دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

تامین هوای پاک برای محیط کار


تامین هوای پاک برای محیط کار

کیفیت نامناسب هوا به خاطر انتشار آلاینده ها در محیط کار می تواند به ناراحتی های تنفسی، ناراحتی یا بیماری کارگران منجر شود. کارفرمایان برای حفظ کیفیت ▪ هوا در محل های کار باید …

کیفیت نامناسب هوا به خاطر انتشار آلاینده ها در محیط کار می تواند به ناراحتی های تنفسی، ناراحتی یا بیماری کارگران منجر شود. کارفرمایان برای حفظ کیفیت ▪ هوا در محل های کار باید تمهیدات مقتضی را اتخاذ کنند. این تمهیدات عبارتند از:

نگه داشتن میزان گرد وخاک، بخار و گازهای آلاینده در محیط کار پایین تر از غلظت توصیه شده توسط کنفرانس دولتی کارشناسان سلامت صنعتی به اندازه TWA-TLV‏ (حد آستانه)، یعنی غلظتی که کارگران می توانند بدون عوارض سلامتی نامطلوب، به طور مکرر (۸ ساعت در روز/ ۴۰ ساعت در هفته و هر هفته) درمعرض آن قرار داشته باشند.

تعیین و اجرای اقدامات کاری برای به حداقل رسانی نشت آلاینده ها به محیط کار شامل:

۱)‏ لوله کشی مستقیم مواد مایع یا گازی شکل

۲‏) حداقل کردن جابه جایی مواد پودری شکل خشک

۳)‏‏ عملیات های محصور شده

۴‏) تهویه دود در محل های پخش و عرضه

۵)‏‏ نقل و انتقال مواد خشک در خلاء به جای وسایل نقلیه مکانیکی یا پنوماتیک

۶‏) ذخیره داخلی ایمن در کانتینرهای مهر وموم شده بجای ذخیره سازی نامرتب.

در مواقعی که هوای پیرامون، حاوی مواد متعددی است که آثار مشابه بر اندام های بدن دارند، درنظر گرفتن مجموع خطرات با استفاده از برآوردهای توصیه شده توسط کنفرانس دولتی کارشناسان سلامت صنعتی.

درمواقعی که شیفت کاری بیشتر از ۸ ساعت طول بکشد، برآورد معیار خطر سازگار با محل کار که توسط کنفرانس دولتی کارشناسان سلامت صنعتی توصیه شده است.

تامین هوا

برای فضاهای داخلی و محدود کار، باید هوای تازه کافی تدارک دیده شود. عواملی که در طراحی تهویه مدنظر قرار می گیرند عبارتند از فعالیت فیزیکی، مواد مورد استفاده، و فرایندهای مرتبط با انتشار. سیستم توزیع هوا باید طوری طراحی شود که کارگران درمعرض جریان هوا قرار نگیرند.

سیستم های مکانیکی تخلیه هوا نیز باید در وضعیت کاری مناسب نگهداری شوند. سیستم های تخلیه هوا دارای منبع محلیِ لازم برای حفظ یک محیط احاطه کننده ایمن، باید شاخص های محلی عملکرد صحیح را داشته‏ باشند.

چرخش دوباره هوای آلوده به هیچ وجه قابل قبول نیست. فیلترهای ورودی هوا باید تمیز و عاری از گرد وغبار و میکرو ارگانیسم ها نگهداری شوند. گرمایش، تخلیه و تهویه مطبوع ‎(HVAC)‎ و سیستم های خنک کننده صنعتی باید نصب، نگهداری و به کار گرفته شوند تا از رشد و انتشار عوامل بیماری زا (مثلا عامل ذات الریه) یا زاد و ولد ناقل ها (مثل پشه و مگس) جلوگیری کنند.‏

کیفیت هوا

فعالیت های ساخت وساز ممکن است انتشار گرد وخاک ناپایدار را موجب گردد که می تواند از تلفیقی از حفاری محل و حرکت خاک، برخورد ماشین آلات ساختمانی با خاک عریان و قرار گرفتن خاک عریان و تل های خاکی در برابر باد، ناشی شود. تخلیه گاز موتورهای دیزلی تجهیزات خاکبرداری و آتش زدن باز ضایعات جامد می تواند منبع ثانویه این انتشار باشد. فنون مدنظر برای ممانعت و کاستن از انتشار گرد وخاک از محل های ساخت وساز و ازکار خارج کردن عبارتند از:

حداقل رسانی گرد وخاک از منابع جابه جایی مواد، همانند نقاله ها و انبارک ها، با استفاده از حفاظ یا تجهیزات کنترلی.

حداقل کردن گرد وخاک از منابع محیط باز، شامل تل های ذخیره سازی، با استفاده از تدابیر کنترلی همانند کارگذاشتن حصار و پوشش و افزایش رطوبت مواد

فنون فرونشاندن گرد وخاک همانند به کارگیری آب یا مواد شیمیایی غیرسمی برای به حداقل رسانی گرد وخاک ناشی از حرکت وسایط نقلیه، به اجرا درآید

حذف گزینشی آلاینده های خطرناک هوا همانند آزبست از زیرساخت های موجود قبل از تخریب

مدیریت انتشار گرد وخاک از منابع سیار

خودداری از آتش زدن باز جامدات

مترجم: آیدین تبریزی