سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
طرز تهیه کیک فوندانت شکلاتی کویری
کیک فوندانت نوعی کیک تزئین شده با آیسینگ فوندانت است. فوندانت از آب، قند، ژلاتین و گلیسرول و به صورت فوندانت مایع، خمیری، و مجسمه سازی درست میشود. خمیر فوندانت سفت است و برای تزئین لایه های رویین انواع کیک و کاپ کیک استفاده می شود، ولی فوندانت مایع، ترکیبی کرم مانند است که برای پر کردن و پوشش دادن کیک و شیرینی استفاده می شود. فوندانت مجسمه سازی سخت تر از خمیر فوندانت است و معمولا برای تزئین کیک های بزرگتر استفاده میشود.
کیک فوندانت یکی از زیباترین کیکهاست و از مزایای فوندانت میتوان به ماندگاری بالا و شکل پذیری و رنگ پذیری آسان آن اشاره کرد ولی از آنجا که ماده تشکیل دهنده آن شکر است کیک فوندانت باید در افرادی که دیابت، بیماریهای کبدی و رژیمهای غذایی دارند، به صورت کنترل شده مصرف شود.
کیکها معمولا در جشنها و مراسم مهم جای خاصی دارند و معمولا متناسب با آن مراسم تزئین میشوند. آموزش طرز تهیه کیک تولد دخترانه پرنسسی را در مقاله زیر دنبال کنید:
بیشتر بخوانید: کیک تولد دخترانه با تزیین پرنسس
کیک کویری یا ترک را به راحتی می توان با خمیر فوندانت تهیه کرد و ما در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه یک کیک خانگی سالم و خوشمزه، خمیر فوندانت و تزئین کیک با فوندانت و نحوه ایجاد ترک بر روی آن آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه کیک فوندانت
آرد | 250 گرم |
تخم مرغ | 6 عدد |
شکر | 230 گرم |
روغن مایع | 2 قاشق سوپخوری |
آب گرم | 6 قاشق سوپخوری |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق سوپخوری |
خامه فرم گرفته | 2 پیمانه |
آبمیوه با طعم دلخواه | 1 پیمانه |
طرز تهیه کیک فوندانت
- ابتدا سفیده و زرده تخم مرغها را جدا کرده و در دو ظرف مناسب بریزید.
- نیمی از شکر را به سفیده اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حجم آن 2 برابر شود و فرم بگیرد.
- نیم دیگر شکر را با زرده تخم مرغ و وانیل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
- مخلوط زرده و سفیده را در یک ظرف بریزید و دورانی مخلوط کنید تا پف سفیدهها از بین نرود.
- آرد و بکینگ پودر را الک کنید و به مخلوط فوق اضافه کنید.
- در انتها روغن را به مایه کیک اضافه کنید.
- فر را در دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- کف قالب مورد نظر خود را با کاغذ روغنی بپوشانید و دیواره های آن را با روغن چرب کنید.
- مواد را در قالب بریزید و به مدت یک ساعت در فر قرار دهید تا بپزد.
- بعد از اینکه کیک پخت اجازه دهید تا سرد شود و سپس آن را از قالب خارج کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر فوندانت
مارشمالو | 0/5 کیلوگرم |
پودر شکر | 1 کیلوگرم |
روغن | به مقدار لازم |
آب | 2-5 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه خمیر فوندانت
- مارشمالو را در ظرفی بریزید، 3-2 قاشق آب به آن اضافه کرده و آن را به روش بنماری یا مایکروویو ذوب کنید.
- هر 30 ثانیه آن را به هم بزنید و برای چند دقیقه این کار را تکرار کنید، سپس پودر شکر را به آن اضافه کنید.
- مخلوط فوق را هم بزنید تا به شکل خمیر درآید و سپس آن را ورز دهید تا خمیر فوندانت آماده شود.
- این خمیر خیلی چسبنده است برای اینکه بتوانید راحت با آن کار کنید سطح کار و دستهای خود را با روغن چرب کنید.
- میتوانید از مارشمالو بدون رنگ استفاده کنید و سپس خمیر فوندانت را با رنگهای خوراکی رنگ کنید یا از مارشمالو رنگی استفاده کنید.
تزئین کیک با خمیر فوندانت
- کیک را برش های افقی بزنید (برای کیک با ارتفاع 26 سانتیمتر، سه برش کافی است) و با یک آب پاش، آبمیوه را روی هر برش اسپری کنید تا مرطوب شود.
- لایه اول را خامه کشیده و به آن گردو اضافه کنید.
- لایه دوم را روی آن قرار داده، خامه بکشید و روی آن موز قرار دهید.
- لایه سوم را سوار کرده و سعی کنید لایه کشی را مرتب انجام دهید که نیازی به اصلاح نباشد.
- اگر کیک شما نامرتب است باید با چاقو آن را اصلاح کرده و مرتب کنید. چون زیر فوندانت باید کاملا صاف و یکدست باشد.
- کیک را با خامه استرکشی کنید و سعی کنید خامه خیلی کم استفاده کنید که باعث آب شدن فوندانت نشود.
- استرکشی را طوری انجام دهید که کیک صاف و یکدست شود و سپس کیک را حداقل سه ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
- روی سطح کار، کمی پودر قند بپاشید و خمیر فوندانت را با ضخامت متوسط (نه خیلی نازک و نه خیلی ضخیم) با وردنه روی سطح باز کنید.
- خمیر باز شده را روی کیک کاور کنید.
- سطح خمیر را صاف کنید و قسمت های اضافه آن را برش دهید، طوری که خمیر کاملا روی سطح کیک را بپوشاند.
- پودر قند اضافی را با یک قلم مو از سطح خمیر پاک کنید.
- یک لیوان آب را در ظرفی ریخته و به آن پودر کاکائو اضافه کرده و آنقدر هم بزنید تا مایع پودر کاکائو غلیظ شود.
- مایع غلیظ کاکائو را با برس به حالت رنگ زدن روی فوندانت بزنید تا کاملا روی سطح فوندانت پخش شود.
- وقتی سطح فوندانت کاملا با مایع کاکائو آغشته شد، کمی پودر قند روی آن الک کرده و کیک را به مدت 3 الی 4 ساعت در فریزر قرار دهید تا ترک بردارد.
نکات مهم
- خامه باید خیلی کم و فقط در حد استرکشی استفاده شود.
- خمیر فوندانت را می توانید با استفاده از رنگ های خوراکی به رنگ دلخواه تهیه کنید.
پیشنهاد می شود تزیین کیک با کاکائو و شکلات را در مقاله زیر دنبال کنید:
بیشتر بخوانید: تزئین کیک با کاکائو و شکلات به شکل های زیبا
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست