چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
تولید انرژی قابل تجدید از غوغای شهر
مهندسین می گویند با به دام انداختن ارتعاشات ناشی از تردد كامیون ها، صدای ترن های در حال حركت و حتی صدای پای عابرین در شهرهای شلوغ می توان آنها را به انرژی تبدیل كرد و از آن برای روشنایی معابر و ساختمان ها استفاده كرد. یك موسسه معماری كه در لندن مستقر است در حال كار بر روی پروژه ای است كه هدف آن مهار تپش شهر و استفاده از آن به عنوان منبع انرژی قابل تجدید است.
«كلار پرایس» كه مدیر بخش «معماری تاسیسات» است، می گوید: «هزاران نفر از مردم در زمان اوج رفت و آمد از امكانات شهری مانند ایستگاه های ترن استفاده می كنند.» وی در ادامه می گوید: «احتیاجی نیست كه شما یك نابغه ریاضی باشید تا متوجه شوید اگر این انرژی نهفته در تپش شهر مهار شود، در واقع می توان یك منبع انرژی بسیار مفید را تولید كرد كه در حال حاضر به هدر می رود.» تعدادی از سازمان ها از پیشنهاد «پرایس» و گروه وی پشتیبانی مالی و فنی می كنند.
«تونی بیتس» مدیر توسعه تجارت از بنگاه مهندسین مشاور اسكات ویلسون كه در انگلستان مستقر است، می گوید: «اولین واكنش من به پیشنهاد این پروژه این بود كه با تعجب گفتم «این یك كار خارق العاده است».» وی در ادامه می افزاید: «البته از نظر یك مهندس، این طرح واقعاً قابل اجرا و عملی است.»
«بیتس» و «پرایس» در حال ایجاد و توسعه یك شركت مشاركتی هستند تا این ایده را تبدیل به واقعیت كنند. گروه معماری آنها در حال همكاری با تیم های تحقیقاتی دانشگاهی هستند تا دو نمونه اولیه از مهاركننده های ارتعاش را تا ماه دسامبر امسال (اوائل ماه آذر ۱۳۸۵) تكمیل و به اتمام برسانند.
• ارتعاشات خوب و مفید
اولین نمونه پلكانی است كه از فناوری هیدرولیك یا پیزوالكتریك در پیشانی هر پله بهره می برد. این فناوری انرژی حركتی ناشی از قدم ها و صدای پای رهگذران را جمع آوری می كند و آن را به یك جریان الكتریكی تبدیل می كند. بالا رفتن از پلكان ها نیاز به نیروی بیشتری دارد كه بدین معنی است كه انرژی بیشتری برای مهار شدن ایجاد می شود.
كارشناسان بخش مهندسی از دانشگاه هال امیدوارند كه سامانه ای را ابداع كنند كه بتواند حداقل ۵۰ درصد از شش تا هشت وات انرژی كه هر فرد عموماً در زمان قدم زدن تولید می كند را به انرژی تبدیل كند. این جریان از انرژی در یك باتری ذخیره می شود كه می توان از آن برای روشنایی ساختمان ها و معابر یا تجهیزات الكترونیكی استفاده كرد.
نمونه دوم سامانه روشنایی بی سیمی است كه از ژنراتورها و اجزای بسیار كوچك استفاده خواهد كرد. این اجزا به گونه ای طراحی می شوند كه با فركانس های ارتعاشات محیط مرتعش می شوند. این ارتعاش یا یك آهن ربا مرتبط به یك سیم پیچ را به حركت درمی آورد و یا فشاری را بر روی یك سازه كریستالی درون ژنراتور وارد می كند كه در نتیجه یك جریان الكتریكی را تولید كند.
www.abc.net.au/science,Jun.۲۰۰۶
ترجمه: فرشید كریمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست