چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مخالفت یا کسب امتیازات بیشتر
پیش از آنکه استعفاهای زنجیرهای رؤسای فدراسیونهای ورزشی با حضور محسن مهرعلیزاده در انتخابات ریاست کمیتهٔ ملی المپیک ارتباط پیدا کند، سخنگوی سازمان تربیت بدنی با صدور اطلاعیهای خبر از انصراف مهرعلیزاده در انتخابات ریاست کمیتهٔ ملی المپیک داد. این انصراف زمانی مطرح شد که تا انتخابات ریاست کمیتهٔ ملی المپیک که روز دوم آبانماه امسال برگزار میشود. هنوز زمان زیادی باقیمانده است و این احتمال وجود دارد که رئیس سازمان ترییت بدنی حضور دوبارهٔ خود را در این انتخابات اعلام کند.
سروصدای خبری که استعفاء ۵ رئیس و نائبرئیس فدراسیونهای ورزشی در رسانههای گروهی داشت و شکل گرفتن این ذهنیت که مهرعلیزاده قصد دارد با کنار گذاشتن برخی رؤسا و آوردن نفرات جدید، زمینهٔ حمایت بیشتر از خود را در انتخابات ریاست کمیتهٔ ملی المپیک فراهم کند، میتواند یکی از دلایلی باشد که محسن مهرعلیزاده از حضور در انتخابات دوم آبان انصراف داد؛ اما عیسی استحاقی، مدیر روابط عمومی و بینالملل سازمان تربیت بدنی دلایل دیگری را مطرح میکند: فکر میکنم استقلا مدیریت سازمان تربیت بدنی و کمیتهٔ ملی المپیک به نفع ورزش است و طی ۳ سال، ما این مورد را آزمایش کردهایم و این موضوع باید به یک فرهنگ تعاملی تبدیل شود تا شاهد پیشرفت و توسعهٔ بیش از پیش ورزش باشیم.
رضا خسروی
بهنظر میرسد دلایل استعفاء رؤسای فدراسیونهای ورزشی وجه مشترکی ندارد و هر کدام به دلایلی خاص از سمت خود کنارهگیری کردهاند. حسن اسدی، رئیس فدراسیون ژیمناستیک، حضوری نسبتاً کوتاهمدت در این فدراسیون داشت. اسدی در حالی در رأس فدراسیون ژیمناستیک قرار داشت که اعضاء هیئت ژیمناستیک تهران و برخی کارکنان فدراسیون که با او کار کرده بودند، موافق با سیاستهای اسدی نبودند و در جلسهٔ مطبوعاتی که با حضور خبرنگاران رسانههای گروهی تشکیل شد، شدیدترین انتقادات را از حسن اسدی کردند. حتی در آن جلسه عنوان شد، رئیس فدراسیون ژیمناستیک با هزینههای این فدراسیون مبلغ ۱۸ میلیون تومان برای خرید خودروی شخصی خود پرداخته است. پس از این جلسه، هیئت ژیمناستیک استان تهران تلاش کرد با ارتباطات مطبوعاتی خود عملکرد فدراسیون حسن اسدی را زیر سؤال ببرد، اما عملاً موفق به این کار نشد. هر چند مخالفتهای ریز و درشت مخالفان رئیس فدارسیون ژیمناستیک میتواند یکی از دلایل کنارهگیری او از ریاست این فدراسیون باشد، اما حسن اسدی ادامهٔ تحصیل را بهعنوان تنها دلیل استعفاء خود عنوان میکند: من این فرست را پیدا کردهام که یک سال همراه با خانواده برای ادامهٔ تحصیل به یکی از کشورهای خارجی بروم. این فرصتی است که در زندگی ما تکرار نمیشود. به همین علت تصمیم گرفتم استعفاء کنم و هیچ شایعهٔ دیگری درست نیست.
حسن اسدی معتقد است زمان حضور او در فدراسیون ژیمناستیک، اقدامات مثبت زیادی داشته است. تزریق حدود ۴۰۰ میلیون بودجه به فدراسیون و هیئتهای مختلف، یکی از درخشانترین اقداماتی است که اسدی از آن یاد میکند.
اما علیاصغر غلامرضائی، رئیس فدراسیون شطرنج که گفته میشود انتخاب او با نظر مثبت سازمان تربیت بدنی صورت نگرفته، بیتوجهی سازمان و همکاری نکردن با فدراسیون را بهعنوان دلیل اصلی استعفاء خود عنوان میکند. غلامرضائی تصور میکرد با عملکرد مثبت در فدراسیون شطرنج میتواند نظر سازمان تربیت بدنی را نسبت به خودش تغییر دهد اما عملاً اینطور نشد و پایان کار او به استعفاء ختم شد. غلامرضائی پس از قبول استعفاء بهوسیلهٔ رئیس سازمان تربیت بدنی حاضر نشد درددلهای خود را بهطور آشکار بیان کند؛ اما اینکه مهندس محسن مهرعلیزاده هیچ واکنشی در قبال استعفاء غلامرضائی نداشته است نشان میدهد سازمان هیچ نظر مثبتی دربارهٔ او نداشته و عملکرد غلامرضائی هم نتوانسته تغییری در این موضوع ایجاد کند.
اصغر مجدآبادی، پر سروصداترین استعفاء را نوشت. او در استعفانامهٔ خود که ۲۴ بند را شامل میشد از سیاستهای سازمان تربیت بدنی شدیدترین انتقادات را کرده بود. مجدآبادی که بهعنوان نائبرئیس و سرپرست موقت فدراسیون قایقرانی فعالیت میکرد در قسمتی از استعفانامهٔ تند و نسبتاً توهینآمیز خود آورده بود: در طول عمر ورزشی خود وضعیت سازمان ورزش کشور را اینگونه بیبرنامه، بیقانون، سیاسیکار، ضعیف مدیریت، تکمحور، سلیقهای، فرصتطلب، شعاری و ارزش به نااهلان و بهطور کلی روند غلط حاکم بر سازمان و جایگزینی نوعی تغافل بهجای حقیقت ندیده بودم که سراسر جای تأثر و تأمل دارد.
پس از انتشار متن استعفانامهٔ اصغر مجدآبادی، در بسیاری از مطبوعات و رسانهها محمدپور، رئیس حراست سازمان تربیت بدنی در مصاحبهای اعلام کرد با رسانههائی که این خبر را منتشر و چاپ کردهاند برخورد خواهد کرد.
مجدآبادی در بند ۴۲ استعفانامهٔ خود از مهندس هاشمیطباء تعریف و تمجید کرده بود که آن زمان بهعنوان یکی از رقیبان احتمالی مهندس مهرعلیزاده مطرح بود، چرا که هنوز رئیس سازمان تربیت بدنی انصراف خود را اعلام نکرده بود. او در این بند از استعفانامهٔ خود آورده: در پایان تشکر میکنم از سیر ورزش ایران جناب آقای مهندس هاشمیطباء که با تمام مشکلات پیش رو و ناملایمات، سکان ورزش کشور را هدایت و باعث عزت و افتخار ورزش کشور در عرصههای بینالمللی میباشند. نائبرئیس فدراسیون قایقرانی که در استعفانامهٔ خود از باندبازی و گرایشهای جناحی و گروهی در سازمان تربیت بدنی انتقاد کرده است، در این بند حمایت کامل خود از مهندس هاشمیطباء را اعلام میکند که نشان میدهد مجدآبادی نیز به شعارهای خود در استعفانامهاش پایبند نیست و در بند آخر این استعفانامه به حمایت از رقیب رئیس سازمان تربیت بدنی در انتخابات ریاست کمیتهٔ ملی المپیک پرداخته است.
حبیبالله ناظریان، رئیس فدراسیون کاراته که شروعکنندهٔ سلسلهٔ استعفاهای فدراسیونهای ورزشی بود یک ماه پیش نیز استعفاء خود را تقدیم سازمان تربین بدنی کرده بود، اما به گفتهٔ خودش واکنش سازمان به این استعفاء به گونهای بوده که نشان میداده آنها با استعفاء ناظریان مخالف نیستند. رئیس فدراسیون کاراته در قسمتی از دلایل استعفاء خود میگوید: اگر استعفاء کردم به خاطر مشکل با کسی نیست، بلکه به خاطر تبعیضات بین فدراسیونها است. چطور میشود بودجهٔ ۳ فدراسیون مدالآور در میدانهای بینالمللی به اندازهٔ یک فدراسیون ناکام در المپیک نیست؟ حبیبالله ناظریان نیز از مشکلاتی نام میبرد که رئیس فدراسیون شطرنج نیز به آن اشاره کرده بود. هر دوی آنها بیتوجهی و حمایت سازمان تربیت بدنی از فدراسیونهای تحت حمایت خود را بهعنوان دلایل اصلی استعفاء خود مطرح میکنند.
با این حال پس از اولین استعفاء حبیبالله ناظریان، مهرعلیزاده با این استعفا مخالفت و عنوان کرد حال که تیم ملی کاراته در اردوی آمادهسازی مسابقههای جهانی است، رئیس فدراسیون، مربیان و دیگر دستاندرکاران باید با صرف وقت کافی و به دور از هرگونه حاشیه و با دقت نظر فراوان برنامههای آمادهسازی تیم ملی را برای حضور مقتدرانه و قدرتمندانه در مسابقههای جهانی دنبال کنند.
مهرعلیزاده در این نامه که خطاب به علی کفاشیان نوشته بود ادامه میدهد بررسی موضوع استعفاء آقای ناظریان در چنین شرایطی به هیچوجه به صلاح تیم ملی کاراتهٔ کشور و این فدراسیون نمیباشد و انشاءالله پس از بازگشت موفقیتآمیز تیم ملی کاراته از مسابههای جهانی به مشکلات این فدراسیون و مسائل مطرح شده در استعفانامهٔ رئیس فدراسیون رسیدگی خواهد شد.
اما جنجالیترین استعفاء، مربوط به علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری میشود که او هم مثل ناظریان با مخالفت مهندس مهرعلیزاده مواجه شد. علی مرادی که با آوردن ایوانف بهعنوان سرمربی تیم ملی وزنهبرداری در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی حضوری موفق داشت در المپیک آتن عملاً با ناکامی مواجه شد تا پیکان تند انتقادات او و فدراسیون او را نشانه برود. پس از پایان رقابتهای المپیک آتن، انتقادات بسیاری علیه نتایج تیم ملی وزنهبرداری صورت گرفت که پیامد آن استعفاء علی مرادی بود. دربارهٔ مرادی گفته میشود او در طول دوران ریاست خود هیچگاه نتوانست ارتباط خوبی با سازمان تربیت بدنی داشته باشد و در مقابل، با مسئولان کمیتهٔ ملی المپیک رابطهٔ نزدیکی داشت. مرادی در نامهای که به مهندس مهرعلیزاده نوشته بود انتقادات برخی مسئولان سازمان تربیت بدنی و کمیتهٔ ملی المپیک را بهعنوان دلایل اصلی استعفاء خود را مطرح کرده بود، اما واقعیت این است که پس از حضور ۵ ساله ایوانف که در ایران و ساختن وزنهبردارانی که مدالهای جهانی را برای وزنهبرداری ایران به ارمغان آوردند، دیگر شاهد ظهور ستارهٔ جدیدی در این رشته نبودیم و چه بسا اگر حسین رضازاده در المپیک آتن مدال طلا را بر گردن نمیآویخت سازمان تربیت بدنی و مخالفان علی مرادی بسیار آسانتر میتوانستند او را کنار بگذارند. مدال طلای رضازاده حالا به سپر بلائی برای فدراسیون وزنهبرداری تبدیل شده که پس از ایوانف هنوز نتوانسته انسجام قبلی خود را در تیم ملی بهدست آورد. پس از استعفاء علی مرادی، تعدادی از رؤسای هیئتهای استانهای مختلف در نامهای به محسن مهرعلیزاده خواستند سازمان تربیت بدنی ترتیبی بدهد که علی مرادی به کار خود ادامه بدهد؛ هرچند دربارهٔ این گروه گفته میشود از دوستان نزدیک علی مرادی بودهاند، اما رئیس سازمان تربیت بدنی را مجاب کرد تا با استعفاء مرادی مخالفت کند.
در مجموع ۵ استعفائی که طی چند هفتهٔ اخیر صورت گرفته است، بهنظر میرسد تنها اصغر مجدآبادی با مدیریت شخص مهندس مهرعلیزاده مخالف بود و این موضوع را به صراحت عنوان کرد. علیاصغر غلامرضائی نیز که از همان روز اول میدانست سازمان نظر مثبتی روی ریاست او ندارد، میتواند شامل مخالفان مهندس مهرعلیزاده باشد؛ اما دربارهٔ او این پرسش مطرح میشود که اگر سازمان تربیت بدنی قصد حمایت و همکاری با غلامرضائی را نداشته و او مورد تأیید سازمان نبوده، پس چگونه و بهوسیلهٔ چه کسانی بهعنوان رئیس فدراسیون شطرنج انتخاب شده است؟
حسن اسدی با دلیلی منطقی استعفاء کرد، اما دربارهٔ استعفاء علی مرادی گفته میشود او تا حدودی قصد داشته با این استعفاء از میزان فشار انتقادات مخالفان خود بکاهد و سازمان را به فدراسیون خود نزدیکتر کند. هنوز ابقاء حبیبالله ناظریان در فدراسیون کاراته قطعی نیست و پس از مسابقههای جهانی مکزیک وضعیت نهائی آن مشخص خواهد شد. در حالی که طبق قوانین ورزشی فدراسیونها و سازمان تربیت بدنی کلیهٔ انتصابات و انتخابات رؤسای فدراسیونها باید در جلسهٔ مجمع عمومی صورت بگیرد، اما طی چند ماه اخیر برخی رؤسا بدون تشکیل جلسه انتخاب شدهاند و مجمع عمومی از این انتخابات بیاطلاع بوده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست