سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا

موانع جراحی بینی


موانع جراحی بینی

به طور کلی تمام بیماری‌های پوستی فعال، مانع انجام جراحی بینی می‌شوند. این بیماری پوستی حتی می‌تواند یک آکنه ساده باشد و اگر فردی با آکنه فعال برای انجام جراحی بینی مراجعه کند، …

به طور کلی تمام بیماری‌های پوستی فعال، مانع انجام جراحی بینی می‌شوند. این بیماری پوستی حتی می‌تواند یک آکنه ساده باشد و اگر فردی با آکنه فعال برای انجام جراحی بینی مراجعه کند، این کار تا درمان کامل آکنه‌هایش به تعویق خواهد افتاد زیرا در غیر این صورت مشکلش بدتر خواهد شد. این قانون در مورد همه جراحی‌ها صدق می‌کند؛ یعنی تا زمانی که بیمار به عفونت حادی در بدن مبتلاست از انجام هر نوع عمل جراحی به جز عمل‌های اورژانسی تا زمان درمان عفونت منع می‌شود. این کار به چند دلیل انجام می‌شود؛ اول اینکه وجود عفونت یا التهاب در بدن، نتیجه جراحی را دچار اشکال خواهدکرد و دوم اینکه جراحی نیز باعث تشدید عفونت می‌شود. درواقع این

دو یکدیگر را تشدید می‌کنند. خشکی پوست به‌تنهایی مانع انجام جراحی بینی نیست. در مورد چربی پوست اوضاع کمی فرق می‏کند زیرا پوست‌های چرب مرتب دچار آکنه و جوش‌های چرکی می‌شوند بنابراین افرادی که پوست چرب دارند باید زمانی مراجعه کنند که یا مشکلی در پوستشان نداشته باشند یا مشکل کنترل و درمان شده باشد. مدت زمان جراحی بینی به دو عامل تجربه و مهارت جراح و تکنیک عمل بستگی دارد. این زمان معمولا بین ۱ تا ۵ ساعت و بیشتر متغیر است. مثلا زمان عمل افرادی که برایشان عمل باز بینی انجام می‌شود، از کسانی که عمل بسته انجام داده‌اند، طولانی‌تر است. در حال حاضر عمل جراحی بینی به دو روش بیهوشی کامل و نیمه‌بیهوشی انجام می‌شود. عده‌ای از جراحان ترجیح می‌دهند این عمل را با بیهوشی کامل انجام دهند و عده‌ای دیگر با نیمه‌بیهوشی یا حالت خواب. طبیعی است اگر زمان عمل کوتاه‌تر و روش بیهوشی سبک‌تر باشد، مشکلات و عوارض بعدی کمتر خواهد بود و داروهای بیهوشی کمتری برای بیمار استفاده خواهد شد.

دکتر ابراهیم‌ رزم‌پا

متخصص گوش و گلو و بینی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران