سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

دو صفحه نمایش برای یک تصویر


دو صفحه نمایش برای یک تصویر

چگونه تصویر تلفن همراه را روی صفحه تلویزیون نمایش دهیم

دنیای ما از محصولات جالب با کارایی‌های جالب‌تر پر شده است، بخصوص هنگامی که پای فناوری موبایل وسط ‌آید که بسیار جذاب‌تر هم می‌شود. ساعت‌ها سرگرم بودن در هر زمان و مکان از طریق یک وسیله جیبی جمع و جور، برای شما مهیاست.

هرچند استفاده از تلفن های همراه هوشمند (اسمارت فون) بسیار آسان است، اما هنوز تماشای محتوای رسانه ای (مالتی مدیا) مورد علاقه شما روی صفحه بزرگ تلویزیون حال و هوای دیگری دارد. بویژه برای بازیخور ها و کاربرانی که بیشتر از همه با موبایل و تبلت هایشان از بازی ها و محتوا بهره می برند، هیچ تصویری نمی تواند جای تلویزیون بزرگ اتاق پذیرایی منزلشان را بگیرد. حالا به کمک فناوری آینه کردن (mirroring) این آرزو به آسانی تحقق یافته است. هم اکنون یک سری از وسایل در بازار موجود است که این امکان را برای شما فراهم می کند تا هر چه را که در داخل موبایل و تبلت خود دارید، مانند آینه روی صفحه تلویزیون تماشا کنید. ما در اینجا برای کاربران علاقه مند، مناسب ترین و آسان ترین راه و همچنین فهرستی از بهترین وسایلی را که بسادگی و با توجه به نیاز و بودجه خود می توانید تهیه کنید، در نظر گرفته ایم که برایتان شرح می دهیم.

فناوری های آینه کردن

روش ها و لوازم زیادی برای فرستادن تصویر محتوای رسانه ای از موبایل و تبلت به تلویزیون وجود دارد. امروزه بسیاری از برند های اسمارت فون و تبلت، تعدادی از تولید کنندگان معروف تلویزیون و لوازم صوتی / تصویری و همچنین بیشتر توسعه دهندگان سیستم های عامل (OS) این فناوری ها را در محصولات خود گنجانده اند تا کاربران براحتی ویدئو، موزیک و محتواهای دیگر را به صفحه تلویزیون بیاورند. حالا این که کدام یک برای شما مناسب است، به نوع گجت، سیستم عامل و برنامک های (Apps) مورد استفاده شما بستگی دارد. انواع این فناوری ها عبارتند از:

۱ـ ایرپلی: این فناوری شرکت اپل (Apple) برای به اشتراک گذاری موزیک و ویدئو داخل یک شبکه وای فای (Wi-Fi) است. فناوری AirPlay با نقاط دسترسی قابل حمل سریع فرودگاهی (AirPort Express portable hotspot)که به عنوان راهی برای به اشتراک گذاری موزیک از آی تیونز اپل به استریوها (پخش کننده های موزیک) و پس از آن به داخل محصولات شخص ثالثی که از اپل مجوز فناوری دریافت کرده بودند، توسعه پیدا کرد. قلمرو آن با پا گذاشتن در عرصه ویدئو با تمرکز روی تلویزیون اپل (Apple TV) به عنوان یک وسیله جانبی برای آیفون ها و آیپدها گسترش یافت.

۲ـ آل شیر: فناوری سامسونگ برای به اشتراک گذاری موزیک، عکس و ویدئو بین لوازم موبایل و لوازم صوتی / تصویری خانگی این شرکت مانند تلویزیون و سینمای خانگی از طریق شبکه وای ـ فای است. فناوریAllShare نگارشی اختصاصی از فناوری پیوستگی شبکه زندگی دیجیتال (DLNA) سامسونگ که برای محصولات این شرکت بهینه سازی شده است.

۳ـ آل پلی: فناوری شرکت کوالکام برای ارسال موزیک در طول برد دسترسی وسایل در اطراف منزل است. وابسته به یک سری ارتباطات وسیله به وسیله است که ابتکار آن به وسیله این تولید کننده تراشه صورت گرفته است. در حالی که دیگر فناوری ها فقط روی شبکه وای ـ فای کار می کنند، فناوری AllPlay تقریبا روی هر اتصالی از بلوتوث گرفته تا وای ـ فای و حتی اتصال با سیم ایترنت کار کرده و قابل اطمینان ترین اتصال است. فعلا فقط با وسایل صوتی کار کرده و نصب در اتاق های متعدد را مورد پشتیبانی قرار می دهد.

۴ ـ میراکست: جای تعجب ندارد که این روش از فناوری وای ـ فای دایرکت استفاده می کند که کاربران را قادر می کند تا شبکه شخصی اد ـ هاک (ad-hoc) بین گجت ها و تلویزیون شان بسازند. می توانید آن را به عنوان یک نوع ایرپلی برای همه وسایل در نظر بگیرید. مایکروسافت نیز پشتیبانی از miracast را به ویندوز ۱ / ۸ افزوده است. همچنین گوگل آن را مورد پشتیبانی قرار می دهد. میراکست این روزها به تعدادی از وسایل از جمله کنسول بازی اندرویدی گیم استیک (Gamestick) و فایر تی. وی (Fire TV) آمازون راه یافته است.

۵ ـ کروم کست: کروم کست برخلاف روش های دیگر، نقش نوعی به اشتراک گذاری و پخش ویدئو به نام استریم (stream) از طریق اینترنت را به جای وسیله اندرویدی یا iOS شما ایفا می کند که حتی اگر شما نخواهید از موبایلتان به جای ریموت کنترل برای کارهایی مانند پاز و فست فوروارد فیلم استفاده کنید، می توانید آن را کاملا کنار بگذارید و فقط کروم کست را مستقلا به کار ببرید.

۶ ـ آل کست: یک برنامک اندرویدی که برای انواع خاصی از سیستم های عامل موبایل شخصی سازی شده است. فناوری AllCast در اصل به نام ایرکست (AirCast) شناخته می شود و این برنامک گستره وسیعی از گجت ها شامل اپل تی. وی، روکو، کروم کست، ست تاپ باکس-پلیر جدید شرکت آمازون فایر تی. وی و بسیاری از تلویزیون های اینترنتی وای ـ فای را پشتیبانی می کند.

کدام فناوری برای آینه کردن تصویر بهتر است؟

فناوری های ایرپلی و آل شیر فناوری های ثبت شده و بهینه سازی شرکت های اپل و سامسونگ برای محصولاتشان است که آنها را گزینه خوبی برای کاربرانی که دارای سیستم های پیشین شان می سازد. میراکست و آل پلی متعلق به صنعتی گسترده تری از ابداعات هستند که هنوز در مراحل آغازین توسعه شان به سر می برند و امروزه گجت های محدودی را پشتیبانی می کنند. کروم کست در حد وسط آنها قرار دارد و یکی از ارزان ترین راه های رساندن محتوا به صفحه تلویزیون است. آل کست به شما کمک می کند بین پل ها، پلی دیگر بزنید. اما از آنجا که یک برنامک شخص ثالث و تائید نشده است، همیشه باید آن را آپدیت (به روزرسانی) کنید تا اشکالاتش را به صورت تدریجی با نسخه های جدید منتشر شده از سوی تولیدکنندگان گجت ها فیکس کنید. دست آخر گجت ها و برنامک هایی که شما مورد استفاده قرار می دهید، تعیین کننده فناوری به کار برده شده برای دریافت محتوا از موبایل تان به تلویزیون است.

وسایل مورد نیاز برای آینه کردن

وسایل زیادی برای آینه کردن تصویر اسمارت فون ها و تبلت ها روی تلویزیون مورد استفاده قرار می گیرد، اما به علت موجود نبودن بسیاری از آنها در بازار داخلی، توضیح دادن درباره آنها کاری بی فایده است. بنابراین در مطلب سعی کردیم لوازمی را معرفی کنیم که در بازار موجود و قیمت شان مشخص است. اینجا به ترتیب از ارزان ترین تا گران ترین آنها را برای شما شرح می دهیم.

۱ ـ انتقال دهنده صوت و تصویر کروم کست گوگل

اتصال به موبایل تبلت و رایانه از طریق وای ـ فای.

قیمت: یک میلیون و ۹۹۰ هزار تومان

۲ ـ مبدل تصویری بی سیم دی ـ لینک

این روزها شرکت دی لینک از تولید محصولاتی چون مودم، روتر و دوربین تحت شبکه فراتر رفته و در رده محصولات صوتی و تصویری نیز محصولاتی را ارائه کرده است.

D-Link DSM-۲۶۰ Mirror Streamer TV Adapter For Miracast Wireless Display یکی از جدیدترین محصولات دی لینک است که در رده محصولات صوتی و تصویری خانگی جای می گیرد. این وسیله قابلیت انتقال هرآنچه را که در صفحه نمایش لپ تاپ، رایانه، تبلت یا گوشی موبایل هوشمند شما در حال نمایش است به صورت بی سیم، به صفحه تلویزیون یا ویدئو پروژکتور دارد. یعنی دیگر لازم نیست برای نمایش یک عکس یا فیلم به دوستان یا خانواده، گوشی موبایل یا لپ تاپ خود را باسیم به تلویزیون وصل کنید یا محتوای رسانه ای را در صفحه نمایش کوچک گوشی موبایل، تبلت یا لپ تاپ تان به نمایش بگذارید، بلکه براحتی قادرید آن را بر صفحه نمایش بزرگ تلویزیون آن هم به صورت بی سیم، برای هر کسی که می خواهید نمایش دهید. علاوه بر این، شما می توانید به موسیقی مورد علاقه خود از طریق سیستم صوتی خانگی نیز گوش فرا دهید. برای انجام این کار دیگر لازم نیست تلویزیون شما دارای قابلیت بی سیم وای ـ فای یا DLNA باشد، بلکه شما فقط به یک پورت HDMI روی تلویزیون، یک پورت میکرو یو. اس. بی برای تامین برق دستگاه (که می تواند روی تلویزیون باشد یا با استفاه از آداپتور وصل شود) و یک دی. اس. ام ۲۶۰ دی- لینک نیاز دارید.

روتر D-Link DSM-۲۶۰ برای بازیخورها نیز کاربرد دارد زیرا می توانند به جای بازی کردن روی یک صفحه نمایش کوچک، روی صفحه تلویزیون با کیفیتی بالا بازی کنند. ابعاد بسیار کوچک و وزن سبک این دستگاه را به سیستمی ایده آل برای استفاده در سخنرانی ها و همایش ها، معرفی و نمایش محصولات یک شرکت یا استفاده برای افرادی تبدیل کرده است که مدام در حال سفر هستند و محصولات خود یا دیگران را در مکان های مختلف معرفی و به نمایش می گذارند. دی. اس. ام ۲۶۰ دی لینک- قابلیت نمایش فرمت هایی چون MPEG-۴ ،H. ۲۶۴ WMV ،AVI ،AAC ،WMA ،MP۳ ،M۳U PLS, WPL را دارد.

قیمت: ۳۴۹ هزار تومان

۳ ـ مبدل تصویری بی سیم دی لینک دی. اچ. دی- ۱۳۱

مبدل تصویری D-Link Wireless Display(WiDi) Adapter DHD-۱۳۱ به فناوری صفحه نمایش بی سیم مجهز است که کاربری آن آسان بوده و به WiDi معروف است. وای ـ دای سیستمی برای به اشتراک گذاری ویدئو های با کیفیت از رایانه به تلویزیون HD شما و از طریق شبکه وای ـ فای است. این فرآیند به این صورت عمل می کند که شما یک لپ تاپ دارای فناوری وای ـ دای با یکی از پردازنده های جدید سری Core اینتل را به صورت بی سیم به مبدل DHD-۱۳۱ متصل می کنید و آن را به پورت HDMI تلویزیون اچ. دی یا هر صفحه نمایشی متصل می کنید. با استفاده از فناوری متداول وای ـ فای، صفحه لپ تاپ شما در کسری از ثانیه روی تلویزیون پدیدار می شود بدون این که نیاز به هیچ کابلی باشد. با این شیوه شما می توانید ویدئوها، فیلم ها، سریال ها و هر آنچه روی لپ تاپتان وجود دارد، روی تلویزیون اچ. دی ببینید.

قیمت: ۳۷۰ هزار تومان

۴ ـ اپل تی. وی

ست تاپ باکس اپل تی. وی را مفصلا در صفحه ۱۱ شماره ۴۶۸ ضمیمه کلیک به شما معرفی کردیم.

قیمت: ۳۷۵ هزار تومان

۵ ـ مسیریاب بی سیم وسترن دیجیتال مای نت ۲ ترابایتی ان ـ ۹۰۰

ما همیشه وسترن دیجیتال را به عنوان تولید کننده ابزارهای ذخیره سازی و چند رسانه ای می شناسیم، اما این دفعه این شرکت برای علاقه مندان بازی های آنلاین و دوستداران مالتی مدیا هم محصولات شبکه تولید کرده تا بهترین و بیشترین کارایی و سازگاری، برای کاربران به وجود بیاید. کمپانی وسترن دیجیتال اولین روتر (مسیریاب) خود را معرفی کرد. روتر Western Digital My Net N۹۰۰ Central - ۲TB محصول جدید کمپانی وسترن دیجیتال است که دو فرکانس کاری ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز را پشتیبانی کرده و روی هر کدام حداکثر سرعت اسمی ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه می کند. این روتر دارای چهار درگاه شبکه اترنت گیگابیتی، یک درگاه USB ۲. ۰ و یک درگاه برای اتصال اینترنت است و از فناوری جدیدی به نام FasTrack برای پخش اطلاعات مالتی مدیا بدون کم شدن کیفیت یا افت سرعت در شبکه های بی سیم بهره می برد.

وسترن دیجیتال یک ابتکار ویژه به شیوه خود را برای این روتر بی سیم در نظر گرفته است. این ابتکار ویژه گنجاندن یک دیسک سخت درون این مسیریاب است که با ظرفیت دو ترابایت در دسترس است. دیسک سخت آن به نوعی نقش NAS را ایفا می کند و به شما اجازه می دهد داده های مالتی مدیای خود را روی آن ذخیره کنید و بعد به صورت بی سیم یا ابری به آنها دسترسی داشته باشید. بنابراین شما با داشتن روتر بی سیم وسترن دیجیتال N۹۰۰ در حقیقت، چند محصول در اختیار دارید و برای بازی های آنلاین یا پخش مالتی مدیا در شبکه های بی سیم به محصول مجزای دیگری نیاز ندارید. این روتر بی سیم چهار پورت شبکه یا اترنت دارد؛ بنابراین شما می توانید چند وسیله مانند لپ تاپ، تلویزیون، کنسول بازی، پرینتر و رایانه را یکجا به این روتر وصل کنید. علاوه بر این می توانید از طریق پورت زرد رنگی که در قسمت پشتی آن و کنار پورت های شبکه طراحی شده است، از اینترنت باسیم خود، به صورت بی سیم هم استفاده کنید یا حتی می توانید اینترنت را در اختیار کاربران دیگر هم قرار دهید. حتی وسایلی که به صورت باسیم به این مسیریاب متصل شوند نیز می توانند از این اینترنت بهره ببرند.

قیمت: ۶۱۲ هزار تومان

۶ ـ دی لینک باکسی باکس دی اس ام-۳۸۰

شما هم دوست دارید که به آسانی از قابلیت های اینترنت در تلویزیون خود استفاده کنید؟نقطه ضعف اینترنت این است که به یک صفحه نمایش بزرگ و رابطی برای گشت و گذار و انتخاب از بین دریایی از فیلم ها و سریال ها نیاز دارد و البته کنترل از راه دور هم ندارد! اگر جعبه کوچکی وجود داشت که می توانست آزادی عمل اینترنت را به تلویزیون اچ. دی شما با وضوح فول- اچ. دی (p۱۰۸۰) بیاورد، صدای دالبی داشته، مجهز به یک رابط کاربری فوق العاده ساده بوده و کنترل از راه دور داشته باشد، دیگر همه چیز کامل بود. D-Link Boxee Box DSM-۳۸۰ همه این امکانات را یکجا در اختیار شما می گذارد. با باکسی باکس (Boxee Box) شما تلویزیون را به صورت بی سیم کاملا در کنترل خود دارید. دارای قابلیت اتصال به تلویزیون و پخش تصاویر از طریق پورت HDMI / قابلیت اتصال به شبکه اینترنت از طریق LAN یا شبکه بی سیم / قابلیت ضبط و پخش تصاویر از طریق اتصال HDD به پورت USB یا کارت حافظه به اسلات کارت حافظه اس. دی.

قیمت: ۸۶۹ هزار تومان

کم هزینه ترین راه

کاربران با صرف کمترین هزینه نیز می توانند اسمارت فون یا تبلت خود را از طریق کابل های مینی اچ. دی. ام. آی مستقیما به همین درگاه تلویزیون خود متصل کرده و از استریم محتواهای ذخیره شده در گجت یا ویدئوی اینترنتی روی صفحه تلویزیون خود لذت ببرند. البته اسمارت فون های جدید از کابل دیگری به نام HML A/V Link برای این کار استفاده می کنند.

نکته: قیمت محصولات نام برده شده ممکن است در مناطق مختلف و شهر های کشور متفاوت باشد و به علت این که بین زمان نگارش و چاپ مطلب فاصله زمانی وجود دارد، ممکن است با توجه به شرایط بازار دستخوش تغییر شود. همچنین ذکر چند نوع از محصولات یک شرکت جنبه تبلیغ نداشته و به علت موجود نبودن تولیدات مشابه برندهای دیگر در بازار داخلی و محدودیت در گزینه های مورد نظر، ما ناگزیر چند نوع از لوازم مورد نیاز را از بین محصولات این برند انتخاب کرد ه ایم.

جواد ودودزاده