جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
سرگرمیهای دسته جمعی، شما را جوان نگه میدارد
سرگرمیهای اجتماعی مثل ایروبیک و ورزش دسته جمعی برای سالمندان حیاتی به حساب میآید. دانشمندان دریافتهاند ورزش توام با موسیقی با بازیهایی مثل کارت بازی یا شطرنج و مار و پله سالمندان را شادابتر و سالمتر نگه میدارد. حتی بازیهای جمعی که در فرهنگ ما فراوان یافت میشود و وقتی تلویزیون به میدان نیامده بود نقش مهمیدر سرگرمی و برقراری روابط اجتماعی و خانوادگی مردم داشت میتواند نقش حیاتی در حفظ جسمی و بهداشت روانی سالمند بازی کند.
شرکت در بازیهای محلی جمعی سایر بازیهای پر تحرک... انواعی از این فعالیتها به شمار میروند. یک مطالعه جدید نشان میدهد که افراد سالمند هرچه کمتر در فعالیتهای اجتماعی وقت صرف کنند، سریعتر موتور محرکشان از کار میافتد. دکتر آرون باچمن یک متخصص مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو میگوید: همه در ۶۰ ، ۷۰ و۸۰ سالگی آهستهتر از ۲۵سالگی راه میروند. مطالعه ما ارتباط بین فعالیتهای اجتماعی و کارکردهای حرکتی را نشان میدهد و کهکشان کاملا جدیدی پیش روی ما میگشاید که چنین فعالیتی چطور در سلامتی میتواند دخالت کند.
شواهد زیادی نشان میدهد که شرکت در فعالیتهای ذهنی محرک و غالبا جمعی و ورزش ممکن است در مقابل انحطاط سنی و شناختی به ما کمک کند. پیش از سال ۱۹۹۵، یک عصب شناس به نام کارل کتمن، که در مورد سالخوردگی و دمانس در دانشگاه کالیفرنیا در ایروین تحقیق میکند، مقالهای منتشر کرد در مورد اینکه طبیعت نشان میدهد تمرینهای جسمی پروتئینی تولید میکند تا نورونها از مرگ حفظ شوند و تشکیل ارتباطات عصبی جدید در مغز را تحریک میکند. مطالعات اخیر کتمن نشان داد در سگها و موشهای پیر غنی سازی محیط اجتماعی با بهبود در عملکرد مغز مرتبط است.
همچنین محققان دریافتند که فعالیتهای اجتماعی، ممکن است اثر محافظتی مشابهی در افراد بهوجود آورد. یک مطالعه که بر روی ۲۵۰۰ شخص ۷۰ تا ۷۹ ساله صورت گرفته است نشان میدهد کسانی که توانستند ذهن خود را فعالتر نگه دارند همانهایی بودند که درهفته یک بار یا بیشتر ورزش میکردند. آنها حداقل تا پایه نهم تحصیل کرده بودند و فعالیت اجتماعی داشتند.
اما فعالیتهای اجتماعی با موتور محرکه بدن چه میکند؟
به گزارش سایت اطلاعرسانی خانواده در مطالعه ۵ ساله بوچمن که در مورد ۹۰۶ سالمند، بهطور متوسط ۸۰ ساله، در شمال شرقی ایلینویز صورت گرفت رشد فعالیتهای اجتماعی در گسترهای از کارهای بدنی، از جمله قدم زدن در یک خط مستقیم، ایستادن روی یک پا و روی پنچه، چرخش دایره کامل بدون افتادن و قرار دادن صفحات روی تابلوی اعلانات بررسی شد. در مهارت یک فعالیت اجتماعی مقیاس از ۱ تا ۵ در نظر گرفته شد که تعداد دفعات فعالیت اجتماعی را نشان میداد.
رتبه ۱ نشانگر مشارکت در فعالیتهای مختلف اجتماعی، یک بار در سال، و ۵ نشان دهنده فعالیتهای هر روز و یا تقریبا هر روز یک نقطه تفاوت در فعالیتهای اجتماعی مرتبط است با یک دوره ۵ ساله کارکردهای پر تحرک. هرگاه آزمودنی یک نقطه در مقیاس فعالیتهای اجتماعی افت کند، فعالیتهای جسمی او ۳۳ درصد طی یک سال کاهش مییابد. در یکی از شرکتکنندگان در نمره آن نقطه طی یک سال واحد کاهش یافت که به معنی افزایش ۴۰ درصدی خطر مرگ و افزایش ۶۵ درصدی دچار شدن به ناتوانی است.
دکتر جو ورجیس اورولوژیست و متخصص طب سالمندی از دانشکده پزشکی آلبرت اینشتین در شهر نیویورک اعتقاد دارد: <این ایده که کارکردهای شناختی و جسمی تابع هم هستند در سالهای اخیر بروز کرده است. این ایده افقهای جدیدی در مراقبتهای بهداشتی و پیشگیری گشوده است.» او در یکی از مقالات خود مطرح ساخته است که تغییرات در الگوهای پیادهروی میتواند یک نشانه اولیه از دمانس یا زوال عقلی باشد. گرچه برای تثبیت شدن این عقیده هنوز باید تحقیقات بیشتری انجام شود که بتوان گفت به طور دقیق فعالیتهای اجتماعی و ورزش در روند پیری چه اثری میگذارد، اما این احتمال وجود دارد که کاهش در فعالیتهای اجتماعی از علائم انحطاط جسمی باشد. مردم بهطور طبیعی ممکن است فکر کنند کاهش تعامل اجتماعی آنها به خاطر از دست دادن مهارتهای تحرکی است اما محققان اعتقاد دارند بی دلیل نیست که سالمندان را به تحرک تشویق میکنند. تنها ۱۰ درصد از افراد بالای ۶۵ سال طبق توصیه حداقل ۵/۲ تا ۵ ساعت در هفته ورزش میکنند. با توجه به اینکه سالمندان رفته رفته از جوانان و جمعهای آنان کنار گذاشته میشوند دعوت از آنان برای فعالیت بیشتر قدری سخت است.
اگر شما تنها باشید کمتر احتمال دارد به دنبال توصیههای بهداشتی و روابط اجتماعی بروید.اگر شما با مادر بزرگ خود بیشتر ملاقات کنید و برای او یک سرگرمی منظم ایجاد کنید در سلامت ماندن و مستقل بودن به او کمک کردهاید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست