چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

۵ اکتبر ۲۰۰۳ ـ پیش بینی اکتبر ۲۰۰۳ پوتین درباره عراق و افغانستان که در سال ۲۰۰۸ درست بودن آن ثابت شد


۵ اکتبر ۲۰۰۳ ـ پیش بینی اکتبر ۲۰۰۳ پوتین درباره عراق و افغانستان که در سال ۲۰۰۸ درست بودن آن ثابت شد

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری وقت روسیه پنجم اکتبر ۲۰۰۳ در بازگشت از سفر آمریکا به مسکو در مصاحبه ای چنین پیش بینی کرده بود: آمریکا در عراق با یک جنگ طولانی، خشن و بی نتیجه در گیراست؛ …

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری وقت روسیه پنجم اکتبر ۲۰۰۳ در بازگشت از سفر آمریکا به مسکو در مصاحبه ای چنین پیش بینی کرده بود: آمریکا در عراق با یک جنگ طولانی، خشن و بی نتیجه در گیراست؛ نظیر وضعیتی که شوروی در دهه ۱۹۸۰ در افغانستان با آن رو به رو بود. پوتین که در آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کرده گفته بود: عراق می تواند به مرکزی تازه و یک مغناطیس برای همه عناصر تخریب در آید.

وی در آن مصاحبه افزوده بود: طبق اطلاعاتی که به دست آورده است تاکنون و در همین چندماهی که از اشغال نظامی عراق می گذرد شماری از اعضای گروههای مختلف تخریب وارد عراق شده اند، و این درحالی است که عراقی ها نظامیان آمریکایی را نیروی اشغالگر می نامند و جهانیان نیز استقرار نظامی آمریکا در عراق را فاقد مشروعیت بین المللی می خوانند. عراق در یک منطقه حساس جهان قرارگرفته و نباید نظم آن برهم می خورد. چنین نقطه ای در جهان و در شرایطی که به آن دچار شده است محلی مناسب برای پیدایش و رشد عناصر و کانونهایی خواهد بود که مانع از برقراری هرگونه نظم و ترتیب خواهند شد زیرا که نظم و قاعده مانع رشد آنها می شود.

پوتین همچنین پیش بینی کرده بود که آمریکا با این وضعیت، در افغانستان هم موفق نخواهد شد و هرگونه ناآرامی در افغانستان به پاکستان و احیانا هند انتقال خواهد یافت. ما امکان انتقال ناآرامی از افغانستان به آسیای میانه (منطقه فرارود) را نخواهیم داد.

مرور زمان نشان داد که پیش بینی پوتین درست بود. برخی از مفسران در مقالات اکتبر ۲۰۰۸ خود به این پیش بینی اشاره کرده بودند. پوتین اینک نخست وزیر روسیه و رهبر حزب اکثریت این کشور (مرد شماره یک روسیه) است. پوتین پس از رویداد آگوست ۲۰۰۸ گرجستان نیز گفت که این رویداد روند سیاست ها را در جهان تغییر داد و نظم جهانی آن نخواهد بود که پیش از رویداد هشتم آگوست وجود داشت. به نوشته تفسیرنگاران، زنگ این مطلب همچنان درگوش دولتمردان و سیاستمداران کشورها طنین انداز است و تلاش دارند که خود را با وضعیت آتی مطابقت دهند.