جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
جهان در هفته ای که گذشت
● صلح با سوریه به آمادگی دمشق برای مهار حزبالله بستگی دارد
رییس رژیم صهیونیستی روز سهشنبه اعلام کرد که صلح با سوریه به آمادگی دمشق برای مهار حزبالله لبنان بستگی دارد.
شیمون پرز رییس رژیم صهیونیستی در جریان سفرش به انگلیس در گفتگو با رادیو بی.بی.سی مدعی شد: سوریه نمیتواند از اسراییل انتظار داشته باشد در حالی از بلندیهای جولان خارج شود که ایران نفوذ خود در لبنان را با کمک سوریه بیشتر میکند.
هدف از سفر پرز به انگلیس شرکت در مراسم سالگرد ۶۰ سالگی روابط انگلیس - رژیم صهیونیستی بوده است.
● دوما با افزایش دوره ریاست جمهوری روسیه موافقت کرد
مجلس دومای روسیه با افزایش دوره ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس این کشور موافقت کرد.
مجلس دوما در شور اول لایحه ویژه اصلاح قانون اساس فدراسیون روسیه را تصویب کرد که بر اساس آن دوره ریاست جمهوری از چهار به شش سال و مجلس دوما از چهار به پنج سال افزایش خواهد یافت.
دیمیتری مدودف رییس جمهور روسیه لایحه اصلاحیه قانون اساسی درباره تغییر دوره اختیارات ریاست جمهوری فدراسیون روسیه و همچنین اختیارات نظارتی مجلس دوما نسبت به دولت را به مجلس دوما ارائه داد.
● طرح صلح اوستیا کاملا اجرا شده است
رئیس جمهور روسیه گفت که شرایط طرح صلح فرانسه برای پایان دادن به جنگ مسکو و تفلیس درباره اوستیا در ماه آگوست کاملا اجرا شده است.
"دیمیتری مدودف" پس از نشست روسیه و اتحادیه اروپا در نیس فرانسه در جمع خبرنگاران گفت: طرح مدودف- سارکوزی به طور کامل و به شکلی مناسب ( آن گونه که کارشناسان حقوقی می گویند) اجرا شده است.
● در روسیه هیچگونه آمریکا ستیزی وجود ندارد
رییس جمهور روسیه ابراز امیدواری کرد که رییس جمهور منتخب آمریکا بتواند به احیای اعتماد دو طرفه بین مسکو و واشنگتن که بر اثر مناقشات بر سر سپر دفاع موشکی و جنگ گرجستان تخریب شده، کمک کند.
دیمیتری مدودف رییس جمهور روسیه، با لحنی آمیخته با حسن نیت تصریح کرد که روسیه آماده توافق بر سر طرحهای استقرار اجزای سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا است.
وی اظهار داشت که پاسخ نظامی احتمالی، پروژه آمریکا را متوقف میکند.
مدودف که برای حضور در نشست سران گروه ۲۰ با محوریت اقتصاد در واشنگتن به سر میبرد، طی سخنانی به شورای روابط خارجی گفت: روابط آمریکا و روسیه اعتماد دو طرفه لازم را ندارد. ما امیدواریم که ورود دولت جدید آمریکا به ایجاد این اعتماد کمک کند.
● آغاز سفر دورهای وزیر خارجه انگلیس به خاورمیانه
وزیر امور خارجه انگلیس طی یک سفر دورهای به کشورهای منطقه روز یکشنبه وارد سرزمینهای اشغالی شد.
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه انگلیس در این سفر دو روزه از سرزمینهای اشغالی و همچنین اراضی فلسطینی دیدار کرد.
● مرکل: اجلاس گروه ۲۰ موفقیتآمیز بود
خبرگزاری آلمان از واشنگتن گزارش داد، آنگلا مرکل پس از این نشست گفت سران دولتها و کشورها پاسخی منطقی و متناسب را برای حل بحران مالی یافتهاند.
وی مهمترین تصمیم این اجلاس را ایجاد شبکه جامع نظارتی برای نظام مالی جهانی توصیف کرد.
همچنین نیکلا سارکوزی، رییس جمهور فرانسه که ریاست دورهای شورای اروپا را نیز عهدهدار است، از قاطعیت سران اروپایی شرکتکننده در این اجلاس تقدیر کرد.
● تشکیل دولت جدید در نیوزیلند
یک هفته پس از پیروزی حزب محافظهکار ملی در نیوزیلند، دولت جدید این کشور تشکیل شد.
جان کی (John Key) که تاکنون رهبر مخالفان بود، توافقنامههایی را با سه حزب دیگر منعقد کرد تا به این ترتیب ۷۷ کرسی از ۱۲۲ کرسی در پارلمان نیوزیلند را برای حزبش تضمین کند.
این احزاب تشکیل ائتلافی رسمی را با حزب ملی کی نخواهند داد، اما به آنها قول داده شده در ازای حمایت از حزب ملی در رایگیریهای مهم، برخی سمتهای وزارتی را در اختیار بگیرند.
● روسیه خواستار از سرگیری گفتگوها با ناتو شد
وزیر دفاع روسیه خواستار از سرگیری گفتگوهای متوقف شده کشورش با سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شد.
"آناتولی سردیوکف" در یک دیدار رسمی دو روزه از ترکیه و پس از دیدار با همتای ترک خود به اظهار نظر پرداخت. وی تصریح کرد: به نظر من ما باید گفتگوها را از سر بگیریم و به دنبال راه حل های سازنده در همه زمینه های همکاری برای ثبات استراتژیک باشیم.
دیمیتری روگوزین نماینده روسیه در ناتو هم گفت که رایزنی هایی در سطح سفیر بین روسیه و ناتو احتمالا پیش از پایان سال جاری میلادی انجام خواهد شد.
● تقاضای کمک ۲۵ میلیارد دلاری غولهای خودروسازی آمریکا
روسای سه شرکت بزرگ خودرو سازی فورد، جنرال موتورز و چرسلر از کنگره آمریکا درخواست ۲۵ میلیارد دلار کمک هزینه کردند.
به گفته این سه نفر اگر کنگره به موقع پول را به آنها پرداخت نکند به احتمال زیاد این کارخانههای بزرگ به خاطر اوضاع نابهسامان اقتصادی با ورشکستگی و تعطیلی مواجه شوند.
رئیس جنرال موتوز با وخیم خواندن اوضاع کارخانهاش عنوان کرد که تنها چند هفته دیگر نقدینگی برای اداره این محل وجود دارد و آنها نمیتوانند تا زمان روی کار آمدن باراک اوباما به عنوان رئیس جمهور منتظر شوند.
● بوش با قذافی تلفنی گفتگو کرد
کاخ سفید اعلام کرد: جورج بوش طی تماسی تلفنی با رهبر لیبی رضایت خود را از حل و فصل مناقشه طولانی مدت دو طرف بر سر حملات تروریستی از جمله بمبگذاری در هواپیمای "پان آمریکن" بر فراز اسکاتلند اعلام کرد.
این اولین تماس یک رییسجمهور آمریکا با معمر قذافی، رهبر لیبی بود. دو طرف در این گفتگو عنوان داشتند که این توافق باید به بسته شدن فصل تاریک تاریخ بین دو کشور کمک کند.
● بسته ماندن گذرگاههای غزه تا اطلاع ثانوی
خودروهای نظامی، تانکها و بلدوزرهای رژیم صهیونیستی روز سهشنبه به شرق رفح، واقع در جنوب غزه پیشروی کرده و به این منطقه تیراندازی کردند.
یک منبع امنیتی رژیم صهیونیستی نیز به روزنامه عبری معایو گفت: توافقنامه آتشبس در غزه عملا از بین رفته است و ارتش اسراییل تلاش میکند تا آرامش را به شهرکهای یهودی نشین که هدف حملات موشکی قرار میگیرند، بازگرداند.
وی افزود: تبادل پستها در فرماندهی جنوب اسراییل یک هفته به تاخیر افتاد و این فرصتی برای جنبش حماس است که حملات موشکیاش را به اسراییل متوقف کند.
منابع عبری نیز اعلام کردند که گذرگاههای غزه به بهانههای واهی امنیتی تا اطلاع ثانوی بسته میماند. ● حماس تنها مسئول اوضاع کنونی است
وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و رییس حزب حاکم کادیما در جلسه این حزب از سرگیری حملات موشکی از غزه را مورد بررسی قرار داد و گفت: هیچ گونه آرامش نسبی در غزه وجود ندارد. این آرامش یا در آنجا وجود دارد و یا وجود ندارد و امروز هیچ آرامشی آنجا حکمفرما نیست.
تزیپی لیونی وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و رییس حزب حاکم کادیمای این رژیم، تاکید کرد که اسراییل، حماس را تنها مسئول اوضاع کنونی میداند.
در پی افزایش حملات صهیونیستها به نوار غزه، بیش از ۱۰ راکت روز دوشنبه از شمال غزه به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک شد. برخی از این موشکها درست زمانی که ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به همراه دیوید میلیبند، وزیر خارجه انگلیس در حال ترک شهر سدروت بودند، شلیک شدند.
● سفر رئیس جمهوری چین به آمریکای مرکزی
رئیس جمهور چین سفر خود به کشور های آمریکای مرکزی را آغاز کرد. به نوشته ال پاییس، هو جین تائو رئیس جمهور چین در اولین مرحله از سفر خود وارد کاستاریکا شد.
کاستاریکا از جمله کشورهایی است که روابط دیرینهای با تایوان (چین تایپه) دارد و تنها ۱۷ ماه است که روابط دیپلماتیک با جمهوری خلق چین ایجاد کرده است.
دولت اسکار اریاس انتظار دارد در نتیجه ارتقای روابط این کشور با چین مشکلات مالی و تجاری کنونی دولت سان خوسه تا حدود زیادی مرتفع شود و دولت پکن نیز کاستاریکا را به منزله مرکزی برای روابط غیر رسمی خود با کشورهایی نظیر پاناما، نیکاراگوئه، ال سالوادور، هندوراس و گواتمالا میبیند.
● اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای دور جدید مذاکرات با سوریه
ایهود اولمرت روز دوشنبه اعلام کرد، آمادگیها برای انجام دور جدید گفتگوها بین تلآویو و دمشق با میانجیگری ترکیه در جریان است.
رادیو رژیم صهیونیستی به نقل از اولمرت گزارش داد، اسرائیل می خواهد مذاکرات مستقیم با سوریه درباره بلندیهای جولان صورت گیرد و بر این باور است که این امر در نهایت تحقق خواهد یافت.
نخست وزیر مستعفی اسرائیل گفت: تصمیم برای انتخاب میانجیگری ترکیه بین اسرائیل و سوریه تصمیمی درست و به نفع طرفین است.
● تدابیر امنیتی در ترکیه برای رویارویی با حملات تروریستی احتمالی
یک مقام در مدیریت امنیت عمومی ترکیه اعلام کرده است که اطلاعاتی در خصوص نفوذ اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) به شهر استانبول با هدف اجرای عملیات انتحاری نظیر آنچه که چند ماه پیش در استانبول رخ داد، به دست آوردهایم.
این مقام گفت: طرح پ.ک.ک شامل اطلاعات گسترده درباره طرحهای تروریستهایی است که قصد دارند قبل از برگزاری انتخابات داخلی اجرا کنند، لذا نیروهای امنیتی و سازمانهای اطلاعاتی تدابیر امنیتی گستردهای را در اماکن پر رفت و آمد، سازمانهای رسمی، مراکز تجاری، مترو، ایستگاههای اتوبوس و چندین استان ترکیه اتخاذ کردهاند.
● سوریه در همکاری با ماموران آژانس شفافتر عمل کند
محمد البرادعی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در یک کنفرانس خبری در دبی اظهار داشت: گزارشی را طی روزهای آینده در خصوص نتایج تحقیقات در پایگاه نظامی سوریه که توسط اسراییل بمباران شده بود، ارایه خواهد داد.
وی افزود: این گزارش نتیجه جدی در بر ندارد، زیرا میزان اورانیوم کشف شده در این پایگاه دلیل کافی برای وجود برنامههای هستهای در سوریه نیست. تا زمانی که اطلاعات موثق ارایه نشود، نمیتوانیم به نتیجهگیری فوری برسیم. هر چند که مقداری اورانیوم در این منطقه کشف شده اما این دلیل این نیست که در این منطقه پایگاه هستهای وجود داشته باشد.
وی در عین حال گفت: سوریه و اسراییل باید با آژانس در خصوص تحقیقات در حال جریان همکاری کنند و ما نیازمند همکاریهای دو طرف هستیم. سوریه نیز باید در این همکاریها شفافتر عمل کند.
● اعلام آمادگی کرزای برای مذاکره با رهبر طالبان
"حامد کرزای" در یک کنفرانس خبری تصریح کرد: اگر من از ملاعمر بشنوم که خواستار آمدن به افغانستان یا مذاکره برای صلح است، من به عنوان رئیس جمهور افغانستان امنیت را برای وی فراهم خواهم کرد.
وی افزود: ما هنوز در آن مرحله قرار نداریم. هم اکنون باید آن را از رهبر طالبان بشنوم ، اینکه آنها خواستار برقراری صلح در افغانستان هستند. آنها باید خودشان را ثابت کنند.
چندی پیش مذاکرات آشتی ملی افغانستان در عربستان و به ابتکار آل سعود برگزار شد و بیش از ۱۲ نفر از اعضای بلند پایه طالبان با تائید حامد کرزای برای شرکت در آن به عربستان سفر کرده بودند که جزئیات زیادی درباره این نشست و مذاکرات انجام شده در آن منتشر نشده است.
اما ملا برادر معاون رهبر طالبان، این درخواست حامد کرزای را رد کرد و تصریح کرد که نیروهای خارجی پیش از آغاز هر نوع مذاکرات باید افغانستان را ترک کنند.
● ۳۴ شبه نظامی در جنوب افغانستان کشته شدند
نیروهای ائتلاف در افغانستان روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کردند: نیروهای ارتش افغانستان که از حمایت نیروهای ائتلاف برخوردار بودند، ۳۴ شبه نظامی را در جنوب افغانستان کشتند.
در این بیانیه آمده است: گروهی از شبه نظامیان در کمین نیروهای امنیتی ملی افغانستان (ANSF) و نیروهای ائتلاف بودند که پس از آن طی درگیریها با شبه نظامیان ۳۰ شبه نظامی کشته شدند و دو خودروی گشتی آنها از بین رفت.
● کره شمالی حضور کیم جونگ ایل را در محافل عمومی گزارش کرد
خبرگزاری مرکزی کره شمالی (KCNA) و نهاد رسانهای دولت این کشور اعلام کرد: کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی و معاونانش در یک مراسم رژه نظامی حضور یافتهاند.
KCNA بدون اشاره به زمان و مکان برگزاری این مراسم گزارش داد: او (کیم جونگ ایل) به گرمی برای نمایش دهندگان دست تکان داد و به خاطر اجرای موفقیت آمیزشان به آنها تبریک گفت.
پس از عدم حضور کیم جونگ ایل در مراسم رژه به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس کره شمالی در ۹ سپتامبر، مقامات کره جنوبی و آمریکا گفتند که کیم در اواسط اوت دچار سکته مغزی شده ولی در حال بهبودی است.
● تصویب پیشنویس توافقنامه امنیتی در کابینه عراق
سرانجام کابینه عراق روز یکشنبه و پس از بحث و جدلهای بسیار، پیشنویس توافقنامه امنیتی میان این کشور و آمریکا را تصویب کرد.
با تصویب این پیشنویس، نیروهای آمریکایی تا پایان سال ۲۰۱۱ در عراق میمانند. این پیشنویس باید در پارلمان عراق به تایید نهایی نمایندگان برسد.
سخنگوی دولت عراق پس از تصویب پیشنویس توافقنامه امنیتی در کابینه، این توافقنامه را بهترین و مناسبترین گزینه برای عراقیها جهت خروج از منشور هفت سازمان ملل متحد دانست.
علی دباغ سخنگوی دولت عراق، در یک کنفرانس خبری پس از نشست فوقالعاده کابینه عراق جهت تصویب توافقنامه بغداد و واشنگتن، اظهار داشت: این توافقنامه با حضور ۲۸ وزیر و موافقت ۲۷ تن از آنان که در مجموع موافقت اکثریت وزرای کابینه محسوب میشود، به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: کابینه عراق امروز این پیشنویس را به پارلمان عراق ارائه خواهد داد و پارلمان طبیعتا نشستی را جهت بررسی این توافقنامه برگزار خواهد کرد.
دباغ خاطرنشان کرد: پس از امضای نهایی این توافقنامه، عراق از منشور هفت سازمان ملل متحد خارج خواهد شد و این امر در راستای حفظ حاکمیت دولت عراق بسیار حائز اهمیت است.
● روسیه در ونزوئلا رآکتور هستهای میسازد
رئیس جمهور ونزوئلا در جمع طرفداران خود در ماراکایبو مرکز ایالت سولیا گفت: یک رآکتور هستهای جهت تولید انرژی هستهای و برای بکار گیری در مصارف صلحآمیز به زودی در ایالت سولیا احداث خواهد شد. این رآکتوربه افتخار دانشمند ونزوئلایی که در قرن بیستم میزیست، اومبرتو فرناندس موران نام گذاری میشود.
هوگو چاوز در توجیه احداث این رآکتور گفت: برزیل و آرژانتین تعداد زیادی رآکتور هستهای دارند که ما نیز به زودی رآکتور خود را خواهیم داشت.
احتمال میرود که این مساله در سفر این ماه دیمیتری مدودف رئیس جمهور روسیه به ونزوئلا مورد گفت و گو قرار گیرد.
● نفتکش دزدیده شده سعودی به سومالی میرود
کشتی بسیار بزرگ متعلق به عربستان سعوی که در اقیانوس هند توسط دزدان دریایی دزدیده شده به سواحل سومالی نزدیک میشود.
به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا کشتی "سیریوس" که بزرگترین کشتی دزدیده شده توسط دزدان دریایی است معادل ۱۰۰ میلیون دلار سوخت حمل میکرده و اکنون در حال نزدیک شدن به سواحل سومالی است.
۲۵ خدمه این کشتی که ملیتهای مختلف از جمله انگلیسی دارند سالم هستند اما هنوز توسط دزدان دریایی آزاد نشدهاند.
● دولت سومالی در آستانه سقوط قرار دارد
رییس جمهور سومالی گفت: به خاطر این که درگیریها و اختلافات درون دولت باعث شده تا شورشیان در سومالی اکثر کشور را تحت کنترل خود قرار دهند، دولت سومالی در آستانه سقوط قرار دارد.
این اظهارات عبداللهی یوسف، رییسجمهور سومالی در جمع ۱۰۰ قانونگذار این کشور اعلام شد و اولین اذعان یک مقام رسمی و ارشد دولت سومالی در مورد خارج شدن کنترل دولت از دست مقامات این کشور بوده است.
این اظهارات یوسف در حالی اعلام شد که یک گروه شورشی، یکی دیگر از شهرهای بندری سومالی را به تصرف خود درآورد که این امر باعث شد مواضع شورشیان در منطقه جنوبی غربی سومالی مستحکم شود.
رییسجمهور سومالی تصریح کرد که دولتش تنها کنترل پایتخت و شهر بایدوا را در دست دارد.
● قصد سازمان ملل برای تخلیه ۶۰ هزار آواره از شرق کنگو
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان قصد دارد به خاطر تداوم نبردها در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو دو اردوگاهش را در این منطقه تخلیه کند.
یکی از سخنگویان این سازمان در ژنو اعلام کرد در مجموع از روز دوشنبه ۶۰ هزار تن از این اردوگاهها در نزدیکی شهر کیباتی با حمایت سربازان صلحبان سازمان ملل جابهجا میشوند.
در حال حاضر اتحادیه اروپا مشغول بررسی ایجاد پلی هوای برای کمک به بیشتر شدن حملونقل به سوی مناطق آرام است.
● حزب مخالف زیمبابوه با حضور در دولت اتحاد موگابه مخالفت کرد
حزب مخالف اصلی زیمبابوه اعلام کرد، تا زمانی که اختلافات بر سر توافقنامه تقسیم قدرت حل نشود، این حزب به "دولت اتحاد" با حزب رابرت موگابه نخواهد پیوست.
حزب مخالف اصلی زیمبابوه موسوم به جنبش تغییرات دموکراتیک (MDC) اعلام کرد که فقط در صورت تصویب اصلاحیه قانون اساسی و مطابقت آن با تمام بندهای توافقنامه تقسیم قدرت، این حزب به دولت اتحاد خواهد پیوست.
توکوزانی خوپه، معاون حزب MDC پس از نشست این حزب طی بیانیهای گفت: نه رابرت موگابه و نه حزب زانو - پی اف مشروعیت تشکیل هیچ دولتی یا اداره کشور را بدون اجرای توافقنامه جهانی تقسیم قدرت ندارند.
● سفر پسر معمر قذافی به آمریکا
منابع دیپلماتیک لیبی و آمریکا اعلام کردند که سیفالاسلام قذافی پسر معمر قذافی رهبر لیبی، روز شنبه در یک سفر دو هفتهای راهی آمریکا شد.
به گفته این منابع، پسر قذافی در جریان این سفر با رهبران آمریکایی درباره روابط دو جانبه طرابلس و واشنگتن گفتگو خواهد کرد.
وی همچنین سعی خواهد کرد دیداری را باراک اوباما رییسجمهور منتخب آمریکا انجام دهد. این سفر سیاسی در حالی انجام شده است که دو ماه پیش سیفالاسلام قذافی تصمیمش را مبنی بر عدم دخالت در امور لیبی و کنارهگیری از روند سیاسی اعلام کرده بود.
● دیدار رئیس جمهور چین با برادران کاسترو
رئیس جمهوری چین در سفر به هاوانا با فیدل کاسترو دیدار و با رئیس جمهوری کوبا قراردادهای اقتصادی امضا کرد.
"هو جین تائو" در دومین سفر خود به کوبا با فیدل و رائول کاسترو دیدار و قراردادهای اقتصادی بسیاری را به امضا رساند.
در چارچوب توافق های صورت گرفته میان دو کشور، چین با ارائه یک وام ۷۰ میلیون دلاری برای تجهیز بیمارستان های پایتخت کوبا، وام بلاعوض ۱۰ میلیون دلاری برای طرح های اجتماعی و اقتصادی و تغییر نحوه پرداخت بدهی های کوبا به پکن در دهه ۹۰ موافقت کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست