چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نكاتی برای زنان باردار
●مقابله با تهوع صبحگاهی
تهوع صبحگاهی یكی از بدترین اتفاقات دوران بارداری است. اغلب زنان این حالت تهوع را طبیعی می دانند درحالی كه ممكن است این حالت نشانه مشكل جدی تری باشد.«ویار» یك بیماری است كه در دوران بارداری پیش می آید و تهوع و استفراغ را به دنبال دارد. حداقل چیزی كه در مورد این بیماری می توان گفت این است كه ممكن است اثرات بسیار خطرناكی را در زنان بخصوص از دست دادن محسوس وزن، بدغذایی و از دست دادن آب بدن به دنبال داشته باشد. این اثرات احتمال آسیب به جنین را نیز به همراه دارد.
به دنبال این بیماری، اشكالاتی در خانواده و روابط خانوادگی به وجود می آید و درست در زمانی كه زنان نیاز بیشتری به مراقبت دارند در معرض بحرانهایی با مشكلات احساسی همچون ناامیدی و افسردگی قرار می گیرند.
تعریف زیر بخوبی نشان می دهد كه یك زن مبتلا به ویار چه می كشد:
«من باردار بودم اما به جای اینكه خوشحال باشم، به طرز وحشتناكی رنج می كشیدم، می ترسیدم، افسرده بودم و خود را تنها احساس می كردم. من تا ده بار در روز استفراغ می كردم حتی اگر چیزی در معده ام نبود. بله، احساس ضعف شدیدی می كردم و می ترسیدم، با خود می گفتم آیا می خواهم بمیرم؟ فرزندم خواهد مرد؟ آیا جان سالم به در می برم؟ تا اینكه دكترم به من گفت كه من مبتلا به ویار هستم.»
در وضعیت شدیدی كه زنان مبتلا به ویار تحت درمان قرار نمی گیرند، بعضی ها تصمیم می گیرند تا به بارداری شان پایان دهند. درحالی كه بعضی دیگر از این زنان، فرزندی ضعیف در زمان تولد به دنیا می آورند.
تحقیقات نشان داده كه ۵۰ تا ۹۰ درصد زنان از تهوع و استفراغ در دوران بارداری رنج می برند، اما تنها یك درصد از آنها به ویار مبتلا می شوند.
●دلایل ویار چیست؟
دلایل این بیماری ضعیف كننده روشن نیستند و هیچ پاسخ مشخصی برای آن پیدا نشده است. افراد مبتلا به این بیماری زیاد هستند. تصور می شود كه هورمونهای دوران بارداری در این قضیه دخیل هستند زیرا زنانی كه در دوران بارداری استفراغ می كنند زمانی كه صاحب بچه می شوند دیگر دچار این حالت نمی شوند.
همچنین ارتباطی بین زنانی كه به طور معمول دچار ماشین گرفتگی می شوند و زنانی كه مبتلا به ویار هستند وجود ندارد. درواقع این بیماری می تواند زنانی را كه هیچ دچار ماشین گرفتگی نمی شوند نیز مبتلا كند. دلایلی وجود دارد كه نشان می دهد خطر ابتلای به این بیماری در زنان جوانتر، زنان بسیار چاق و زنانی كه بیش از یك فرزند دارند و همچنین زنانی كه قبلاً مبتلا به این بیماری شده بودند بیشتر است.
بسیاری از زنان باردار دچار تهوع و استفراغ صبحگاهی می شوند اما اگر این استفراغ ها شدیدتر شد احتمال ابتلا به ویار زیاد می شود.
سریعاً به پزشك مراجعه كنید اگر:
* در طول شبانه روز تنها چند لقمه می توانید بخورید و یا كمی آب می توانید بنوشید.
* در طی یك هفته بیش از یك كیلو وزن كم می كنید.
* خون استفراغ می كنید.
* حالتان خوب نیست و یا اینكه ممكن است از حال بروید و غش كنید.
چه كار می توان كرد؟
هر شخص درمان را به تعویق بیندازد بیماری وخیم تر می شود. متأسفانه اغلب، بیماری تشخیص داده نمی شود زیرا زنان باردار تصور می كنند كه استفراغ و تهوع در دوران بارداری، طبیعی است.
اگر تهوع ها زندگی تان را مختل كرد زمانی است كه باید به معالجه آن بپردازید. اگر زنی دیگر نتواند به سر كار رود و یا امكان آشپزی برایش وجود ندارد و برایش خسته كننده است و یا نمی تواند به خانواده اش برسد این علائم طبیعی نیستند.
شما همچنین می توانید آزمایشاتی را برای تشخیص دلایل دیگر تهوع ها مثل Helicobacter pylori انجام دهید. این باكتری یك باكتری رایج است كه باعث ایجاد زخم معده در اشخاص می شود. اینگونه زخم ها براحتی به كمك دارویی كه برای زنان باردار بی خطر است قابل درمان است.
اگر معالجات فوق تأثیری نداشت، حتماً باید بستری شوید زیرا بیماری می تواند به حد كافی پیشرفت كرده باشد كه باعث از دست رفتن آب بدن می شود. در این مواقع چون شما به طور طبیعی نمی توانید غذا بخورید برای شما سرم تجویز می كنند و با تزریق مستقیم در روده از راه یك لوله شامل ویتامین ها (K, C, B۵، تیامین و چیزهای دیگر). در برخی موارد، این میزان كافی است تا به تهوع پایان دهد. زنان مبتلا به ویار نیاز فراوان به استراحت دارند و باید تغییراتی در تغذیه و روش زندگی شان دهند.
●چند توصیه
* ۱۵ دقیقه پیش از برخاستن از رختخواب، بیسكویت نمك دار بخورید.
* سعی كنید غذاهایی را كه از تهوع می كاهد بخورید مانند لیموناد، سودا، زنجبیل و هندوانه
* از غذاهای ادویه دار و غذاهایی كه سرشار از مواد چربی هستند اجتناب كنید.
* هر دو ساعت غذاهایی با حجم كم بخورید، وقتی گرسنه هستید غذا بخورید و وعده های غذایی را از دست ندهید.
* به اندازه كافی هر روز مایعات مصرف كنید و هیچوقت، هنگام غذا آب ننوشید.
* هنگام برخاستن از رختخواب به آرامی بلند شوید و هیچوقت بعد از غذا دراز نكشید.
* از گرما و بوهای شدید دوری كنید.
مترجم: لیلا حسنی مقدم
منبع: سایت زنان و سلامتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست