دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
کوکو زود پز و خوشمزه
کوکو یکی از غذاهای خوشمزه است که تهیه و طبخ آن هم تقریبا ساده و راحت است. تخممرغ اصلیترین و مهمترین ماده این غذا محسوب میشود. کوکو را هم به عنوان شام و ناهار سبک و هم میان وعدهای برای دانشآموزان و غذایی مناسب برای بین راه و مسافرتها میتوان استفاده کرد. این غذا انواع مختلفی دارد که کوکوی سبزی و سیبزمینی از رایجترین انواع آن است.
کوکوها باید خوب سرخ شود برای این کار وقتی روغن در ظرف داغ شد مایه کوکو را بریزید. برای برگرداندن آن هم میتوانید کوکو را درون همان ظرف برش داده و برگردانید یا اینکه داخل یک دیس بزرگتر برگردانده و طرف سرخ نشده کوکو را دوباره داخل ماهیتابه بگذارید تا خوب سرخ شود. بهتر است کوکو را با شعله متوسط بپزید. همچنین در ظرف باید گذاشته باشد تا این غذا خوب پخته و آماده خوردن شود. کوکو به علت داشتن سبزیجات و تخممرغ غذای کاملی محسوب میشود ولی برای تهیه انواع کوکو دقت داشته باشید که تخممرغها باید خوب مخلوط شود اگر همزن برقی دارید میتوانید از آن استفاده کنید در غیر این صورت تخممرغها را چند دقیقه خوب بزنید. نکته دوم اینکه وقتی مواد کوکو را با تخممرغ مخلوط کردید این مایه را خوب بزنید تا کاملا مخلوط شود.
● کوکوی سبزی
کوکوی سبزی همان طور که از نامش پیداست از سبزی تازه شامل تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله تشکیل شده البته بهتر است چند برگ کاهو هم به این سبزیها اضافه کنید. بعد از پاک کردن و شستن بگذارید تا سبزی کاملا خشک شود، سپس آن را خرد کرده و با مقدارکمی نمک، فلفل و ادویه مخلوط کنید. بهتر است کمی آرد هم به آن بزنید. در ظرف دیگری چند تخممرغ را شکسته و خوب بزنید تا سفیده و زرده مخلوط شود. حالا سبزی و تخممرغها را خوب با هم مخلوط کنید. مقداری روغن درون تابه ریخته و روی آتش بگذارید، وقتی روغن داغ شد، مایه کوکو را داخل آن بریزید. یکطرف آن که سرخ شد کوکو را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
● کوکوی سیبزمینی
ابتدا چند عدد تخممرغ را درون کاسه شکسته و خوب بزنید. برای تهیه این نوع کوکو میتوانید سیبزمینیها را آب پز کرده و یا به صورت خام در کوکو استفاده کنید. در هر دو صورت سیبزمینی را پوست کنده و ریز رنده کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم روی آن بپاشید. سپس تخممرغهای زده شده را با سیبزمینی مخلوط کرده و خوب بزنید. بنابر سلیقه و ذائقه افراد خانواده میتوانید کمی زعفران را با آب داغ مخلوط کرده و درون مایه کوکو سیبزمینی بریزید. حالا مواد را خوب با هم مخلوط کنید. درون ماهیتابه روغن ریخته و روی حرارت بگذراید. وقتی روغن داغ شد مایه کوکو را درون ماهیتابه ریخته و بگذارید تا خوب سرخ شود. بعد از سرخ شدن یک طرف، آن را برگردانده تا طرف دیگر هم سرخ شود. دقت داشته باشید کوکویی که با سیبزمینی خام پخته میشود، کمتر به روغن احتیاج دارد.
● کوکوی بادمجان و کدو
این کوکو به چند روش طبخ میشود. اولین شیوه آن است که بادمجانها را پوست کنده و بعد از اینکه نمک روی آن ریختید بگذارید تا یک ساعت بماند؛ سپس آنها را بشویید. بادمجانها یا کدوها را حلقه حلقه برش داده و سرخ کنید. بعد از سرخ شدن دو طرف بادمجان یا کدوها، تخممرغها را که در کاسه دیگری شکسته و زدهاید، درون ماهیتابه ریخته و بگذراید تا تخممرغ ببندد. کوکوی شما آماده است. طریقه دیگر طبخ این کوکو به این صورت است که بادمجانها یا کدوها را رنده کنید و بعد با نمک و فلفل و تخممرغهای زده شده مخلوط کنید. سپس درون روغن داغ بریزید تا کوکو سرخ و برای خوردن آماده شود. اما روش سوم به این صورت است که بادمجانها یا کدوها را سرخ کرده و بکوبید و با نمک و فلفل و تخممرغ زده شده مخلوط کرده و کوکوی خوشمزهای تهیه کنید. این کوکو را میتوانید با مخلوط کدو و بادمجان هم طبخ کنید.
● کوکوی گوشت
برای تهیه این کوکو تعدادی پیاز را خلالی سرخ کرده، سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید بهتر استمقداری سویا را که مدت نیم ساعت در آب ولرم بوده و بعد درون آبکش ریخته و آبش را گرفتهاید، با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و سرخ کنید. سپس نمک و فلفل و ادویه را هم اضافه کرده و تخممرغهای زده شده را درون آن بریزید و خوب مخلوط کنید تا کاملا سرخ شود. این کوکو را با مرغ یا ماهی چرخ کرده نیز میتوانید تهیه کنید.
● کوکوی تره یا برگ سیر
تره را بعد از شستن ریز خرد کنید. اگر سیر تازه داشته باشید میتوانید با برگهای سبز سیر هم این کوکوی خوشمزه را تهیه کنید. برگ سیر یا تره را بعد از خرد کردن با تعدادی تخممرغ که خوب زده شده و نمک و فلفل مخلوط کنید و داخل روغن که کمی داغ شده بریزید و مانند کوکوهای دیگر دو طرف آن را سرخ کرده و میل نمائید.
● کوکوی قارچ
تعدادی قارچ را بعد از اینکه خوب شسته و خاک وشن آن را گرفتید، ریز خرد کنید. حالا مقداری نمک و فلفل و ادویه داخل این مواد ریخته و مقدار کمی آرد به آنها اضافه کنید. سپس تخممرغهای شکسته را به آن اضافه کرده بعد از اینکه مواد را خوب مخلوط کردید، آن را داخل روغن که کمی داغ شده بریزید و دو طرف آن را سرخ کرده و میل نمائید.
مرضیه عالمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست