پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

هیپوگلیسمی


هیپوگلیسمی یا افت قندخون، کاهش غیرطبیعی قندخون (زیر ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) است. علائم آن ضعف، طپش قلب، سردرد و سرگیجه است.
● دلائل هیپوگلیسمی عبارتند از:
▪ عدم مصرف غذا به …

هیپوگلیسمی یا افت قندخون، کاهش غیرطبیعی قندخون (زیر ۶۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) است. علائم آن ضعف، طپش قلب، سردرد و سرگیجه است.

دلائل هیپوگلیسمی عبارتند از:

عدم مصرف غذا به مدت طولانی،

ترشح انسولین اضافی به علت مصرف زیاد نشاسته

در افراد مبتلا به دیابت مصرف کم غذا به نسبت انسولین تزریقی.

درمان هیپوگلیسمی بستگی به علت آن دارد. افراد مبتلا به دیابت باید نسبت، میزان و زمان‌بندی انسولینی و غذای خود را ثابت نگاه دارند. در افراد غیر دیابتی، مصرف غذا به طور مرتب (هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار)، عدم مصرف زیاد نشاسته، مصرف کمی پروتئین و چربی همراه هر وعده غذائی و استفاده از غذاهای پر سبوس می‌تواند از هیپوگلیسمی جلوگیری کند.