دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
توصیههای تغذیهای برای درمان یبوست
در ماه رمضان یکی از مشکلاتی که ممکن است روزهدار با تغییر در عادات غذایی، با آن مواجه شود، یبوست است که البته قابل پیشگیری است. میدانید که تغذیه نامناسب میتواند یکی از علتهای ابتلا به یبوست باشد. البته گاهی یبوستهای شدید که با تغییر در تغذیه درمان نمیشوند ممکن است خود یک علامت برای بیماری دیگر باشند که نیاز به مراجعه پزشک و یافتن علت اصلی آن الزامی است ولی اغلب آنها با کمی تغییرات تغذیهای قابل درماناند. حتما تاکنون از فیبرهای غذایی شنیدهاید.
فیبرهای غذایی که در انواع سبزیها مثل کاهو، خیار، کرفس، هویج، سبزیهای برگ سبز مثل اسفناج، انواع کلمها، سبزی خوردن، برگ مو و همچنین میوههای فصل وجود دارند و جریان مدفوع را تسهیل میکنند و اگر روزانه از آنها مصرف کنیم، کمتر دچار یبوست میشویم. در صورتی که اغلب در ماه رمضان به این مشکل دچار میشوید، این ۸ توصیه را به کار ببندید:
۱) قبل از خوردن سحری یک یا دو لیوان آب بخورید و انجام فعالیتهای صبحگاهی، نرمشها و ورزشهای معمول را آغاز کنید. اگر عادت به دفع شما صبحها بعد از صرف غذاست نوشیدن آب و صرف غذا فشار کافی را برای دفع راحت فراهم میکند.
۲) اگر کارتان بیشتر نشستنی است، هر پانزده دقیقه بلند شوید و کمی راه بروید. نشستن زیاد امکان ابتلا به یبوست را بیشتر میکند. به همین دلیل است که بعضی از افراد بعد از سفرهای طولانی با ماشین یا هواپیما دچار این اختلال میشوند.
۳) در فواصل افطار تا سحر نوشیدن آب را فراموش نکنید. بهتر است روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید.
۴) در وعدههای سحر و افطار ابتدا سالاد بخورید. سالادها را هر بار با تنوع بیشتر از انواع مختلف سبزی تهیه کنید و به جای سسهای صنعتی از روغن زیتون و سرکه یا آبلیمو و یا آب غوره با توجه به سلیقهتان استفاده کنید.
۵) میزان مصرف برنج و نان خود را کم کنید و به جای آن یک یا دو میوه در روز بخورید.
۶)از قرصهای ملین بدون نظر پزشک استفاده نکنید. گاهی اوقات این قرصها با تحریک دستگاه گوارش و تخلیه کامل رودهها زمینه را برای یک دوره یبوست پی در پی فراهم میکنند.
۷)اگر به دلایل مختلف امکان مصرف سبزی و میوه را ندارید و یا به دلیل به هم خوردن تغذیه مطلوب دچار یبوست شدهاید، از دانههای حجمدهندهای مانند اسفرزه( پسلیوم) همراه با آب استفاده کنید و حتما آب بیشتری بعد از مصرف بنوشید.
۸) پودر سبوسی را که حتماً باید از داروخانه خریداری شود نیز میتوانید با آب، ماست، همراه با سالاد یا اضافه کردن به سوپ مصرف کنید. سبوس با فیبر بالا و اسفرزه به عنوان حجم دهنده مفید هستند ولی حتما باید با حداقل دو لیوان آب یا سایر مایعات مصرف شوند. این مواد با جذب آب، حجم مدفوع را زیاد و دفع را راحت تر میکنند.
دکتر ربابه شیخالاسلام/ متخصص اپیدمیولوژی تغذیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست