جمعه, ۱۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 28 February, 2025
مجله ویستا

بادام


در اوایل تشکیل میوه که پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار پوشیده از کرک قسمت عمده میوه را تشکیل می دهد و مغز بادام هنوز رشدی نیافته این مرحله از میوه را چغاله بادام یا Amandon نامند که چیده …

در اوایل تشکیل میوه که پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار پوشیده از کرک قسمت عمده میوه را تشکیل می دهد و مغز بادام هنوز رشدی نیافته این مرحله از میوه را چغاله بادام یا Amandon نامند که چیده و خورده می شود.

خواص ملین – نرم کننده سینه، شیر آن با شکر برای سرفه، خشونت حلق، حنجره و تنگی نفس و تسهیل خروج اخلاط سینه نافع است.

بادام برای زخم روده ها و مثانه و شکم و روشهای حادث از رطوبت معده مفید است. مسکن حدت ادرار است. اگر با انجیر خورده شود ملین است. بو داده بادام مقوی معده و قابض است و سستی را رفع می کند و مقوی نیروی جنسی است. تولید اسپرم را افزایش می دهد.

خوردن چغاله بادام برای تقویت لثه و ریشه دندان نافع است. یکی از خواص عجیب شکوفه درخت بادام این است که شهوت مردان را زیاد و شهوت زنان را کم می کند و این به علت داشتن هورمون مردانه است.

مربای بادام در چاق کردن اشخاص لاغر اثری معجزه آسا دارد. میوۀ بادام تلخ محلل و ضد عفونی کننده و پاک کننده اخلاط است.

موارد پرهیز:

بادام برای معده های سرد و تر و برای آلات داخل شکم مضر است. از این نظر باید با مصطکی خورده شود و موجب هیجان صفرا می شود و از این نظر باید با شکر خورده شود.

محل تولید و رویش:

در نواحی مرکزی و غربی آسیا بوده و از زمانهای گذشته در ایران، قفقاز، سوریه، فلسطین پرورش می یافته است.

روغن بادام شیرین از نظر گرمی و سردی معتدل است و دماغ را مرطوب می کند خصوصاً روغن تازۀ آن.

از نظر طب سنتی:

مغز بادام شیرین از نظر طبیعت کمی گرم تر است.