چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
۵ نکته کلیدی برای تندخواندن مطالب طولانی آنلاین
شاید برای شما هم پیش آمده از خواندن مطالب بلندی که به آنها علاقه دارید منصرف شوید. آمار لایکخور نشان میدهد که بیشتر کاربران ترجیح میدهند مطالب خیلی کوتاه را بخوانند و مطالب بلند شانس خودشان را برای خوانده شدن نزد بخش زیادی از کاربران از دست میدهند.
این را میشود کاملا از به اشتراکگذاری آیتمهای کاربران فارسی در گوگلریدر درک کرد. شبکههای اجتماعی مثل توییتر و فیسبوک هم در تغییر ذائقه کاربران سهیم هستند و کاربران هر روز گزیده پسندتر میشوند، اما میشود در این بین کسانی را پیدا کرد که با سرعت بالا، پستهای وبلاگ و محتوایی را که به آن علاقهمند هستند، میخوانند. شاید تصور شما از تندخوانی، عجله داشتن و بیمعنی بودن یا سطحی خواندن باشد اما اگر این فن را یاد بگیرید و آن را سرلوحه خودتان قرار بدهید در دنیای آنلاین خود بسیار موفقتر خواهید بود.
اما سؤالی که اینجا مطرح میشود این است که آیا میشود جان کلام متنهای بلند را با کمترین میزان از بین رفتن مفاهیم فهمید؟ بهنظر من جواب این سؤال بله است. در این مورد تحقیقاتی کردم که در اینجا ۵ نکته کلیدی راجع به تندخوانی را با هم بررسی میکنیم و امیدوارم این نکات به شما کمک کند.
● متن را با صدای بلند برای خودتان نخوانید
خیلیها عادت دارند با صدای بلند (یا حتی به صورت زمزمه کردن) یک متن آنلاین را برای خودشان بخوانند. میتوانید نیاز شنیدن هر کلمه را حذف کنید. اصلا انگار صدایی در مغزتان نمیشنوید. میتوانید با دیدن یا نگاه کردن، یک متن را خیلی سریعتر از آن که صدای هر کلمه را بشنوید بخوانید. این روش عجیب را یکبار امتحان کنید. قول می دهم که مجذوبش بشوید. مثل یک میان بر از قسمت بزرگی از مغز میماند.
● تندخوانی راحتتر است
کسانی که این کار را شروع کردهاند، اتفاقی جالب برایشان افتاده است. در واقع آنها هر کلمه را توی ذهنشان نمیبینید، ولی مغزشان میداند که چه چیزی را میخواند مثل این میماند که چشمها تحمل نگاه کردن به کلمات را ندارند، ولی مغز اطلاعات را تجزیه و تحلیل میکند.
مغز شما میتواند گروهی از کلمات و جملات را با هم تجزیه و تحلیل کند. به محض این که از این روش استفاده کنید این حس به شما دست میدهد که با آرامش فقط چشمهایتان را در متن روی کلمات خیلی تند سُر بدهید. فقط مثل هر چیز دیگری نیاز به کمی تمرین دارید.
● برنگردید
شاید به این قضیه توجهی نکنید، ولی خیلی از ما اول یک جمله را میخوانیم بعد برمیگردیم دوباره آن را میخوانیم. بیشتر نگران این هستیم که شاید یک نکته کوچک را از قلم انداخته باشیم، پس برمیگردیم و دوباره از اول میخوانیم و این زمان خواندن یک متن طولانی آنلاین را ۲ برابر و گاهی چند برابر میکند. ارزش امتحان کردن را دارد پس تلاش کنید.
اگر فکر میکنید که چیزی از قلم افتاد، فقط ادامه بدهید. هیچ قانونی وجود ندارد که بتواند قانعتان کند یک پست طولانی ارزش دوباره خواندن را داشته باشد.
● پدال گاز را کنترل کنید
در خواندن بعضی از مطالب باید دقت بیشتری به خرج داد مثل خواندن یک آگهی استخدام، یک مطلب تخصصی محاسباتی یا یک شعر کلاسیک، اما بعضی مطالب را میشود با سرعت خیلی زیاد خواند مثل یک خبر ورزشی، داستان، مطالب مجلهها و... پس سعی کنید متناسب با نوع مطلبی که میخوانید سرعت خواندن خودتان را انعطاف بدهید.
● با اشتباهات تندخوانی آشنا شوید
- اشتباه اول: اگر هر کلمه را در آن واحد واقعا آرام بخوانید، آن کلمه را بهتر درک میکنید. خب این حقیقت ندارد. چند بار برایتان پیش آمده که یک جملهای را آرام خواندید و به یک مساله دیگر فکر میکردید، پس واقعا نمیفهمیدید که چه داشتید میخواندید؟ خب این مورد برای خودم بیشتر از یک میلیون بار اتفاق افتاده. فهمیدن، رابطه مستقیمی به تمرکز دارد، نه سرعت. اگر جدا به آن چیزی که میخوانید تمرکز کنید، فهم شما بخوبی عمل میکند، حالا میخواهید تند بخوانید یا نه. حتی مقدار کمیحواس پرتی در این مورد هم میتواند به شما کمک کند.
- اشتباه دوم: و این هم اشتباهی بیش نیست که شما یک دفعه یاد میگیرید که تندخوان بشوید، ولی الان شما قادرید که یک پست طولانی را واقعا تند بخوانید. تندخواندن یک مطلب طولانی رابطه مستقیمی با آشنا بودنتان به موضوعی که میخوانید دارد. اگر من یک پست در مورد شبکههای اجتماعی بخوانم مطمئنا مثل برق تمامش میکنم. اگر یک پست در مورد جراحی مغز بخوانم، وقتی معنی کلمهها را نفهمم واقعا برایم مهم نیست که چقدر تند میخوانم چون همهاش برایم وقت تلف کردن هست.
- اشتباه سوم: اشتباه سومی که دوست دارم آن اشاره کنم این که سطحی خواندن با تندخواندن خیلی فرق دارد، گرچه خیلی وقتها بعضیها جای کلمات را با هم عوض میکنند. سطحی خواندن یعنی جای یک چیز را با یک چیز دیگر عوض کنید. جای کلمهای را با کلمه دیگر عوض کنید. تندخواندن کلا یک تکنیک دیگری به شمار میآید. با تندخوانی کردن، شما یک متن را کاملا جذب مغز خودتان میکنید. اگر چه با سطحی خواندن میتوانید یک مطلب طولانی را سریع تمام کنید. اما اطلاعاتی که به صورت تندخواندن وارد مغز شما میشود با سطحی خواندن قابلمقایسه نیست چون همه متن را نمیخوانید.
سایت ویزویز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست