شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
دیابت و روزه داری
در ماه مبارک رمضان، مبتلایان به دیابت باید با دقت درباره روزه گرفتن خود تصمیم بگیرند، متخصصان می گویند با مشورت پزشک این بیماران می توانند روزه بگیرند، به نقل از سایت «Ramadhan»، برحسب عواملی چون سن، نوع یک یا دو بیماری دیابت و دیگر موارد، پزشک می تواند بیمار را راهنمایی کند. افراد مبتلا به دیابت نوع یک، در گروه خطر قرار می گیرند و باید قبل از هر تصمیمی با پزشک خود مشورت کنند. بدن این افراد به مقدار کافی انسولین تولید نمی کند و به آمپول های منظم و غذاهای برنامه ریزی شده برای کنترل بیماری نیاز دارند اما اگر تصمیم به روزه گرفتن دارند باید با اجازه پزشک باشد. این بیماران باید به نکات زیر توجه کنند.
توصیه ها
بیمارانی که انسولین مصرف می کنند، ممکن است دچار کم آبی و نوسان میزان قند خون شوند. بنابراین لازم است که به طور روزانه میزان قند خونشان را بررسی کنند.
عادت های غذایی
برنامه غذایی، در حفظ میزان گلوکز نقش مهمی دارد، بنابراین باید غذاهایی مصرف شود که آهسته جذب می شود. مصرف کربوهیدرات های پیچیده از جمله نان و برنج تصفیه نشده و عدس هنگام سحری توصیه می شود. از مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات و چربی به ویژه در هنگام افطار بپرهیزید زیرا هضم غذا را کند می کند و بدن به سختی می تواند غذاهای سرخ شده را جذب کند.
میوه و سبزی، حاوی قند طبیعی است و به حفظ میزان گلوکز کمک می کند؛ بنابراین هم در افطار و هم در سحر مصرف کنید. کمبود آب نیز مشکل دیگری است؛ بنابراین مصرف آب را در این ماه افزایش دهید.
باورهای نادرست بیماران دیابتی
مبتلایان به دیابت باید از مصرف قند پرهیز کنند.
واقعیت: خیر. در صورتی که جزئی از یک برنامه غذایی سالم است و برای سوزاندن کالری ورزش می کنید، از برنامه غذایی حذف نشود.
دیابتی ها باید غذاهای خاص مصرف کنند
واقعیت: برنامه غذایی خاص، چندان برای بیماران مفید نیست برنامه غذایی متعادل حاوی قند، کربوهیدرات و چربی ها محدود است. بهترین کار تعادل در خوردن است.
مصرف زیاد غذاهای پروتئینی مفید است
واقعیت: مصرف پروتئین، به ویژه پروتئین حیوانی می تواند مقاومت به انسولین ایجاد کند. برنامه غذایی باید سالم باشد. پروتئین، کربوهیدرات ها و چربی ها برای عملکرد بدن مهم است، پس به میزان محدود مصرف شود.
مصرف کربوهیدرات ها را قطع کنید
واقعیت: خیر، تا زمانی که میزان مصرفی کربوهیدرات ها کم باشد نیازی به حذف آن نیست. غذاهای غنی از فیبر و کربوهیدرات، غلات سبوس دار مانند برنج و نان تصفیه نشده مصرف کنید زیرا روند هضم این نوع غذاها کند است و میزان قند خون را کنترل می کند.
ورزش مفید نیست
واقعیت: این گونه نیست. ورزش خطر بیماری های مربوط به دیابت را کاهش می دهد و سلامت کلی را بهبود می بخشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست