دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
چاقها و عصبیها میتوانند از یوگا کمک بگیرند
یوگا، سیستمی است که سبکهای مختلفی دارد. بهطور کلی ۸ سیستم اصلی در کشور هند هستند که سبکهای مختلفی از یوگا را ارایه میدهند.
هر کدام از این سبکها روی قسمتی از بدن بیشتر تاکید دارند. به عنوان نمونه برخی از سبکهای یوگا بر بعد ذهنی و روشهای ریلکسیشن، برخی روشها بر دردهای عضلانی و مفصلی و برخی دیگر از روشها یا کمک وسایل جانبی فرد را در انجام بهتر حرکات یوگا یاری میکند. به طور کلی، یوگا بخشهای مختلف جسمانی، بعد روانی و همچنین بعد ذهنی فردی که آموزش میبیند را در برمیگیرد. در واقع به دلیل اینکه حرکتهای مختلف یوگا همراه با نوعی آگاهی دادن به بخشهای مختلف بدن است به تدریج به فرد یاد میدهد که روی جسم و ذهن تاثیر و کنترل بهتری داشته باشد. اگر فردی، تمرینهای یوگا را به صورت منظم انجام دهد به تدریج تاثیر آن را روی شیوه رفتاری و بعد ذهنی خود خواهد دید. به عنوان نمونه افرادی که چاق هستند خیلی از اوقات به قول خودشان رفتارشان قابل کنترل نیست. اگر این افراد تمرینهای یوگا را به صورت منظم انجام دهند روی عادات بد غذا خوردن شان تاثیر گذاشته و شیوه زندگی آنها را تغییر میدهد.
از سوی دیگر انجام منظم تمرینات یوگا – که در اصطلاح به آن آسانا میگویند- روی سیستم هورمونی بدن هم تاثیر گذاشته و باعث تعادل آن میشود. همچنین یوگا میتواند باعث تعادل سیستم عصبی و حرکات دستگاه گوارش شده و گردش خون را در قسمتهایی که فرد روی آن تمرین انجام میدهد، افزایش دهد. یوگا موجب کاهش استرس در فرد نیز میشود. در عین حال اگر تمرینات بهصورت پشتسر هم انجام شود ماهیت دینامیک پیدا میکند، درست مشابه ورزشهای استقامتی که به فرد توصیه میشوند. بهطورکلی حرکتهای سبک، نرم و آهستهای از یوگا برای افراد چاق مناسب است که اکثرا در گروههای مختلف سنی قابل انجام هستند. این تمرینات ترکیبی از حرکات، جهت انعطافپذیری و افزایش هماهنگی بین بخشهای مختلف بدن بوده و به تدریج باعث افزایش قدرت میشوند و اگر این حرکات به درستی انجام شوند فشار بیش از حد به اندامهای قلب و ریه وارد نخواهد شد. نکته مهم دیگر این است که افرادی که قصد دارند یوگا تمرین کنند به خصوص افراد مبتدی باید این رشته را تحت نظر استاد شناختهشده یاد بگیرند. اگرچه این حرکات به نسبت ساده هستند اما اگر حرکتی بهصورت اشتباه انجام شود، میتواند آسیبهای جدی به فرد وارد آورد.
لازم به ذکر است انجام برخی از حرکتها در بیماران اسکلتیعضلانی، بیماران مبتلا به فشارخون و بیماران قلبی ممنوعیت دارد. همچنین انجام برخی از حرکات در دوران قاعدگی یا بارداری ممکن است منع شود که مربی از این موارد آگاهی کامل دارد. بنابراین توصیه میشود در انتخاب مرکز یادگیری و مربی دقت بیشتری داشته باشید. در نهایت اگر تمرینات یوگا بهطور منظم انجام شود رفتارهای پرخوری فرد کمتر خواهد شد.
دکتر هاله دادگستر
متخصص پزشکی ورزشی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست