CES ۲۰۱۱ هنوز تایید نکرده است اما از آنجایی که مدیر این شرکت اعلام کرده بود به زودی محصول تحت ویندوز این شرکت در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت بسیاری احتمال میدهند این آینده نزدیک در نمایشگاه الکترونیکهای مصرفی باشد.
این تبلت تحت نسخه ۲.۵.۱ سیستم عامل وب بوده و دو دوربین ۱.۳ و ۳ مگاپیکسلی مجهز به فلش LED بر رو و پشت آن تعبیه شده است.حجم ذخیره اطلاعات در این تبلت به اندازه آی-پدها بوده و پورت اتصال آن USB ۳ عنوان شده است.
▪ بلک بری: نمونه ابتدایی و نمایشی تبلت Playbook شرکت بلک بری پیش از این ارائه شده و از این رو انتظار میرود نسخه نهایی و کامل آن در CES به نمایش درآید.
ابعاد Playbook بر اساس اطلاعاتی که روی وب سایت بلک بری قرار گرفته ۵.۱ در ۷.۶ در ۰.۴ اینچ بوده و وضوح تصویری آن ۱۰۲۴ در ۶۰۰ پیکسل است.این تبلت چند لمسی به وای فای، پورت HDMI، دو دوربین ۳ و ۵ مگاپیکسلی و پورتهای میکرو USB و میکرو HDMI مجهز است.
▪ ASUS: به نظر میآید شرکت Asus با داشتن سه مدل تبلت و ارائه آنها در CES در سال ۲۰۱۱ پیشرفت زیادی در زمینه این بخش از فنآوری رایانهای داشته باشد.این شرکت در نظر دارد سه مدل تبلت جدید خود را در ماه آوریل وارد بازار کند.
انتظار میرود این ابزارها تحت ویندوز و اندروید باشند و به عنوان یک کتاب خوان الکترونیک نیز مورد استفاده قرار گیرد.بر اساس اطلاعاتی که تا کنون درباره این سه تبلت منتشر شده است، مدل ۱۲ اینچی تحت ویندوز ۷ خواهند بود و دو مدل ۱۰ اینچی، یکی تحت ویندوز ۷ بوده و به پردازشگر Oak شرکت اینتل مجهز است و دیگری تحت اندروید گوگل بوده و از پردازشگر تگرا ۲ برخوردار است.
▪ دل: این شرکت در حال حاضر تبلت Streak پنج اینچی خود را عرضه کرده است اما مدیر این شرکت پیش از این خبر ارائه دو مدل ۷ و ۱۰ اینچی از این تبلتها را با هدف افزایش دادن جایگاه این شرکت در بازار تبلتها اعلام کرده بود و از این رو احتمال میرود شرکت دل تبلتهای جدید خود را در CES ۲۰۱۱ در اختیار عموم قرار دهد.
▪ MSI: سال گذشته شایعات زیادی درباره تلاش این شرکت برای ساخت تبلت شنیده شد و تمامی نشانههای موجود خبر میدهند که این محصول در اوایل سال ۲۰۱۱ و به احتمال زیاد در CES عرضه خواهد شد.
همچنین احتمال میرود تبلت WindPad این شرکت ۱۰ اینچی و تحت ویندوز بوده و از پردازشگرهای اینتل استفاده کند.با این حال تاکنون اطلاعات دقیق تری از این محصول منتشر نشده است.
نرگس محمدی
![](/imgs/no-img-200.png)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست