یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

درمان جراحی فک


درمان جراحی فک

درمان ارتودنسی به همراه جراحی فک برای برخی از بیماران گیج‌کننده و ترسناک است. این مساله نشان‌دهنده این است که اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد. مهم‌ترین مساله در این بیماران …

درمان ارتودنسی به همراه جراحی فک برای برخی از بیماران گیج‌کننده و ترسناک است. این مساله نشان‌دهنده این است که اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد. مهم‌ترین مساله در این بیماران آگاهی دادن و مشخص کردن سود و زیان هر درمان برای تصمیم‌گیری بهتر است. هنگامی که برای شما یا فرزندتان درمان جراحی فک و ارتودنسی پیشنهاد می‌شود شما با اصطلاحی به نام جراحی ارتوگناتیک آشنا می‌شوید و در این موقع لازم است شما بررسی و اطلاعات بیشتری کسب کنید.

برای ما به عنوان متخصصان ارتودنسی که وظیفه شروع درمان را به عهده داریم، دیدن افرادی که تصورات و درک بسیار نادرستی از درمان دارند چیز عجیبی نیست. هدف درمان‌های ارتوگناتیک اصلاح مشکلات مرتبط با عملکرد، زیبایی و سلامت مرتبط با بافت‌های استخوانی ناحیه صورت است که به دلیل اتمام رشد یا پیچیدگی خاص آنها امکان درمان با روش‌های رایج ارتودنسی وجود ندارد. این درمان در افرادی که امکان جویدن راحت، کافی و صحیح نداشته یا مشکلات تکلمی یا صدمات دندانی یا مشکلات مرتبط با کشیدگی زیاده از حد صورت، ناقرینگی، دیده شدن زیاده از حد لثه و جلو یا عقب بودن شدید هر کدام از فک‌ها دارند، کمک‌کننده است.

روند معمول برای درمان‌های جراحی فک و صورت به این شکل است که بیمار پس از معاینه توسط متخصص ارتودنسی برای مشاوره اولیه به جراح فک و صورت معرفی می‌شود تا هماهنگی لازم برای درمان انجام پذیرد. با مشخص شدن نظر جراح و متخصص ارتودنسی طرح‌ریزی نهایی درمان توسط متخصص ارتودنسی انجام و درمان توسط وی شروع می‌شود.

در این مرحله از درمان هدف متخصص ارتودنسی رفع ناهماهنگی‌های دندانی در یک فک و هماهنگ کردن رابطه دندان‌ها در دو فک است. با انجام این کار امکان جفت کردن دندان‌ها هنگام جراحی توسط جراح فراهم می‌شود و این موقع است که بیمار برای انجام جراحی آماده است. بنابراین مجددا برای انجام جراحی به جراح فک و صورت ارجاع می‌شود. درمان‌های جراحی فک و صورت در گروه درمان‌های جراحی ساده هستند که در اغلب موارد تنها نیاز به یک روز بستری شدن در بیمارستان دارند.

مراجعه بموقع برای بررسی ناهنجاری در سنین ۷ تا ۸ سال، امکان پیشگیری از درمان جراحی را افزایش می‌دهد. خوشبختانه رایج‌ترین مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارد با مداخله بموقع، قابل درمان است. علاوه برآن افزایش استفاده از روش جدید «مینی اسکرو» در ارتودنسی موجب کاهش نیازبه جراحی فک و صورت شده است.

دکتر محمد‌امین نریمانی

متخصص ارتودنسی