شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
نان زنجبیلی
این نان یکی از نانهای محلی تبریز است که میتوانید آن را بدون خرما و گردو نیز به صورت ساده تهیه کنید. مطمئن باشید. در وعده صبحانه و یا میان وعدهها همراه با پنیر محلی تبریز بسیار پرطرفدار خواهد بود.
مواد لازم:
آرد ۴ پیمانه
شکر ۳/۴ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
کره ۵۰ گرم
خمیر مایه یک و نیم قاشق چایخوری سر پر
پودر زنجبیل یک و نیم قاشق چایخوری سر پر تخم مرغ ۱ عدد
خرما و گردو به مقدار لازم
برای روی نان:
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه:
شیر را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. زیاد نباید روی حرارت بماند، همین که ولرم شود کافیست. اکنون ۴/۱پیمانه از شیر را با یک قاشق شکر و یک و نیم قاشق چایخوری خمیر مایه مخلوط کنید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بماند. سپس خمیر مایه عمل آمده و آماده را به بقیه شیر اضافه کنید. کره را روی حرارت قرار دهید تا آب شود، کره آب شده را به آرامی به شیر اضافه کرده و به سرعت با چنگال مخلوط کنید. اکنون تمام مواد خشک (آرد، شکر، نمک و پودر زنجبیل) را به شیر اضافه کرده و مخلوط کنید. تخم مرغ را نیز در این مرحله به خمیر بیافزایید. خمیر را با دست به خوبی ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست بدست آید، سپس روی خمیر را پوشانده و به مدت ۱ ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار دهید تا خمیر پف کرده و حجم آن دو برابر شود. در این مرحله به اصطلاح گفته میشود که خمیر ورآمده و رسیده است.
هسته خرماها را در آورید و با پشت چنگال کمی آن را له کنید. گردو را طوری که زیر دندان بیاید خرد کنید. این مواد را کنار بگذارید.
خمیر را پس از یک ساعت استراحت بردارید و چند دقیقهای دوباره ورز دهید و سپس به ۱۵ قسمت تقسیم کنید. به این مرحله چانه زدن خمیر گفته میشود.
یکی از چانههای خمیر را بردارید و کمی با دست به صورت گرد باز کنید و وسط آن خرما و گردو گذاشته و از اطراف خمیر را به سمت وسط جمع کرده و گرد کنید، طوری که گردو و خرما وسط خمیر بماند. سپس به صورت گرد شکل داده و کمی پهن کنید. تمام خمیر را به همین شکل آماده کنید و داخل سینی فر که از قبل کاغذ روغنی انداختهاید بچینید.
زرده تخم مرغ را با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به وسیله برس روی نانها بمالید و در آخر کنجد بپاشید، توجه کنید که مخلوط زرده تخم مرغ روی کاغذ سینی و یا اطراف آن نریزد، چون در هنگام پخت نانها ممکن است بسوزد و بوی نامطبوعی ایجاد کند.
نانها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردهاید قرار دهید. هنگامی که روی نانها طلایی شد، آماده است. همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، این نان را بدون مغز گردو و خرما نیز میتوان تهیه کرد.
مریم محمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست