شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

می‌گویند من در آبگوشت هم پنیر پیتزا می‌ریزم!


می‌گویند من در آبگوشت هم پنیر پیتزا می‌ریزم!

▪ آیا اطلاعاتی که در برنامه‌های‌ آشپزی‌تان در رابطه با خواص موادغذایی یا کالری آنها می‌دهید، با یک متخصص تغذیه چک می‌کنید؟
ـ معمولا برای اطلاعاتی که در برنامه داده می‌شود …

آیا اطلاعاتی که در برنامه‌های‌ آشپزی‌تان در رابطه با خواص موادغذایی یا کالری آنها می‌دهید، با یک متخصص تغذیه چک می‌کنید؟

ـ معمولا برای اطلاعاتی که در برنامه داده می‌شود از کارشناسان مختلف تغذیه، اینترنت و کتاب‌های معتبر دانشگاهی استفاده می‌شود.

خب، چرا از حضور کارشناس استفاده نمی‌کنید؟

ـ در سری اول برنامه «بهونه»، ۳۰ برنامه به همراه کارشنان تغذیه و مواد غذایی اجرا شد اما بازتاب برنامه خیلی بد بود. من فکر می‌کنم مردم ترجیح می‌دهند من اطلاعات را بگیرم و آنها اطلاعات را از زبان خودم بشنوند.

طی برنامه، بیشتر به چه موضوعاتی توجه می‌کنید؟

ـ در گذشته، در رابطه با میزان کالری مواد غذایی زیاد صحبت می‌کردیم اما به این نتیجه رسیدیم که در واقع صحبت کردن در مورد این قضیه سبب می‌شود مردم از سلامت دور شوند. به عبارت دیگر، بازتابی را که ما می‌خواهیم برای خدمت کردن به مردم داشته باشیم، نتوانیم بگیریم. هر چه‌قدر عامیانه‌تر صحبت کنیم، مردم بهتر حرف ما را گوش می‌کنند. هر چه‌قدر سخت‌تر صحبت کنیم و اطلاعات بدهیم، مردم آن را رعایت نکرده و فکر می‌کنند داریم به آنها سخت می‌گیریم. محور برنامه کنونی ما خصوصیات مواد غذایی و آشتی دوباره آنها با محیط زیست است.

در آشپزی به چه نکاتی بیشتر توجه می‌کنید؟

ـ وضعیت اقتصادی مردم. این برنامه همان‌طور که در تهران بیننده دارد در سیستان و بلوچستان هم بیننده دارد. ما باید برای تمام مردم برنامه بسازیم. من نمی‌توانم مانند باقی برنامه‌های آشپزی تلویزیون، گوشت زیادی در قابلمه به همراه مقدار کمی لپه بریزم و بگویم این غذاست. واقعیت این است که این نوع غذاها با وضعیت اقتصادی همه مردم هم‌خوانی ندارد.

چند درصد از غذاهای شما سرخ‌شده است یا پنیر پیتزا در آن استفاده شده؟

ـ این بستگی دارد به سفارش اسپانسر (حامی مالی). در برنامه‌های قبلی پنیز پیتزای زیادی استفاده می‌کردم و این موضوع رایج شده بود که می‌گفتند فلانی در آبگوشت هم پنیر پیتزا می‌ریزد اما روش کار خود را عوض کرده‌ام و اگر برنامه‌‌های جدید را ببینید متوجه می‌شوید هر سالی که برنامه می‌سازیم پیشرفت می‌کنیم و با توجه به تخصص‌های امروز و تفکرات نو، آموزش‌های جدید و به روز داریم. الان بحث گیاه‌شناسی و غذاهای گیاهی در برنامه ما بیشتر توصیه می‌شود.

سامان گلریز

سرآشپز