پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
بلوتوث چیست؟
![بلوتوث چیست؟](/web/imgs/16/87/758yt1.jpeg)
حتماً همگی شما نام بلوتوث را به شكل های مختلف تا به امروز شنیده اید و بسیاری از شما با آن آشنایی داشته و از آن استفاده می كنید. بلوتوث یك ابزار صنعتی برای اتصال از نوع بی سیم به شبكه های محلی و جهانی است.
در واقع بلوتوث وسیله ای است كه راهی برای ارتباط بین ابزارهای مختلف دیجیتالی پیدا می كند. به عنوان مثال كامپیوترها، موبایل، لپ تاپ، پرینترها و دوربین های دیجیتالی می توانند با این وسیله و با امواج رادیویی كوتاه با یكدیگر ارتباط پیدا كنند.
نام بلوتوث از نام پادشاهی وایكینگ گرفته شده است كه در قرن دهم می زیسته.( هارولد بلوتوث علاقه فراوانی به بحث احزاب و تفكرات آنها داشت. او به دلیل علاقه اش به تمشك آبی، دندان هایش همیشه آبی بوده!) بلوتوث كه در ابتدا برای تلفن همراه طراحی شده بود یك آی سی نسبتاً ارزان است كه روی نوك تلفن های همراه وصل می شود و می تواند امواج را از ۱۰ سانتی متری تا ۱۰۰ متری تشخیص داده و دریافت كند. البته بلوتوث ها سه كلاس مختلف دارند كه همگی توانایی تشخیص ۱۰ تا ۱۰۰ متر را ندارند.
از طریق بلوتوث می توان فایل های مختلف نظیر MP۳ و JPG را منتقل نمود همچنین می توان با آن GPS را دریافت كرد و به همین دلیل تعدادی از كارخانه های ماشین سازی پیشرفته دنیا از آن استفاده كرده اند.
اكنون تمام شركت های سازنده تلفن همراه از این ابزار استفاده می كنند. بلوتوث از استاندارد شبكه IEEE۸۰۲ استفاده می نماید.
ابتدا بلوتوث در نسخه های ۱ و ۱۸ به بازار ارائه شد كه مشكلات بسیاری داشت. مثلاً در هنگام تكان خوردن دست، ارتباط قطع شده و ابزارها نمی توانستند همدیگر را پیدا كنند. پس از آن، نسخه ۲/۱ ارائه گردید كه با اضافه كردن AIH به آن فركانس های مختلف از هم جدا شده و از تداخل آنها در سرعت های بالا و به هنگام حركت جلوگیری می شد.
نسخه ۲ بلوتوث در حالی كه تمام نسخه ۱۰X را ساپورت می كرد دارای مزیت EDR بود كه با سرعت ۱/۲ مگابیت در ثانیه توانایی انتقال اطلاعات را دارا بود و در ضمن منبع تغذیه ضعیف تری را در طول یك سیكل كار لازم داشته و محدوده خطایی آن بسیار كم است.
نسخه بعدی بلوتوث كه به نام Lisbon نیز شناخته می شود قابلیت های جدیدی دارد كه از جمله آنها افزایش سرعت و امنیت انتقال اطلاعات است كه باعث افزایش ارزش این ابزار برای كاربران می گردد.
در مدل لیسبون یك كلید رمز وجوددارد كه به منظور افزایش امنیت حركت كرده و بین لینك های مختلف سوئیچ می كند. این كلید رمز شامل نام سخت افزار و كدهای آن می باشد و قبل از انتقال احتیاج به بازگشایی دارد.
انتظار می رود در آینده نزدیك بلوتوث در ماوس و صفحه كلید هم استفاده شود و باعث كاهش مصرف الكتریسیته بین ۳ تا۱۰ مرتبه در آنها شود.
نسخه بعد از لیسبون به نام Seattle می باشد كه انتظار می رود دارای سرعت و امنیت فوق العاده ای باشد.
با توجه به روند استفاده از بلوتوث در ابزارهای دیجیتال، انتظار استفاده از آن در مكانیزه كردن وسایل خانگی و كنترل از راه دور آنها روز به روز افزایش می یابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست