جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اگر ریـفـلاکس داریـد غـذای تنـد و تـرش نخـوریـد!


اگر ریـفـلاکس داریـد غـذای تنـد و تـرش نخـوریـد!

یکی از توصیه‌ها برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مانند ریفلاکس، زخم معده یا...، این است که باید از خوردن خوراکی‌ها و میوه‌های ترش و غذاهای تند پرهیز کنند...
اما حقیقت این …

یکی از توصیه‌ها برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی مانند ریفلاکس، زخم معده یا...، این است که باید از خوردن خوراکی‌ها و میوه‌های ترش و غذاهای تند پرهیز کنند...

اما حقیقت این است که ترشح اسیدمعده و اسیدیته این اسید اصلا با اسیدیته خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنیم، قابل قیاس نیست. به عبارت ساده‌تر، pH اسید معده حدود ۸/۰ است در حالی که اسید موجود در برخی خوراکی‌ها مانند پرتقال، کیوی و... بسیار پایین است. یعنی اسیدیته میوه‌ها و خوراکی‌های ترش در برابر اسیدیته معده مانند یک عدد کوچک در برابر بی‌نهایت است. البته برخی از افراد، حساسیت‌های خاصی به این خوراکی‌ها دارند. این حساسیت‌ها در سالمندان و بیماران، شایع‌تر است و ممکن است به ترکیب‌های بعضی از میوه‌های ترش حساسیت داشته باشند بنابراین باید برای احتیاط و جلوگیری از بروز واکنش‌های التهابی آلرژیک که ممکن است برخی از این خوراکی‌ها مانند کیوی یا پرتقال برایشان ایجاد کنند، مصرف آنها را در رژیم روزانه‌شان کاهش دهند. برای سایر افراد مبتلا به ناراحتی‌های گوارشی، مصرف خوراکی‌ها و میوه‌های کمی ترش به شرط آنکه مدیریت تغذیه داشته باشند و الگوی غذایی و رژیم‌درمانی خود را به خوبی رعایت کنند،‌ هیچ اشکالی ندارد و تاثیری بر افزایش شدت بیماری‌شان نخواهد داشت.

نکته دیگر در مورد مصرف غذاهای تند است. غذاهای تند، محرک ترشح اسیدمعده هستند، بنابراین کسانی که ناراحتی‌های گوارشی دارند، باید مصرف غذاهای تند و پرادویه را در برنامه غذایی‌شان محدود کنند. در کل، غذاهای حاوی کافئین، فلفل و ادویه‌های مختلف باید در برنامه غذایی کسانی که التهاب معده، زخم معده و ناراحتی‌های گوارشی دارند، محدود شوند تا مشکل با مصرف چنین غذاهایی دوچندان نشود.

دکتر محمدرضا وفا

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران